The Village Україна підбиває підсумки сезону, висвітлюючи заклади, які припинили роботу чи перезапустили впродовж осені в Києві.

Раніше ми пригадували понад 100 закладів, які закрили в місті за 2020 рік, а також закриття зими, весни та літа.

  • Ресторани 

«Дежавю»

Формат: ресторан і караоке

Де: вулиця Верхній Вал, 66–А

«Дежавю» – це ресторан, який відкрили в 1999 році біля Національної опери, входив до мережі «Козирна карта». У 2018 році співзасновник Андрій Задорожний перезапустив ресторан на новій локації на Набережному шосе, а у 2019-му перевіз його на Верхній Вал. У вересні Задорожний повідомив про остаточне закриття закладу з вечірками й караоке.

Egoist

Формат: ресторан

Де: вулиця Московська, 44

Egoist – це ресторан на Печерську, який протягом тривалого часу працював на вулиці Московській. У 2018 році заклад відновив роботу після першого закриття у 2013-му, а у вересні в приміщенні відкрили ресторан французької кухні Frou Frou від російського ресторатора Олександра Орлова (Eshak, Queen Kiev, «Рыба Пила»).

Bali Bowl Cafe

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Васильківська, 14-А

Bali Bowl Cafe – кафе з боулами, смузі та морозивом власного виробництва біля площі Льва Толстого, яке відкрили в серпні 2018 року. Заклад припинив роботу восени, на локації готують запуск другого суші-бару Shibuya від власників «Пиріжкової Тітки Клари».

Little Italy

Формат: ресторан італійської кухні

Де: вулиця Пушкінська, 16

INSTAGRAM

Little Italy – піцерія на вулиці Пушкінській, яку відкрили на місці закладу Viva Oliva Napoletana. Готували піцу в бруклінському стилі, також пропонували страви італійської кухні. Наразі команда готує відкриття на новій локації.

Diglass

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Васильківська, 49

Diglass Cafe – це заклад у подвір’ї на Великій Васильківській між станціями метро «Олімпійська» і «Площа Льва Толстого». Відкрили заклад у вересні 2019 року, припинив роботу він наприкінці літа.

«Софра»

Формат: кафе

Де: вулиця Срібнокільська, 20–В

INSTAGRAM

«Софра» – це ресторан кримськотатарської кухні на Кловському узвозі, також власники розвивають мережу кіосків у вуличному форматі. У серпні мережа відкрила новий фастфуд на Осокорках, але у листопаді в закладі відбулася пожежа. Керівник Асан Буджуров розповідає, що заклад відновлять, але на це піде певний час. Ще раніше припинив роботу кіоск біля Житнього ринку, але в листопаді відкрили нову точку на «Лісовій».

Barkada

Формат: кафе

Де: вулиця Гончара, 4

Barkada – це кафе-бар на вулиці Гончара. За проєкт відповідає родина Іллі Пухальського, який має досвід роботи в закладах «Бар / 13» та The Cinematographer’s Party. У закладі на колишній локації книгарні «Палатка» готують відкриття нового проєкту.

Sarra

Формат: кафе

Де: Голосіївський проспект, 84

Sarra – це кафе на Голосіївському проспекті, яке відкрили навесні 2018 року. Пропонували страви на кожен день, а також каву й десерти. Заклад припинив роботу восени, у приміщенні готує новий проєкт власник закладів з індійською кухнею Яшві Тріпатхі (Himalaya, Balu).

«Чайка» на Kyiv Food Market

Формат: корнер

Де: Kyiv Food Market, вулиця Московська, 8

«Чайка» – це кафе із середземноморськими стравами від Mimosa Family (Mimosa Brooklyn Pizza, Fish & Pussycat, «Автостанція»), яке також було представлене як корнер на фудхолі Kyiv Food Market. На початку осені точку з гіросами й іншими стравами з Греції замінили на новий формат тайської кухні від мережі La Famiglia Lil Thai.

  • кав'ярні 

One Love Coffee

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Васильківська, 1/3-2

One Love Coffee – київська мережа кав’ярень, другий заклад якої з 2015 року працював у межах Pinchuk Art Centre. У 2019 році кав’ярня увійшла до рейтингу найкращих кав’ярень світу за версією туристичного видання Big 7 Travel. Засновник One Love Coffee Володимир Задирака готує на локації новий формат із засновниками бістро «Ніша».

Yellow Place у магазині Bad Boy

Формат: кафе

Де: Дніпровська набережна, 14–К

INSTAGRAM

Yellow Place – це кав’ярня від магазину goodwine, другий заклад після кав’ярні на Мечникова у 2020 році відкрили в магазині Bad Boy на Осокорках. Заклад припинив роботу наприкінці літа, але ще один Yellow Place відкрили в гастрохабі Garage на Подолі.

«Старий Львів»

Формат: кафе

Де: вулиця Кирилівська, 16

«Старий Львів» – це заклад на вулиці Кирилівській, який працював у форматі «кав’ярня-ресторація». У жовтні в приміщенні почала роботу нова кав’ярня мережі «Без Дверей Espresso Bar».

Human Coffee Place

Формат: кафе

Де: вулиця Старовокзальна, 7–А

Human Coffee Place – це кав’ярня на вулиці Старовокзальній. Наприкінці серпня її перезапустили нові власники, які торік відкрили заклад «Грушевс’кий» на Лук’янівці.

  • бари

Guilty Wine Bar

Формат: кафе

Де: вулиця Воздвиженська, 38

Guilty Wine Bar – це винний бар і магазин вина, який відкрили на Воздвиженці на початку 2019 року. У червні 2020-го співзасновник Юрій Платоненко передав керівництво баром Світлані Мусій (Bali Bowl Cafe) й Оксані Романюк (Hum:Hum). У листопаді в приміщенні почала роботу кав’ярня Gorgeous Espresso Bar.

Gnezdo

Формат: кафе

Де: вулиця Андріївський узвіз, 21

Facebook

Gnezdo – це демократичний бар на Андріївському узвозі, в листопаді в приміщенні відбулася пожежа. Власники оголосили про збір коштів на відновлення бару.

«Чік-Чірік»

Формат: кафе

Де: Контрактова площа, 2/1

«Чік-Чірік» – це цілодобовий заклад із фастфудом і напоями на вулиці Сагайдачного біля Контрактової площі. На запуску авторка роботи «Портал в птичколенд» звинуватила заклад «Чік Чірік» у використанні її зображення для логотипа без отримання дозволу, під час роботи місцеві мешканці регулярно скаржилися на порушення закладом громадського спокою.

  • Мережеві заклади

  1. Останні п’ять закладів формату McCafe від McDonald’s.
  2. Мережева піцерія Mamamia на проспекті Перемоги, що постраждала від пожежі.
  3. Магазин страв для дому «Гудфуд Вдома» на Михайлівській.
  4. Пирогова «Николай» на Сагайдачного.