Американські студенти розробили пристрій, який може вираховувати стиглість фруктів та овочів, пише Techxplore. Це допоможе зменшити кількість харчових відходів.

Щороку в США близько 40% усієї їжі в країні викидається на смітник. Це завдає 165 мільярдів доларів збитків (можна приготувати понад 58 трильйонів нових страв).

Вирішує проблему команда студентів Гарвардської школи інженерів і прикладних наук імені Джона Полсона спільно зі стартапом з Savormetrics.

Для дослідження обрали авокадо, оскільки перестиглі фрукти часто викидаються. Водночас авокадо дорого коштує й має високу ринкову вартість (сума обігу авокадо в США – 2,28 мільярда доларів на рік).

«Збереження всього лише кількох авокадо може допомогти виправдати ціну нашого пристрою», – коментує один зі студентів Джозеф Санчес.

Пристрій, який розробили студенти, містить датчики для вимірювання певних хімічних властивостей авокадо.

Тестування приладу / SEAS Communications

Інформація від цих датчиків включена в модель машинного навчання, розроблену студентами, щоб передбачити, коли авокадо дозріє. Вихідні дані моделі відображаються в додатку, який показує приблизну дату дозрівання фрукта й кількість днів для дозрівання окремого протестованого авокадо.

Крім зменшення кількості харчових відходів, прилад допоможе споживачам обирати найбільш стиглі авокадо.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі