З 13 квітня у Києві запустили службу екологічної ZeroWaste доставки їжі від служби кейтерингу «Сіль і перець».

Доставка дотримується концепції zero waste, яка передбачає:

 Відсутність одноразового посуду;

 Майже всі відходи сортуються на кухні (пластик/поліетилен, скло, метал, картон/папір);

 Органічні відходи відправляються у власний компостер;

 Пакування один раз вироблено в Україні і не йде постачання контейнерами через половину земної кулі.

«Сьогодні вам привезли раціон у багаторазових контейнерах; завтра привозимо новий, а брудні контейнери забираємо і централізовано миємо в посудомийній машині паром»,  розповідають у доставці.

Разом із доставкою їжі у користувачів можуть забрати пакет вторсировини об'ємом до 30 літрів.

У службі доставки розповідають, що увесь посуд проходить кількаразове миття під температурою 80 градусів із паром.

«Ми вже давно планували доставку їжі, яка б не збільшувала сміттєве навантаження на нашу планету, але запустили тільки зараз. У людей варіантів небагато, тому поїсти їжу зі свого улюбленого закладу  це створити нове сміття. Так, у більшості доставок, замовляючи раціон на день, ви отримуєте 6-10 одноразових контейнерів та столові прибори. Ми пробуємо це змінити й не залишати після себе сміття», – розповів співзасновник «Сіль і перець» Валентин Низковолосов.

Замовлення можна зробити телефоном 093 223 64 36 / 044 223 64 36 або через чатбот у телеграмі: @ZeroWasteDelivery.