Заклад «Молодість» за прикладом одеського аналога ресторатора Алекса Купера відкриють у Києві навесні.

Розташують його поблизу Kyiv Food Market біля станції метро «Арсенальна», за який також відповідає засновник закладів «Молодость», Cooper’s Burgers та Міського ринку їжі в Одесі. 

Візуалізація Слави Балбека

«У київської «Молодості» така сама ідея, як в одеської: ми хочемо створити заклад зі смачною домашньою їжею і музикою, де буде круто дітям 90-х», – коментує The Village Україна Алекс Купер. 

Утім, у київського закладу буде кілька відмінностей від одеського. «По-перше, у Києві ми оминемо період СРСР і принципово називатимемо заклад саме «Молодість», а не «Молодость». По-друге, кухня буде мати більше європейських акцентів. Та головна різниця – розмір. Київський заклад буде величезний, там близько 600 м²», – додає Алекс Купер. 

За проект відповідає команда Balbek Bureau. «Для нас зі Славою (Балбеком, – ред.) «Молодость» – це дуже знаковий проект. Адже це перший заклад, який ми зробили спільно в Одесі», – каже ресторатор. 

Розташують «Молодість» у сусідній будівлі із Kyiv Food Market. «Це також будівля заводу «Арсенал», теж історична будівля», – додає Алекс Купер. 

Очікується, що «Молодість» розпочне роботу навесні – за кілька тижнів після відкриття ринку на «Арсенальній». 

 Раніше ми розповідали про ще 20 закладів, які готуються відкрити у Києві 2019 року.

 Також ми записували конспект лекції Алекса Купера в Kyiv Academy of Media Arts.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Обкладинка та фото: Слава Балбек