Ресторан української кухні Klukva & Brukva після перерви відновив роботу на новій локації та з новою назвою й тепер працюють на Великій Житомирській поряд із Пейзажною алеєю. Раніше заклад працював на вулиці Антоновича.

Концепція Klukva & Brukva не змінилася: сучасна інтерпретація української кухні та приготування страв із сезонних українських продуктів. Як і раніше, пропонують авторські страви від засновниці Вікторії Пархоменко.

Онловлений заклад має назву Klukva & Brukva Terra. У майбутньому планують запустити кілька дочірніх точок від Klukva & Brukva. «По-перше, Terra, що в перекладі з латині «земля», символізує нашу концепцію. Адже все, що нам потрібно, дарує земля. У цьому заклад на першому місці: коренеплоди, ягоди й трави. Усі заклади by Klukva & Brukva будуть пов’язані між собою», – розповіли в ресторані.

У меню Klukva & Brukva – супи із зеленню, салати, вироби з печі. Також пропонують лінійку українських бургерів, серед яких щука-бургер з карпатським сиром гриль і мармеладом з капусти, індичка-бургер з мускатною цибулею й маринованим гарбузом. Подають традиційні полтавські галушки, вареники, а також рибу та м’ясо.

«У нас ви можете спробувати ферментовані продукти, ми самі солимо, мочимо та квасимо. Коптимо м’ясо, рибу й чорноморські мідії, готуємо в печі млинці та ростбіф, печемо хліб і пиріжки. У нас свої збори чаю й лимонад з петрушки, ялівцева водиця на березовому соку, морси та квас, фірмові настоянки й варення», – розповідають у закладі.

З меню:

Ребра коропа в карамельній глазурі – 180 грн

Галушки полтавські сирні з грибним рагу – 95 грн

Вареники з куркою та грибами – 150 грн

Брускета з тюлькою на бріоші – 80 грн

Пиріжки з печінкою курча, грушею та мармеладом з мадери – 40 грн

Качина ніжка в меді з картопляними пончиками та яблучним пюре – 280 грн

Зелений борщ з кропивою та шпинатом – 90 грн

Київський торт – 150 грн

Використовують продукти місцевих фермерів і риболовів, зокрема, українські устриці, мідії, рапани. Також подають страви в посуді, які створювали місцеві керамісти.

Заклад розташований у будівлі-пам’ятці архітектури 1881–1882 років на Великій Житомирській, неподалік від Софійської площі.

 Підпишися на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.


Коли

11:00–23:00

Де

вулиця Велика Житомирська, 10

телефон

096 500 5097


Фото: Klukva & Brukva