Індонезійський подорожній сервіс Traveloka склав список 50 найдешевших ресторанів, що мають зірки гастрономічного гіда Michelin.

До рейтингу увійшли заклади з усього світу з 1-2 зірками.

Ресторани з першої десятки:

 Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle, Сінгапур (78 Smith Street)

Кухня: сінгапурська

Средня вартість страви: $ 2,20

Спробувати: кантонську курку в соєвому соусі

 Tim Ho Wan, Гонконг (9-11 Fuk Wing Street, Sham Shui Po)

Кухня: дім сами

Средня вартість страви: $ 3,80

Спробувати: парову булочку зі свининою, вермішельний рол з печінкою

 Hamo, Південна Корея, Сеул (2F, 819 Eonju-ro, Gangnam-gu)

Кухня: корейська

Средня вартість страви: $ 7,10

Спробувати: Jinju bibimbap

Публикация от 민정 (@m2n.j_)

 Chugokusai S.Sawada, Японія, Осака (1F, New Masago Building, 4-6-28 Nishitenma)

Кухня: китайська

Средня вартість страви: $ 9,70

Спробувати: курча Kaoridori

 Jay Fai, Таїланд, Бангкок (327 Samran Rat Intersection)

Кухня: тайська

Средня вартість страви: $ 12

Спробувати: локшина з морепродуктами, омлет з м'ясом краба

 Ginza Ibuki, Японія, Токіо (B1F, Daini Matsuoka Building, 2-14-6 Ginza)

Кухня: японська

Средня вартість страви: $ 12,70

Спробувати: тунець, запечений на соломі; смажений кунжутний тофу

 Three Coins, Тайвань, Тайбей (46 Hengyang Road)

Кухня: кантонська

Средня вартість страви: $ 13

Спробувати: качка по-пекінськи, морські вушка на пару

 Lao Zheng Xing, Китай, Шанхай (556 Fuzhou Road)

Кухня: китайська

Средня вартість страви: $ 14,60

Спробувати: смажені річкові креветки, тушений морський огірок

 L'Antic Moli, Іспанія, Таррагона (Barri Castell, 43559 El Castell)

Кухня: сучасна іспанська

Средня вартість страви: $ 16,60

Спробувати: тапаси

 Al's Place, США, Сан-Франциско (1499 Valencia Street)

Кухня: американська

Средня вартість страви: $ 18

Спробувати: казаречче з кукурудзою, беконом та пармезаном


 Michelin Guide – авторитетний ресторанний рейтинг, який щороку, з 1900-го, складає список найкращих закладів. Гід присуджує зірки Michelin, від однієї до трьох, які свідчать про високий рівень ресторану.

 У травні 2018-го Michelin Guide написав про те, як модернізує українську кухню шеф-кухар київського ресторану «Канапа» Ярослав Артюх – це перша згадка про українську кухню на сайті Michelin Guide.

обкладинка: unsplash