Сім'я ресторанів Дмитра Борисова планує відкрити «першу українську сидерію» «Білий налив: Київські наливки і ратафії» у Києві та Луцьку. The Village Україна анонсував відкриття моноформату у підбірці головних закладів 2018 року.

Логотип закладу «Білий налив»

Відкриття закладу на Хрещатику відбудеться у березні. У межах місяця потому повинен почати роботу «Білий налив» у Луцьку, коментує Діма Борисов The Village Україна. За його словами, на Волині моноформат розпочне роботу у фудкорті одного з торгових центрів.

«Як на мене, сидр є недооціненим українським споживачем. У всі часи найдешевшим і наймасовішим продуктом у нас було пиво. Воно зайняло у нас цілу нішу. Сидр, своєю чергою, це щось середнє між пивом, вином і шампанським. Хочемо встановити цю традицію в Україні», – розповідає Борисов.

Особливістю моноформату «Білий налив» стануть демократичні ціни. «Хочу зробити так, щоб усе в закладі коштувало не більше 29 гривень, тобто у межах долара. Усі позиції – від 19 до 29 грн. Можна сказати, що це майже сегмент київської перепічки», – каже Борисов.

За словами Борисова, у такий спосіб він хоче повернути Хрещатику культуру стритфуду, що була притаманна головній київській вулиці у 90-х. Зокрема, у «Білому наливі» будуть подавати хот-доги. Водночас ресторатор орієнтувався на культуру споживання сидру у фламандському та баскському регіоні.

Окрім того, у закладі хочуть зробити ставку на швидкість подачі. «Я хочу перевірити цю ідею – запропонувати гостям невеликий перелік позицій. Це сидр, наливка, яблучний пиріг і хот-дог. Об'єднує ці позиції ключовий фактор – швидкість подачі. Усе будемо віддавати до трьох хвилин», – додає Борисов.

Приміщення для «Білого наливу» у Києві знайшли на вулиці Хрещатик, 23. Раніше у цій будівлі працював заклад «Їж Пий». На двох поверхах – близько 50 посадкових місць.

 У 2017 році в Києві у межах Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова розпочали роботу «Бессарабія», «Ватра» і Chicken Kyiv.