The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за вересень.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Ресторани та кафе

«Автостанція»

Де: вулиця Нижній Вал, 15–А

Коли: 12:00–00:00

INSTAGRAM

«Автостанція» – перший заклад ресторанної компанії Mimosa Family (Mimosa Brooklyn Pizza, Fish & Pussycat, «Чайка») на Подолі, який відкрили в приміщенні автостанції «Поділ». «Ми не прийшли сюди покращувати Поділ, із Подолом усе гаразд і так. Ми просто дуже любимо цю частину міста, тож вирішили взяти цю будівлю та надати їй нову функцію. Зрештою, і раніше цей простір виконував соціальну функцію: тут і раніше зустрічалися люди, а тепер будуть зустрічатися за піцою й вином», – кажуть у закладі. У меню – фірмова піца, включно з піцою з котлетками по-київськи.

Ramen vs Marketing

Де: проспект Тичини, 20-Б

Коли: 12:00–21:00 (з неділі до четверга), перерва – 16:00–17:00

INSTAGRAM

Першу раменну Ramen vs Marketing на лівому березі відкрили на Березняках. У меню – фірмовий рамен на різних бульйонах і рис. Також у цьому приміщенні на проспекті Тичини планують відкрити FVSM Hub із хостелом і коворкінгом.

45 Restaurant

Де: вулиця Хмельницького, 45–Б

Коли: 12:00–23:00 (тестовий режим)

INSTAGRAM

45 Restaurant – ресторан італійської кухні на вулиці Хмельницького. «У Києві досить багато ресторанів із високими цінниками та відповідним статусом і багато демократичних форматів. Ми ж хотіли запропонувати щось між цими опціями», – кажуть у закладі. Формат меню визначають як «італійські страви через Нью-Йорк».

Frou Frou

Де: вулиця Московська, 44

Коли: 12:00–00:00

INSTAGRAM

Frou Frou – ресторан французької кухні від ресторанної компанії Bulldozer Group (Eshak, Queen Kiev, Virgin Izakaya Bar) російського ресторатора Олександра Орлова. Формат описують як «переосмислений погляд на французьку кухню: білі скатертини, еклектичний світлий стиль, контактна барна стійка та відкрита кухня». Раніше в цьому приміщенні працював ресторан Egoist.

«Мітерія»

Де: вулиця Велика Васильківська, 114

Коли: 11:00–23:00

INSTAGRAM

«Мітерія» – м’ясний ресторан навпроти палацу «Україна». У меню – стейки, бургери й авторські страви від шеф-кухаря Юрія Приємського (Hey Guys).

Gastrofamily Food Market

Де: вулиця Празька, 1; вулиця Сергієнка, 1;

Коли: 10:00–00:00 (з понеділка до четверга), 10:00–01:00 (з п’ятниці до неділі)

INSTAGRAM

Gastrofamily Food Market – це формат фудхолів, який розвиває «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова». Четвертий заклад у Києві та перший на лівому березі відкрили поблизу Дарницької площі. Усередині вже працюють корнери «Білий налив», «БПШ» і Dogz & Burgerz.

Stars

Де: Blockbuster Mall, проспект Бандери, 36

Коли: 11:00–22:00

Stars – це фудмаркет у Blockbuster Mall на проспекті Бандери. Усередині 30 корнерів із різними концепціями, а також два окремі ресторани. Це перший проєкт у Києві російського ресторатора Антона Пінського.

Gelarty Cafe Glace

Де: ТРЦ Gulliver, Спортивна площа, 2; ТРЦ Dream Town, Оболонський проспект, 1–Б;

Коли: 11:00–22:00

instagram

Massimo Gelarty – крафтовий виробник морозива, який запускає фірмові заклади з морозивом і кавою. У серпні та вересні відкрили два нові кафе Gelarty Cafe Glace – у ТРЦ Gulliver і Dream Town відповідно.

Cheese & Cheers

Де: вулиця Метрологічна, 44

Коли: 10:00–22:00

INSTAGRAM

Cheese & Cheers – це заклад із вином і сирами на Теремках. Формат визначають як «мінітапасна»: у приміщенні на першому поверсі бізнес-центру пропонують добірку вина, а також закусок.

  • Кав’ярні

Humans Coffee in Tech

Де: вулиця Бульварно-Кудрявська, 42

Коли: 08:00–20:00

INSTAGRAM

Humans Coffee in Tech – кав’ярня поблизу цирку, яку відкрила технологічна компанія OneReach.ai. Серед особливостей концепції – чат-бот, який приймає замовлення, радить позиції з меню й оптимізує роботу барист.

