The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за червень.

Також ми висвітлювали відкриття, на які найбільше чекаємо влітку.

  • Ресторани та кафе

Chef’s Table

Де: goodwine, вулиця Мечникова, 9

Коли: 18:00–23:00 (з вівторка до суботи)

Instagram

Chef’s Table – це новий ресторан від команди магазину goodwine, який працює у форматі сетів. Формат описують як «ресторан вражень і ресторан-перформенс», відповідають за нього шеф-кухарі Володимир Ярославський (Lucky) й Елеонора Баранова (екс Fish & Pussycat, Forever Young). Наразі заклад працює в тестовому режимі з 18:00 до 22:30, з вихідними в неділю та понеділок.

«Будинок великого дива»

Де: вулиця Велика Васильківська, 47

Коли: 09:00–22:00 (будні), 10:00–22:00 (вихідні)

INSTAGRAM

«Будинок великого дива» – заклад у форматі міського кафе на вулиці Великій Васильківській поблизу «Олімпійської». У двоповерховому кафе пропонують «здебільшого європейську кухню з незвичайною подачею», зокрема меню сніданків на етажерках. За запуск відповідала ресторанна компанія Rest Emotion («Тісто, сир і тітка Белла», «Ой, мамо! Це було в Тбілісі»).

Hey Guys

Де: вулиця Дмитрівська, 60/19

Коли: 08:30–23:00 (будні), 09:00–23:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Hey Guys – бістро на Лук’янівці, за яке відповідає шеф-кухар Юрій Приємський (Odessa, Spicy NoSpicy). Наразі працюють у тестовому режимі, пропонують авторські поєднання на зразок філе сома в імбирному соусі з тайським салатом і стейка з молодої капусти. Також у меню піца тривалої ферментації та сніданки.

Once Upon A Time

Де: вулиця Борисоглібська, 8/13

Коли: 18:00–02:00 (тестовий режим)

INSTAGRAM

Once Upon A Time – перезапуск закладу Rebra & Kotlety на вулиці Борисоглібській між станціями метро «Контрактова площа» і «Поштова площа». У меню – авторські страви від шеф-кухаря Юрія Нікітюка (Wine Love). Нараз працюють у тестовому вечірньому режимі.

«This is Пивбар»

Де: бульвар Лесі Українки, 26

Коли: 11:00–00:00

INSTAGRAM

«This is Пивбар» – мережа пивних ресторанів. 5-й заклад у Києві відкрили біля станції метро «Печерська». За інтер’єр відповідає команда Balbek Bureau, в асортименті 50 різновидів розливного пива, а також страви на зразок піци та бургерів до напоїв.

El Gordo

Де: вулиця Велика Васильківська, 16

Коли: 11:00–23:00

INSTAGRAM

El Gordo – заклад із мексиканськими стравами навпроти кінотеатру «Київ» біля площі Льва Толстого. У меню – тако, буріто й чурос.

Fish & Chips

Де: вулиця Хрещатик, 24

Коли: 10:00–00:00

INSTAGRAM

Fish & Chips – демократичний заклад із морепродуктами на Хрещатику. У меню – сендвічі з рибою та морепродуктами, бургер із тунцем і роли. Це перший заклад у Києві, інші працюють у Дніпрі та Запоріжжі.

Gost

Де: НСК «Олімпійський», вулиця Велика Васильківська, 55

Коли: 09:00–23:00

INSTAGRAM

Gost – ресторан на території НСК «Олімпійський». Пропонують страви української кухні, а також позиції з Грузії, Туреччини та В’єтнаму. Також є дитяча кімната й можливість проводити заходи. Реалізує проєкт компанія Avalon Projects. Раніше тут працювали заклади Sorbonne і Lavash.

Fish & Friends

Де: вулиця Нижній Вал, 37

Коли: 11:00–22:00

INSTAGRAM

Fish & Friends – заклад на вулиці Нижній Вал на Подолі. Формат визначають як «кежуал рибний ресторан»: у меню страви з рибою та морепродуктами. Серед фірмових страв – сет із фіш-енд-чипс і бургер зі стейком із судака.

Kitchen Story

Де: вулиця Гончара, 8

INSTAGRAM

Kitchen Story – заклад на Гончара неподалік від перетину з Великою Житомирською. Як шеф-кухар і співзасновник за місце відповідає шеф-кухар Влад Петрунок, який має досвід роботи із Юрієм Приємським у Spicy NoSpicy. Раніше в цьому приміщенні працювала кав’ярня Original Cafe.

Koneko

Де: ЖК «Новопечерські Липки», вулиця Михайла Драгомирова, 7

Коли: 10:00–22:00

INSTAGRAM

Koneko – бістро на території ЖК «Новопечерські Липки» з японськими стравами. Наприклад, у меню роли, рамен і сашимі, а також органічний чай, натуральне вино й кава. Відкрили заклад засновники обсмажувальної компанії Fair Finch.

