Виставити ресторан «Канапа» у Варшаві на продаж вирішила «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова», розповідає керівництво компанії в коментарі The Village Україна.

«Ресторани в Європі працюють з більш низькою нормою рентабельності. «Канапа» – це наш великий проєкт із українською кухнею в Європі. Ми не розраховували на швидке повернення інвестицій. Працювали в «нуль», іноді з невеликим плюсом на рівні 4-5%, іноді з невеликим мінусом. У таких випадках розрив доводилося покривати з інших ресурсів компанії. Цю ситуацію ускладнив карантин: за кілька тижнів до введення офіційного карантин у Варшаві кількість гостей знизилася на 90%. Власне, це й стало каталізатором остаточного закриття ресторану», – пояснюють в компанії Дмитра Борисова.

Водночас команда закладу української кухні звинуватила власників у систематичних затримках із виплатою заробітної платні та невиплаті зарплати за останні місяці роботи. Зокрема, про це повідомила працівники закладу Юлія Белікова та Дмитро Жуков

Ресторан «Канапа» у Варшаві відкрили наприкінці 2017 року, це єдиний заклад «Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова» за межами України

«Ресторан виставили на продаж на початку квітня. Значно простіше було б оголосити його банкрутом і зняти з себе всі зобов'язання, але ми вирішили випробувати такий спосіб – продати ресторан і зокрема за виручені кошти закрити питання зарплат», – коментують The Village Україна в компанії Дмитра Борисова.

«Так, у нас є конфлікт із працівниками ресторану «Канапа» у Варшаві. Ми не ухиляємося від відповідальності і публічно говоримо те саме, що й в особистому спілкуванні. У будь-якому випадку ми виплатимо всім працівникам 100% зарплат з усіма бонусами й чайовими», – кажуть в «Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова». Визнають: «За два роки роботи в ресторані було кілька ситуацій із затримкою виплати зарплат. Але ми швидко погашували всі заборгованості». Додають, що всі офіційні зарплати працівникам закладу вже виплатили, а для того, щоб виплатити всі обіцяні бонуси компанії потрібен ще певний час. 

«Усі підприємці, не тільки ми, поставлені на межу виживання. І ми всі шукаємо варіанти, як перебудувати компанію, зберегти хоча б частину команди і вийти з ситуації з найменшими втратами. Але ми не чарівники, ми – операційний бізнес. З великим списком фінансових зобов'язань та адміністративною забороною на нормальну роботу. Тому нам потрібно ще трохи часу. І ми виплатимо все обіцяне у повному обсязі, якою б не була позиція працівника у цьому конфлікті», – додають у компанії. 

 Раніше The Village Україна розповідав про те, як ресторанний бізнес України виживає під час карантину.

 Також раніше ми записували велике інтерв'ю з Дмитром Борисовим і розповідали про досвід crisis management Олени Борисової

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Обкладинка: «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова»