Оновлення меню, зміни концепцій, акційні пропозиції – The Village Україна розповідає про новини закладів міста.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місті.

Запечений артишок і боул із бататом у кафе Alltrueeast

Формат: кафе

Де: вулиця Антоновича, 1

Коли: 10:00-23:00

Facebook

Alltrueeast – це кафе із близькосхідною кухнею, яке називають «платформою для добрих справ». З 13 березня у закладі пропонують благодійне меню, розроблене співзасновницею студії Kley Design Йовою Ягер. «Ми разом розробили меню, ціллю якого є поширення ідей скорочення споживання та необхідності сортування сміття. Оскільки ми в «Альтруісті» сортуємо, хочемо звернути і вашу увагу на цю проблему», – кажуть у закладі. Серед іншого це суп із цвітної капусти з грибами вакаме (94 грн), боул із зеленою гречкою, морквою, бататом, броколі та грибами (134 грн), хумус із пюре з селери (144 грн) і цілий запечений артишок (254 грн). На десерт – авокадо-кероб із солодким попкорном (114 грн). Прибуток від продажів меню в кафе передадуть на потреби фонду «Україна без сміття».

Фестиваль американської мармурової яловичини у «Ватрі»

Формат: кафе

Де: вулиця Городецького, 4-Б

Коли: 10:00-23:45

Facebook

«Ватра» – стейкхаус ресторатора Дмитра Борисова на Городецького. Зараз у м'ясному ресторані триває фестиваль американської мармурової яловичини. «Цей фестиваль – один з низки гастрономічний івентів, під час яких ми презентуватимемо делікатесні продукти з мінімальною націнкою за дуже приємними цінами, або якомога більше людей змогли спробували їх», – кажуть у «Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова». Серед іншого пропонують стриплойн (458 грн), рибай (498 грн) і бургер із котлетою з яловичини (198 грн).

Ризото у гарбузі в Trattoria Zucca

Формат: ресторан італійської кухні

Де: вулиця Павлівська, 26/41

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Trattoria Zucca – це невеликий сімейний ресторан італійської кухні від мережі La Famiglia (Vino e Cucina, Vero Vero, Catch). «У перекладі з італійської Zucca означає «гарбуз», тому в нашій траторії до нього особлива повага», – кажуть у закладі. Можна обрати з двох видів – із прошуто, горгонзолою і шафраном (430 грн) і телятиною та трюфелем (650 грн). Це порція щонайменше на дві персони, попереджають у Trattoria Zucca.

Вегетаріанський прошуто в Savage Food у Closer

Формат: вегетаріанський ресторан 

Де: вулиця Нижньоюрківська, 31

Коли: 15:00-22:00 (середа і четвер), 15:00-02:00 (п'ятниця і субота)

Facebook

Savage Food – це вегетаріанський і веганський ресторан на території арт-центру Closer. У регулярному сезонному оновленні меню – суп із горошка з кольрабі (100 грн), равіолі на подушці з винно-шавлієвого соусу з пармезаном (160 грн), салат із грінками, рикотою і «прошуто» з груші (140 грн). Зверніть увагу, що заклад працює не щодня.

Брюссельська капуста на вечері в закладі «Асамблея»

Формат: необістро

Де: вулиця Франка, 25

Facebook

«Асамблея» – це заклад у форматі необістро на вулиці Івана Франка, який наразі працює в режимі закритих вечер у вихідні. «Весняні смаки розмиті, вони не кричать про себе. У нашому відчутті час переходу лютого в березень присвячено Алену Пасару», – розповідають гастрономічні кураторки Foodies. Додають, що цього разу хочуть довести, наскільки смачною насправді є брюссельська капуста. Забронювати столик на вечерю 15 березня можна за посиланням.

Поєднання саке і джину в S34

Формат: бар

Де: вулиця Воздвиженська, 42

Коли: 16:00-02:00 

Facebook

Заклад S34 Bar & Cocktails на Воздвиженці запускає сезонне меню коктейлів. «Це позиції, які були в нас минулого літа і які підходять для теплої пори року», – кажуть в S34. Серед іншого це твіст на Aviation (220 грн), який у закладі називають «весняним». Також пропонують поєднання джину, саке і текіли у Milk Flower (200 грн), сауер Smoky Monkey (180 грн) на горілці із солоною карамеллю і French Ronin (220 грн) на французькому джині.

