Де: вулиця Рейтарська, 13

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Серед новинок в основному меню кафе – томлені яловичі ребра з овочами і грибами за рецептом Джеймі Олівера (210 грн), смажений судак у сирному соусі (192 грн) і запечена куряча ніжка із сальсою верде (150 грн). Ще одна нова позиція – бургер із курячим шніцелем і сирним соусом (140 грн). Також у меню ввели хумус (95 грн).

Та найбільше оновлення стосуються меню сніданків. Його розширили рисовим пудингом на кокосовому молоці з ягідним соусом (105 грн) та вівсянкою з пармезаном, грибами і яйцем-пашот (90 грн).

Понад те, у Zigzag повністю перезавантажили у закладі карту коктейлів. Серед оновлених авторських коктейлів – Big Lebowski (140 грн) на основі горілки і кавового лікеру, Bootleger (150 грн) з віскі і лікером та 1492 (150 грн) з білим ромом, банановим лікером і соком ананаса та лайма.

Паста з гускою і кантучі в Osteria Pantagruel

Де: вулиця Лисенка, 1

Коли: 08:00-23:00

Facebook

У ресторані кухні братів Гусовських триває проект із регіональною італійською кухнею Cene a Tema. Зокрема, шеф-кухар Костантіно Пассалаква готує традиційні для Тоскани страви – включно з холодною яловичиною, запеченою з к’янті (189 грн), салатом панцанела з овочами і тунцем (219 грн), пастою папарделе з гускою (199 грн) і десертом кантучі (169 грн). Сомельє Максим Кручко, своєю чергою, радить до кожної зі страв додати італійське вино.

У Smorrebrod оновлене меню та нові коктейлі

Де: вулиця Городецького, 4

Коли: 08:00-23:00

Facebook

У закладі зі скандинавськими бутербродами поблизу Хрещатика оновили меню та запропонували низку нових коктейлів на основі наливок власного виробництва. Наприклад, «Криваву Мері» у Smorrebrod подають на основі горілки, настояній на кропі. Ще кілька нових позицій – це «Хлібний сауер» на основі хлібного бренді та «Пеніцилін» з горілкою та копченою грушею.

У меню грецького ресторану Taverna додали страви з Кіпру та Криту

Де: Русанівська набережна, 4

Коли: 12:00-23:00

Facebook

«Грецька кухня – це не лише сувлакі, гірос і грецький салат», – каже бренд-шеф ресторану Taverna на Русанівській набережні Христос Міхалудіс. У спеціальному меню він пропонує скуштувати нові страви – не лише з Греції, а й із Кіпру та Криту. Наприклад, це арнакі клєфтіко, запечена баранина з овочами та грецькими травами, а також апак крітіс – теляча вирізка, яку готують на мангалі. Окрім того, щосуботи в Taverna влаштовують сімейні вечері з ягням на вертелі, яке готують за традиційним рецептом.

У ресторані Odessa нове пісне меню

Де: вулиця Велика Васильківська, 114

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Пісне меню у ресторані Odessa – це легкі супи та салати. Серед іншого це грибний суп з овочами та кокосовий суп із гарбузом, квасолею та цибулею порей. Гарбуз додають і до салату – пропонують салат на гарбузовому кремі з авокадо, томатами, огірками, кіноа та азійським соусом. Окрім того, згідно з трендом, у ресторані пропонують хумус – з печеним перцем, тахіні та гуакамоле.

Пісне меню у кафе-сироварні «Мацоні»

Де: бульвар Шамо, 1/5

Коли: 12:00-23:00

Facebook

У грузинському ресторані «Мацоні» проводжають піст низкою овочевих страв. Серед іншого – асорті пхалі (102 грн), рулетиками з баклажанів із горіхами (106 грн) та овочевими салатами (89-98 грн). Окрім того, пропонують хачапурі, які випікають у печі без яєць – з овочами (122 грн), шпинатом (98 грн) і грибами (86 грн).

У Bistro Bistro два нові хот-доги на «Кураж Базарі»

Де: Арт-завод Платформа, вулиця Біломорська, 1

Facebook

Хот-доги Bistro Bistro відкрили сезон барахолок «Кураж Базар» із двома новими пропозиціями – «Вегас» із молочною сосискою, беконом і соусом-варенням із цибулі та «Занзібар» із молочною сосискою, смаженими бананами та яблучним чатні. Ці хот-доги будуть доступні тільки у цьому сезоні «Кураж Базару». Наступна барахолка на Арт-заводі Платформа відбудеться 22-23 квітня.

Сім видів паштету у кафе «Паштет»

Де: вулиця Костянтинівська, 1-А

КОЛИ: 08:00-23:00

Facebook

Бренд-шеф міського кафе «Паштет» Євген Клопотенко представив сім видів паштетів у меню закладу. Зокрема, на вибір пропонує паштети з індички, яловичини, свинини, кролика, курячої печінки та оселедця. Окрім того, шеф експериментує із хумусом – хумус за рецептом 1902 року він називає «українським».

«Я займаюся вивченням української кухні – не тієї, що про борщ та вареники, а тієї, що значно глибше занурюється в історію. В одній книжці початку ХХ століття я знайшов інформацію про те, що з квасолі роблять пасту та куштують її з хлібом. Я взяв цю ідею за основу, адаптував її та вдосконалив», – розповідає Клопотенко.

Фото: обкладинка – Zigzag; 1 – Zigzag, 2 – Pantagruel, 3 – Smorrebrod, 4 – Taverna, 5 – Odessa, 6 – «Мацоні», 7 – Ян Монастирський / Facebook, 8 – «Паштет»