Оновлене меню руфтоп-бару «1818» розробила київська гастроспільнота Foodies. У закладі на даху готельного комплексу Bursa на Подолі пропонують сім нових страв сезонного меню. 

Картопляники з грибами та квашеною капустою (75 грн)

«Колаборація Foodies і «1818» – це наша ностальгія та прояв сентиментальності. Це наше відчуття зими та пропозиція зігрітися спогадами про родинну кухню та нашим поглядом на неї», – розповідають співзасновниці Foodies Христина Скрипка та Яна Жадан.

Томлена у глечику качка з гречкою, вином і вишнею (180 грн)
Банош із копченими ребрами та грильованими гливами (145 грн)

Авторки меню кажуть, що працювали у межах категорії comfort food, популяризованої британським шеф-кухарем і телеведучим Джеймі Олівером. При цьому акцент свідомо зробили на українські страви та сезонні продукти. «Комфортна їжа – це їжа, яка створює ностальгічний настрій та сентиментальну цінність. Це ситна, душевна та проста їжа», – пояснюють Foodies.

Серед семи пропозицій – гороховий суп на копчених ребрах (90 грн), банош із ребрами, гливами та бринзою (145 грн), а також печінковий торт із морквою, родзинками та медом (135 грн).

меню

Картопляники з грибами та квашеною капустою – 75 грн

Розібраний вінегрет на бринзовому соусі – 90 грн

Гороховий суп на копчених ребрах – 95 грн

Томлена у глечику качка з гречкою, вином і вишнею – 180 грн

Банош із копченими ребрами та грильованими гливами – 145 грн

Млинцевий торт із печінки – 135 грн

Калиновий крамбл із чорного хліба з сиром – 135 грн

Окрім того, у «1818» кажуть, що віднедавна бар є єдиним закладом у Києві, який повністю перейшов на натуральне вино від партнера Frank Wines. До нових страв у «1818» пропонують спеціально підібрані вина, виготовлені невеликими фермерськими господарствами, від засновника Frank Wines Романа Захарова. 

Сезонні меню у співпраці з «1818» Foodies планують змінювати кожні кілька місяців. 

 Бар «1818» відкрили на даху готельного комплексу Bursa у липні 2018 року. Особливістю закладу є авторські коктейлі та літня тераса.

 Foodies – київська гастроспільнота, що проводить тематичні вечері та бранчі, а також співпрацює із кафе «Каштан», магазином Good Wine та курованим вінтажним маркетом Kyivness.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Обкладинка Та Зображення: «1818»