Comics Coffee

Де: вулиця Сагайдачного, 25

Коли: 09:00–22:00 (будні), 10:00–22:00 (вихідні) – кав’ярня

INSTAGRAM

Comics Coffee – кав’ярня в магазині коміксів World of Comics на Сагайдачного. Серед фірмових напоїв – кава з «Темного» і «Світлого» боку Сил, а також лимонад «Капітан Америка». За запуск кав’ярні відповідала команда Takava Coffee-Buffet.

The Special One

Де: вулиця Коновальця, 44

Коли: 08:00–20:00 (з понеділка до четверга), 08:00–21:00 (п’ятниця), 10:00–21:00 (вихідні)

INSTAGRAM

The Special One – кав’ярня біля станції метро «Печерська», розташована в «круглій вежі» Київської фортеці. Готують класичні кавові напої та каву ручного приготування, також планують запустити коктейльну карту й кухню.

«Тут буде»

Де: вулиця Васильківська, 100–А; вулиця Московська, 8;

Коли: 07:30–22:00 (будні), 08:00–22:00 (вихідні)

INSTAGRAM

«Тут буде» – нова мережа кав’ярень, яка навесні відкрила перший заклад на «Олімпійській», а в серпні запустила другий у колишньому приміщенні «Чашки» на Бессарабці. Третій і четвертий заклади у вересні відкрили біля станцій метро «Арсенальна» та «Виставковий центр». Перший працює в межах бізнес-центру M8 на Московській, а другий – навпроти ВДНГ.

Native Coffee

Де: вулиця Іоанна Павла ІІ, 22

INSTAGRAM

Коли: 08:00–20:00 (будні), 09:00–20:00 (субота), 09:00–19:00 (неділя)

Native Coffee – це кав’ярня біля Будинку меблів на вулиці Іоанна Павла ІІ. У меню – кавові напої та десерти. Раніше заклади Native запустили на вулицях Льва Толстого й Московській.

«Грушевс’кий Coffee Bar»

Де: вулиця Старовокзальна, 7–А

Коли: 08:00–20:30 (будні), 10:00–20:30 (вихідні)

INSTAGRAM

«Грушевс’кий Coffee Bar» – це кав’ярня на вулиці Старовокзальній. Раніше в цьому приміщенні працював заклад Human Coffee Place, наприкінці серпня його перезапустили нові власники, які торік відкрили перший «Грушевс’кий» на Лук’янівці.

Espresso Window

Де: вулиця Ярославів Вал, 7

INSTAGRAM

Новий заклад мережі Espresso Window – на вулиці Ярославів Вал. Як і інші заклади мережі, працюють у форматі to go.

Feminity Cafe

Де: Русанівська набережна, 4

Коли: 10:00–22:00 (з вівторка до неділі), 12:00–22:00 (понеділок)

INSTAGRAM

Feminity Cafe – це кафе у просторі Lunnitsa на Русанівській набережній. Власниці Олена Номеровська та Софія Стужук кажуть, що на створення закладу їх надихнули жінки. На прохання розповісти про вибір назви додають, що під терміном feminity мають на увазі «жіночу енергію та час для себе». У меню – авокадо-тости, сирники та напої.

  • Бари

Kimberli

Де: вулиця Московська, 8

INSTAGRAM

Kimberli – коктейльний бар, який відкрили в магазині ювелірних виробів від однойменного бренда на Арсенальній. У карті – класичні й авторські коктейлі. Також готують основні страви на зразок восьминога під лимонним соусом і сніданки.

F Space

Де: вулиця Хорива, 25

Коли: 18:00–23:00 (з неділі до четверга), 18:00–02:00 (з п’ятниці до суботи)

INSTAGRAM

F Bar – коктейльний бар у просторі F Space, що об’єднує секс-шоп і подієвий майданчик. У карті коктейлі під назвами Clitoria та Cuckold Passion, також пропонують вино від українського виробника «Колоніст». Раніше F Space працював поблизу «Арсенальної».

  • Мережеві заклади

  1. 16-й заклад мережі «Хлібний» на розі Володимирської та Великої Житомирської
  2. 4-й заклад мережі азійських Chin Chin у Києві на Позняках.

Обкладинка: Марго Дідіченко для The Village Україна