Коктейлі на кальвадосі і джині в барі Gimlet

Формат: бар

Де: вулиця Антоновича, 37/13

Коли: 11:00-23:30 (з понеділка по четвер), 11:00-02:00 (п’ятниця), 12:00-02:00 (субота)

Facebook

Gimlet – це бар, який спеціалізується на джині, розташований на розі Антоновича та Жилянської. У весняному оновленні меню – нові страви та коктейлі. Серед іншого це бургер із фалафелем (170 грн), грибний крем-суп (120 грн) і бабагануш із волоськими горіхами (125 грн). Коктейльну карту оновили одинадцятьма позиціями: наприклад, Viva La France Vol. 2 (190 грн) на кальвадосі, лікері з бузини та содовій, Peruvian Peach (210 грн) на джині, горілці, вермуті та шрабі, а також твіст на Aviation Bombardier (180 грн) на джині, хересі та лавандовому сиропі.

Вино з Франції і Австралії в The Naked Bar

Формат: бар

Де: вулиця Рейтарська, 21

Коли: 08:00-23:00

Facebook

The Naked Bar – це бар від Foodies у межах галереї The Naked Room на Рейтарській. «Весняне оновлення винної пропозиції бара вийшло строкатим та географічно нестриманим, якщо порівнювати карту з лютневою. Ми хотіли створити відчуття прихистку для усіх, хто жадає весни та тепла, але все ще мусить переживати раптовий сніг та нічний мінус на термометрі», – розповідають Яна Жадан і Христина Скрипка. Серед іншого це біодинамічний французький «Гренаш» (125 грн), каліфорнійский «Зінфандель» (160 грн), а також ягідно-шоколадний австралійський «Сіра» (220 грн). Також у барі тепер щодня готують сніданки (круасани, хліб з маслом та яйцем, йогурт з зерновими, а також ромова баба і солодощі від Double Cocoa).

Відкриття літнього двору в Kachorovska Store & Cafe на Подолі

Формат: кафе

Де: вулиця Боричів Тік, 35-А

Коли: 10:00-20:00

Facebook

Kachorovska Store & Cafe – це кафе та шоурум на вулиці Боричів Тік із сезонним майданчиком на задньому подвір'ї. Відкриють сезон у суботу, 16 березня. «Столики ми не бронюємо, чекаємо на всіх з друзями, дітьми і домашніми тваринами», – кажуть у закладі. У програмі, наприклад, виступ блогерки Jerry Heil. 

Вечірка-відкриття Veterano Brownie

Формат: кафе

Де: вулиця Нижній Вал, 39

Коли: 09:00-21:00

Facebook

Veterano Brownie – це моноформат із десертом брауні, який запустили в межах Veterano Group, що об’єднує бізнеси, засновані ветеранами. Заклад працює на Подолі з початку березня, але офіційне відкриття відбудеться на вечірці в суботу, 16 березня, о 18:00. «Працюємо два тижні, брауні розлітаються кілограмами, кава – літрами! Як же без вечірки? Беріть себе та всіх своїх», – кажуть у закладі.

Майстер-клас «Коктейль у цукерці» в It's Not the Louvr Gallery Bar 

Формат: бар і галерея

Де: вулиця Липинського, 4

Коли: 16 березня, 12:00-14:00

Facebook

It's Not the Louvr Gallery Bar – це бар і галерея від команди Tres Francais. «Чи пили ви колись цукерки? Оскільки ми бар, то й коктейлі подаємо майже у всьому», – кажуть у закладі. У суботу, 16 березня тут проведе майстер-клас шоколатьє Інеса Біназон. Коштує майстер-клас 420 гривень.

Виставка стрит-фотографії у кафе «Каштан»

Формат: кафе

Де: вулиця Рейтарська, 9-Б

Коли: 09:00-22:00

Facebook

«Каштан» – це кафе на Рейтарській, де пропонують каву та страви, а також періодично влаштовують заходи. 21 березня у закладі відкриють «Районну виставку плівкової фотографії». «На десять днів стіни «Каштана» завісять фотографіями, знятими на вулицях різних країн. Роботи можна буде придбати напряму в авторів», – кажуть організатори. Усього обіцяють кілька десятків робіт від 22 учасників.

Обкладинка: S34, 1 – Alltrueeast, 2 – «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова», 3 – La Famiglia, 4 – Savage Food, 5 – «Асамблея», 6 – S34, 7 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 8 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 9 – Kachorovska Store & Cafe, 10 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 11 – Tres Francais, 12 – «Каштан»