«Благодійний полуденок на Різдво», обід для 1000 людей літнього віку, влаштують у Києві 7 січня.

Страви готуватимуть 30 шеф-кухарів України. Серед них: Міралі Ділбазі, ідейник обіду та шеф-кухар «Гостерія Хата Подопригора», Ярослав Артюх («Канапа»), Андрій Петренко (Kyiv Chefs Dinner), Ольга Гринчук (Tin Tin), Дільшод Авазов (goodwine) та Олександр Катаєв (Milk Bar, Good Girl). Організовуватиме обід гастроспільнота Foodies.

Організатори хочуть залучити ресторанний бізнес до раціонального споживання та руху zerо waste. За даними Foodies, у Києві кожного місяця 3-10% продуктів ресторанів відправляють на звалище, проте часто вони не є зіпсованими.

«У наш час існує велика проблема з продуктами, які не встигли продати через їх зовнішній вигляд. Ті самі груші або морква після кількох днів на прилавку. В основному такі продукти відправляють на утилізацію або ж на звалище. Ми ставимо собі за мету донести людям, що з цих продуктів можна готувати смачні страви та використовувати для добрих справ» – розповідає шеф-кухар Міралі Ділбазі.

Обід влаштовують на Різдво, 7 січня 2020 року. Локацію повідомлять лише гостям заходу.

До ініціативи також приєдналися благодійний магазин «Ласка», дизайн-бюро «Луч Studio» та комунікаційна агенція Public Kitchen. Зробити благодійний внесок можна за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі