Закладам Києва дозволили приймати гостей усередині приміщень, ідеться в розпорядженні КМДА від 22 червня.

Починаючи з пункту 93 розпорядження йдеться про «Вимоги щодо роботи закладів громадського харчування», серед яких описано й правила роботи закладів усередині приміщень.

Це означає можливість відновлення роботи київських закладів у залах із 22 червня, підтверджує юрист Євген Комаров.

Додає, що в розпорядженні також прибрали заклади громадського харчування зі списку заборонених об’єктів. «Це фактично ті самі правила, які ми допомагали готувати для МОЗ до часткового відновлення роботи закладів в окремих регіонах 5 червня. Ми безпосередньо брали участь у написанні та коригуванні цих правил. Зараз київська влада їх відтворила», – коментує The Village Україна Комаров, business developer юридичної компанії Global Law і голова юридичного комітету Української ресторанної асоціації.

Але поки що закладам заборонено відкривати дитячі кімнати, проводити банкети (тільки до 10 людей), готувати їжу на відкритих кухнях і відкривати буфети самообслуговування.

Відвідувачам можна увійти до закладу тільки в супроводі персоналу. Тих, у кого підвищена температура або є ознаки ГРВІ – не пускатимуть до закладу. 

Заклади повинні встановити антисептики, рідке мило та паперові рушники. Проводити вологе прибирання на кухні й літніх майданчиках, тощо. Використані маски та рукавички треба збирати окремо.

Усі працівники обслуговувати гостей у масках і рукавичках. Гості мають одягати маску тоді, коли заходять у заклад і пересуваються ним.


Раніше Кабмін дозволив ресторанам і кафе з 5 червня повноцінно відновити роботу. Водночас у Києві та Київській області заклади громадського харчування не змогли відновити роботу через епідситуацію.

 Ресторани та кафе через карантин найбільше втратили у квітні − цього місяця виторг становив 26% від виторгу до карантину, у лютому.  

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі