Ресторан сучасної української кухні «Канапа» від «Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова» на Андріївському узвозі змінює меню.

У меню лишили борщ у капусті, їстівні свічки, паштет з печінки цесарки, чорні вареники. Проте більшість страв – нові.

«У мене було відчуття, що прийшов час оновлюватися – бути мінімалістичними та сучасними. Це меню – виклик для самих себе. Для когось воно може здатися дуже незвичним, але ми певні, що воно відкриває новий рівень презентації можливостей сучасної української гастрономії», – розповідає шеф-кухар закладу Ярослав Артюх.

Тепер «Канапа» пропонує лише два розділи меню – закуски та основні страви. Також повністю оновили дегустаційний сет та розширили кількість локальних делікатесів: додали меню равликів та кав’яр равлика.

Ресторан почав працювати з підходом zero waste. «У дегустаційному сеті для однієї зі страв ми нарізуємо буряк тонкими пластинами, а ту частина овоча, який таким чином використати не можна, готуємо для іншого салату. Тобто ми буквально цінуємо кожен грам кожного продукту і намагаємося скоротити нераціональні відходи», – каже Артюх.

З 25 грудня у закладі планують ввести в меню перший десерт з доповненою реальністю: київський торт з їстівним каштанами.


 Ресторан «Канапа» став найкращим у категорії ресторанів української кухні за версією премії «Сіль» 2019.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Фото: «Канапа»