Пивний завод 2085 Brewery запускає ресторатор Валерій Созановський. Запустять виробництво крафтового пива на Арт-заводі Платформа 10 квітня – через пряму трансляцію з заводу тривалістю 24 години.  

«Це велике виробництво пива на Арт-заводі Платформа поряд із кавовим центром Black. У майбутньому плануємо відкриття на території теп-руму та, можливо, ресторану», – розповідає Созановський у коментарі The Village Україна. 

Для заводу обрали назву 2085 Brewery: «Це не рік, коли закінчиться карантин, а назва нашого заводу. 2085 – це пиво з майбутнього».

Созановський каже, що завод створили за американським зразком і з використанням американського обладнання. Розраховане виробництво на 35 тонн крафтового пива на місяць. За дизайн і комунікацію 2085 Brewery відповідали Fedoriv Agency, а за дизайн інтер'єру – команда архітектора Слави Балбека Balbek Bureau.  

Повноцінно роботу завод почне після закінчення карантину. Але запустити його хочуть 10 квітня у режимі прямої трансляції та нон-стоп процесу приготування пива протягом доби.

«Ми зваримо партію крафту, але, щоб не порушувати правила карантину, в ізоляції на заводі. [...] Карантин втрутився в наші плани із запуску нового пива, але не в розклад варки. Понад те, наш завод створений за американським зразком: тут чисто, як у лабораторії, а пиво ми розливаємо у найбільш стерильний формат упаковки – банки», – розповідає Созановський.  

Протягом доби хочуть зварити 6 тисяч банок крафтового пива. У процесі фахівець 2085 Назар Дребот розповідатиме про особливості приготування пива, а Созановський буде ділитися досвідом запуску та розвитку брендів і бізнесу. Один із видів пива оберуть разом із глядачами трансляції, також планують розіграти серед глядачів 500 банок пива.

 Раніше The Village Україна розповідав про 15 закладів, які готуються відкрити в Києві.

 Також ми писали про 15 закладів, які не відкрили в місті через карантин.

Обкладинка та фото: Валерій Созановський