The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за жовтень.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Ресторани та кафе

Garage

Де: M82, вулиця Межигірська, 82

INSTAGRAM

Garage – це гастрономічний комплекс від власників магазину goodwine, який відкрили на території колишнього заводу Tetra Pak на Подолі. Хаб у колишній будівлі гаражу об’єднує кілька закладів: пекарню-кафе Bakehouse, кав’ярню Yellow Place, винний бар і магазин натурального вина Sabotage Wine та fine dining ресторан Mirali, який відкриють на початку листопада. [Зверніть увагу, що Bakehouse наразі не працює в понеділок.]

Avangarden

Де: вулиця Січових Стрільців, 23–А

Коли: 11:00–22:00 (тестовий режим)

INSTAGRAM

Avangarden – це галерея і винний бар поблизу Львівської площі. Окрім натурального вина і коктейлів, пропонують страви від шеф-кухаря Андрія Северенчука. За проєкт відповідала команда Дениса Беленка Belenko (Milk Bar, Wine Love, Mimosa Brooklyn Pizza).

OG Burger

Де: вулиця Рейтарська, 9–А

Коли: 12:00–22:00

INSTAGRAM

OG Burger – це бургерна у «дворі з воронами» на Рейтарській навпроти кафе «Каштан». У меню три різновиди бургерів, які позиціюють як каліфорнійські. Облаштували заклад у колишньому приміщенні квартири.

Shepot

Де: вулиця Басейна, 3

Коли: 12:00–23:00

INSTAGRAM

Shepot – це кафе в подвір’ї біля Бессарабки, пропонують каву та страви на щодень. Вхід у заклад – через арку з вулиці Басейної.

«Любо & Дорого»

Де: вулиця Басейна, 2

Коли: 09:00–23:00 (будні), 09:00 – до останнього гостя (вихідні)

INSTAGRAM

«Любо & Дорого» – це заклад із млинцями на Басейній. У меню декілька різновидів солодких і несолодких млинців: наприклад, млинці «Карбонара» та «Болоньєзе». Також пропонують сніданки. Раніше в цьому приміщенні працював формат «Київські піцбуреки».

  • Кав’ярні

«Без Дверей Espresso Bar»

Де: вулиця Кирилівська, 12

Коли: 07:00–22:00 (будні), 08:00–22:00 (вихідні)

INSTAGRAM

«Без Дверей Espresso Bar» – кав’ярня на вулиці Кирилівській на Подолі. У кавовій карті – класичні напої на основі еспресо, фільтр і кава ручного приготування. Також пропонують закуски, десерти й коктейлі. Це третій заклад формату в Києві, також «Без Дверей» працюють на Січових Стрільців і «Бориспільській». Відкрили кав’ярню на колишній локації кафе «Старий Львів».

«Кава нашого міста»

Де: Золотоворітський проїзд, 3

Коли: 07:00–21:00 (будні), 08:00–21:00 (вихідні)

INSTAGRAM

«Кава нашого міста» – кав’ярня у приміщенні станції метро «Золоті ворота», вхід із боку вулиці Володимирської. «Повернути ліворуч, виходячи з екскалатора», – вказують маршрут у кав’ярні. Заклад відкрила обсмажувальна компанія Kyiv City Roast. У меню – фільтр і класика, а також айс-лате й афогато.

  • Бари

Fino

Де: вулиця Пушкінська, 11–А

Коли: 17:00–00:00 (з неділі до четверга), 17:00–02:00 (п’ятниця та субота)

INSTAGRAM

Fino – коктейльний бар на вулиці Пушкінській біля «Театральної». Коктейльну карту побудували з акцентом на кріплені вина з Іспанії та Португалії. Запустив заклад мінський ресторатор Влад Луневич.

Gamondi Cocktail Bar

Де: вулиця Мала Житомирська, 8

Коли: 19:00–02:00 (четвер), 19:00–03:00 (п’ятниця та субота), 19:00–02:00 (неділя)

INSTAGRAM

Gamondi – коктейльний бар від італійського виробника міцних напоїв Gamondi. Запрошують на фірмові коктейлі та вечірки, за концепцію відповідає бартендер Євген Соколов. Відкриття закладу в тестовому режимі відбулося у вересні під час барного шоу Barometer, у жовтні бар відкрили в режимі з четверга по неділю. (The Village Україна готує окрему публікацію про Gamondi.)

  • А також

Ponchyk Boy

Де: вулиця Гончара, 24

Коли: 10:00–17:00 (будні), 10:00–14:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Ponchyk Boy – це заклад із пончиками на вулиці Гончара. У меню 25 різновидів пончиків, розрахунок проводять безготівково. У тестовому режимі працюють до закінчення асортименту: орієнтовно до 17:00 в будні і до 14:00 у вихідні.

Royal Donuts

Де: вулиця Велика Васильківська, 1-3/2

Коли: 12:00–22:00

INSTAGRAM

Royal Donuts – це німецька мережа пончикових, перший заклад в Україні на умовах франчайзу відкрили в «Арена-Сіті». У меню – пончики, берлінери та мілк-шейки.

Lil Thai

Де: Kyiv Food Market, вулиця Московська, 8

Коли: 11:00–23:00

INSTAGRAM

Lil Thai – це новий формат ресторанної компанії La Famiglia (Vino e Cucina, Catch, Vero Vero) з тайською кухнею на Kyiv Food Market. У меню – фірмовий том-ям, пад тай і воки.

  • Мережеві заклади

  • 11-й заклад формату «БПШ» від Дмитра Борисова на «Васильківській».
  • 4-й заклад мережі ресторанів грузинської кухні «Мама Манана» біля ВДНГ.
  • Mister Cat на колишній локації ресторану «Сейф» біля площі Льва Толстого.

Обкладинка: Марго Дідіченко для The Village Україна