Заклад «Ресторація Бачевських» розпочав роботу у Варшаві – на алеї Яна Крістіана Шуха, поряд з українським посольством.

Засновники закладу вирішили не просто перенести львівську концепцію, а розвинути її для польської аудиторії. Оскільки «Ресторація Бачевських» спеціалізується на локальних стравах та напоях, то в новому закладі кухня спирається на польські, а вужче – на варшавські кулінарні рецепти.

«Ринок Польщі в цьому плані для нас є більш сприятливим, оскільки велика кількість страв є спільними для наших країн і історично, і культурно», – розповідає The Village Україна керівник відділу маркетингу Kumpel Group Олексій Петелько.

Меню в ресторації складають 30 страв. Його планують систематично оновлювати.

Нова «Ресторація Бачевських», як і львівська, пропонуватиме дегустаційні сети із страв польської, єврейської та львівської кухні, котрі після тестового режиму роботи будуть введені одночасно в двох рестораціях з однаковою подачею та смаком.

Винна карта налічує понад 400 позицій. У перших рядах представлені польські та українські вина із широким ціновим діапазоном. Наливкове меню має наразі 20 позицій.

«Як і у Львові, весь бар тримається на локальний міксології та професійних бартендерах, проте підхід до створення коктейлів та решти власного алкоголю не такий, інший, можна сказати «варшавський», – кажуть у закладі.

Дизайн інтер’єру «Ресторації Бачевських» у Варшаві відрізняється від львівського – він тяжіє більше до пізнього арт-деко, водночас із адаптацією під сучасність.

Наразі в закладі відкрили головний зал і бар. Останній міститься у просторому залі з прозорими скляними стінами та стелею, великим столом на двадцять осіб.

Далі планують запустити наливкові підвали та оранжерею, а згодом літній дворик.

Незмінними для обох закладів залишається сервіс і цінова політика. Будуть безлімітні сніданки, обідні музичні акомпанементи, смачні компліменти.

з меню


Оселедець під шубою – 23 злотих

Варшавські фляки з Жешува – 25 злотих

Бануш – 33 злотих

У закладі кажуть, що перший тестовий тиждень після запуску виявився успішним.

«Ми вирішили ще з початку відкритись по-тихому навіть для тестового режиму, але виявилось, що гастрономічне коло Варшави вже з листопада ширило чутки про відкриття «Ресторації Бачевських». У перший день з 12:00 по 23:00 у нас була повна посадка», – розповіли в закладі.

У планах компанії – відкрити ресторан у Відні.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Коли

12:00-23:00

Де

м. Варшава, алея Яна Крістіана Шуха, 17/19

Обкладинка та зображення: Rest.Baczewskich