«Міський ринок їжі» в Одесі перезапускають: тепер він називатиметься Odesa Food Market, а кулінарним директором стане Іван Шишкін − гастрономічний експерт, бренд-шеф і співзасновник ресторанів Delicatessen і «Юность» у Москві.

«Те, що ми зробили, не оновлення, а повноцінний перезапуск. Ми запустили одеський «Ринок» три роки тому. Був час оцінити мінуси й плюси одеського формату, до того ж ми запустили й Kyiv Food Market. Зараз намагаємося запустити «Ринок» третьої ітерації», – коментує The Village Україна Алекс Купер.

«Я знайомий з ним (Шишкіним − ред.) із 2013 року, ми давно товаришуємо. Це основний елемент змін, які ми хочемо запровадити. Як кулінарний директор, він відповідатиме за всі проєкти Odesa Food Market, стежитиме за стандартами й запускатиме нові кулінарні проєкти», – розповідає Алекс Купер про кулінарного експерта, який раніше співпрацював із львівським «Холдингом емоцій !FEST». 

Засновник Odesa Food Market додає, що після перезапуску у фудхолі почнуть роботу сім нових форматів, які Алекс Купер запускає разом із Іваном Шишкіним.

«Один із них – це проєкт, у якому Іван буде не тільки шеф-кухарем, а й партнером – Cooper & Shishkin. Також ми запустимо формат рамену. Це проєкт, яким я особливо пишаюся. Маю надію, що це буде найкраща раменна», – розповідає Алекс Купер. Додає, що співпраця з Шишкіним розрахована на довгострокову перспективу.

Окрім того, на Odesa Food Market запустять формати суші, м’ясного бістро й рибного ресторану. Також готуються запустити кав’ярню, яку Алекс Купер реалізовує як партнерський проєкт із Анастасією Міколюк, яка раніше працювала в дніпровському обсмажувальнику «Фунт кави» та львівській компанії «Холдинг емоцій !FEST».

Відкриття оновленого фудхолу Odesa Food Market, який раніше мав назву «Городской рынок еды», повинно відбутися незабаром. «Поки не можемо точно сказати, коли відбудеться відкриття. Наразі чекаю, коли Іван як кулінарний директор скаже, коли він буде готовий», – додав Алекс Купер. «Звичайно, ми стежимо за епідемічною ситуацією. Будемо дотримуватися всіх законних вимог», – додав засновник про нещодавнє рішення посилити карантин в Одесі.


«Міський ринок їжі» почав роботу влітку 2017 року. За цей час його відвідало більше як 2,5 мільйони гостей. У січні 2020 року його закрили. Новим дизайном ринку займатиметься команда архітектора Слави Балбека, яка також відповідала за попередній дизайн «Міського ринку їжі».

У вересні 2019 року відкрили Kyiv Food Market біля станції метро «Арсенальна», що поєднує понад два десятки закладів у колишньому приміщенні заводу «Арсенал». 

Це спільний проєкт засновника «Міського ринку їжі» в Одесі Алекса Купера та власника мережі ресторанів La Famiglia (Vino e Cucina, Vero Vero, Catch, Bigoli) Михайла Бейліна.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

ФОТО: Євген Карєв для The Village Україна