За чотири тижні карантину в Україні ресторани сегменту fine dining втратили в середньому 61% обороту. Такі результати дослідження компанії з автоматизації ресторанів Poster, у якому взяли участь приблизно 4000 закладів.

Бари втратили 58% обороту в порівнянні з чотирма тижнями до карантину, ідеться у дослідженні. Бургерні та кафе – 50% від обороту. Кав'ярні, яким зараз дозволено працювати на доставку, в середньому втрачають 27% від продажів. Найменше просіли заклади, які й до карантину доставляли їжу (13%).

Сьогодні в Україні через карантин повністю припинили роботу 66% закладів. Решта продовжує роботу (для доставки), оскільки до карантину виторг у середньому складав на 50% більше, ніж у закритих.

«Тобто, ті ресторатори, які більше заробляли, змогли екстрено мобілізувати всі ресурси й продовжити роботу», – йдеться у дослідженні.

Уже на другому тижні карантину (23–29 березня) обороти закладів впали до 22%. З 6 до 12 квітня відбулося незначне зростання до 25%. Цифри тримаються і донині.

Щоб підтримати заклади, Poster запустив проєкт Locals – сайт підтримки українських локальних підприємців під час карантину: можна купити онлайн-сертифікати або подарункові карти.


 Poster – перша хмарна система автоматизації для українських кафе, ресторанів і магазинів. Заснована на початку 2013 року.

 Коли завершиться карантин і заклади харчування зможуть почати роботу?

Фото: Poster