Компанія Glovo запускає свою першу «хмарну кухню» в Україні. Починають з Києва, повідомили The Village Україна в компанії.

Першими партнерами «хмарної кухні» у Києві стали заклади Kitaika, 3B Café, Torisho, Menya Musashi, мережі Berliner Döner та Foodz Ukraine.

«Хмарна кухня» – формат роботи закладів, коли вони обслуговують замовлення клієнтів тільки онлайн або телефоном.

«Це вдала опція, що дасть змогу закладам переналаштувати процес роботи, забезпечити завантаженість кухні та розширити мережу доставок. У підсумку це дасть можливість зберегти бізнес, робочі місця та клієнтів в умовах кризи», – коментують у Glovo.

Поява «хмарних кухонь» розширить локальні можливості користувачів сервісу: так ще більше мешканців зможуть замовляти їжу з ресторанів, які фізично розташовані в інших районах міста. Водночас доставку обіцяють здійснювати за 45 хвилин.

«У нинішніх реаліях утримувати ресторан заради доставки часто не рентабельно, тому 70% наших проєктів законсервовані під час карантину. «Хмарна кухня» дає змогу нам швидко розгорнути проєкт без додаткових витрат: немає потреби у великих площах, інвестиціях у гарний інтер’єр, меблі, посуд. Власне, тому ми й увійшли до Cook Room одразу з трьома ресторанами», – каже Анна Проценко, керівниця мережі ресторанів 3bCafe, Menya Musashi й Torisho.

Відкриття перших Cook Room компанія Glovo розпочала з Барселони у 2018 році, а сьогодні вони функціонують у Мадриді, Буенос-Айресі, Лімі, Мілані та Сантьяго. 


 Glovo – міжнародний сервіс доставки, який розпочав роботу в Україні у жовтні 2018-го. Працює у Києві, частково у Київській області, ще у 15 містах країни.

 Читайте про 15 закладів, які не відкрилися у Києві в березні через карантин.