Michelin Guide написав про українську кухню. У матеріалі – 5 запитань до київського шеф-кухаря Юрія Ковриженка про модернізацію української кухні.

Ковриженко розповідає про свої улюблені українські страви, а також про те, як він модернізує українську кухню: не змінює смак класичних страв, але експериментує з подачею.

«Багато українських страв не призначені для створення враження в ресторанах, тому настав час змінити це. Візьміть наш класичний борщ: я змінив зовнішній вигляд супу, який складається з бурякового желе, пюре, квітів і зелені», – розповідає Ковриженко.

Юрій Ковриженко – шеф-кухар з 10-річним стажем. У 2017 році отримав нагороду Global Chef Awards у Сінгапурі за внесок у розвиток гастрономії.


 Michelin Guide вже вдруге пише про українську кухню. У 2018 році гід опублікував матеріал з шеф-кухарем київського ресторану «Канапа» Ярославом Артюхом.

 Michelin Guide – офіційний сайт авторитетного ресторанного рейтингу, який щороку складає список найкращих закладів. Заснований у 1900 році.

 Гід присуджує зірки Michelin, від однієї до трьох, які свідчать про високий рівень ресторану. Якщо якість послуг у ресторані погіршується – гід залишає за собою право забрати зірку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Юрій Ковриженко