У приміщенні кінотеатру «Ліра» на Великій Житомирській перезапустили старий театральний бар, якому 25 років. Новий заклад має назву Gypsy Bar та відсилає до творчості сербського музиканта і кінорежисера Еміра Кустуріци.

В основі меню – страва чарó, що дослівно з ромської перекладається як тарілка. «У нас є п’ять видів таких тарілок на основі м’яса / птиці / риби + веганський варіант. Ми б усі втомилися їсти одне і те ж щодня, тому чаро постійно нове – м’ясо ми то підсмажимо, то зробимо тар-тар. Додамо крупу або бобові, а далі –овочеве свавілля: свіжі овочі, спагеті з цукіні, сальса з різнокольорових помідорів, аджика, тушковані овочі, ікра овочева, бабагануш, оладки з кабачків, а може молодий горошок або стручкова квасоля...» – розповідають у закладі та додають, що всі продукти фермерські, власного виробництва.

Наприклад, самостійно вирощують лаванду, роблять з неї сироп і додають до рафу. З експериментального також можна спробувати каву з апельсиновим фрешем.

Також у Gypsy Bar готують мамалигу на велику компанію. Подають її з м’ясними або трав’яними підливами та бринзою.

З 13:00 до 16:00 пропонують бізнес-ланчі, в які входить суп дня та чаро.

З меню:

Чаро з овочами – 80 грн
Чаро з куркою – 100 грн
Чаро з телятиною – 140 грн
Чаро зі свининою – 130 грн
Чаро з рибою – 160 грн
Бізнес-ланч – 99 грн
Раф лавандовий – 60 грн
Бамбл (з апельсиновим фрешем) – 60 грн
Вино – 40-60 грн (бокал)

У закладі розповідають, що до них ходять люди переважно творчих професій: художники, музиканти, актори театру і кіно, а інколи навіть репетирують за обідом. Щоп’ятниці тут влаштовують творчі вечори – концерти та поетичні читання, кінопокази.

З серпня планують запустити закриті «кочові вечори», які присвячуватимуть певним країнам. У рамках цієї програми читатимуть лекції про країни та подаватимуть традиційні закуски і напої регіону.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місті.

Коли

10:00-22:00 (з неділі по середу), 10:00-23:00 (з середи по суботу)

Де

вулиця Велика Житомирська, 40

Телефон

044 272 6320

ФОТО: Gypsy Bar