Food Lab

Де: вулиця Єлизавети Чавдар, 13 (другий поверх)

Коли: 10:30–00:00

INSTAGRAM

Food Lab – заклад у форматі гастробару на Осокорках. У меню – «страви азійської кухні в європейській адаптації».

  • Кав’ярні

Dot Coffee Station

Де: вулиця Басейна, 1

INSTAGRAM

Dot Coffee Station – новий формат кав’ярні від мережі Takava Coffee-Buffet. Заклад на Бессарабці поряд із Mimosa Brooklyn Pizza здебільшого розрахований на каву із собою, пропонують класичні та холодні кавові напої.

Coffeereligia

Де: вулиця Велика Житомирська, 38; вулиця Льва Толстого, 17; вулиця Василя Тютюнника, 5А-Б;

INSTAGRAM

Coffeereligia – мережа кав’ярень, яку запустили співзасновники 1900 Coffee. Перші три локації відкрили біля Львівської площі, площі Льва Толстого та на Печерську.

Bru

Де: вулиця Мала Житомирська, 2

Коли: 08:00–20:00

INSTAGRAM

Bru – кав’ярня біля майдану Незалежності. Готують класичні кавові напої та фільтр, а також холодні напої. Здебільшого розраховані на формат із собою, але можна присісти на літньому майданчику.

Ossom Place

Де: вулиця Межигірська, 54

Коли: 08:00–22:00 (будні),10:00–22:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Ossom Place – це заклад біля станції метро «Тараса Шевченка». Пропонують сніданки впродовж усього дня, а також каву й вино.

Bufon Coffee Bar

Де: вулиця Січових Стрільців, 55

Коли: 08:00–20:00 (будні), 10:00–20:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Bufon Coffee Bar – це заклад на Лук’янівці з кавою та десертами. Також пропонують кіші та сніданки.

Spawn

Де: вулиця Юрківська, 2–6/32

Коли: 08:00–21:00 (будні), 10:00–21:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Spawn – це заклад із кавою та лимонадами в колишньому гаражі на перетині вулиць Юрківської та Кирилівської.

«Наше місце»

Де: вулиця Ревуцького, 6

Коли: 08:00–21:00 (будні), 09:00–21:00 (вихідні)

INSTAGRAM

«Наше місце» – це кав’ярня на Харківському масиві. У закладі біля озера Сонячне готують кавові напої, також запрошують на тарти. Окрім того, в кав’ярні є літній майданчик.

92 Degrees Coffee Place

Де: Дніпровська набережна, 19-А

INSTAGRAM

92 Degrees Coffee Place – це кав’ярня на Осокорках, яку відкрили в кавовому центрі «Школа кавового бізнесу». Раніше тут працював інший заклад від центру.

«Хлібний»

Де: вулиця Велика Васильківська, 10–А

Коли: 07:30–23:00

INSTAGRAM

«Хлібний» – мережа кафе-пекарень від рестораторів Дмитра Заходякіна й Аліни Косічкіної («Редкая птица», Holy Burger). Новий заклад почав роботу поблизу площі Льва Толстого, навпроти Arena City. Також у цьому приміщенні готують відкриття двох нових форматі від «Хлібного».

O’Cafe

Де: вулиця Мечникова, 9

Коли: 10:00–23:00

INSTAGRAM

O’Cafe – заклад «Ресторанів Гусовських» у межах магазину goodwine. У червні кафе перезапустили з оновленим меню й інтер’єром. Нова фірмова страва – сицилійський спеціалітет граніта.

  • Бари

BGRN

Де: вулиця Андріївський узвіз, 36–В

Коли: 08:30–00:00

INSTAGRAM

BGRN – кафе і бар на Подолі, який відкрили власники закладу «Хвильовий». У двоповерховому приміщенні на Андріївському узвозі пропонують сніданки, каву й алкогольні напої. Серед іншого – коктейлі на кранах, натуральне вино та крафтове пиво.

Dzerkalo Bar

Де: вулиця Іллінська, 20

Коли: 18:00–02:00

INSTAGRAM

Dzerkalo Bar – коктейльний бар на Подолі, який відкрили психотерапевт і власник кав’ярні. Працюють у колишньому приміщенні закладу Das Grun, пропонують класичні й авторські поєднання напоїв. Офіційне відкриття запланували на 2 липня.

«В зюзю»

Де: вулиця Володимирська, 69

Коли: 10:00–23:00

INSTAGRAM

«В зюзю» – новий бар від команди закладу «Бездельники». Формат визначають як «уранці інтелігентне бістро, увечері – неінтелігентна чарочна». У меню страви з акцентом на сезонність і локальність, у коктейльній карті – шість коктейлів із літературними назвами на зразок «Дама з собачкою» та «Дракула».

Toughguy

Де: вулиця Хрещатик 46–А

Коли: 12:00–00:00

INSTAGRAM

Toughguy – бар у подвір’ї на Хрещатику. Поки працюють у тестовому режимі виключно на літньому майданчику. Раніше в цьому приміщенні працював заклад «Правда» від «Холдингу емоцій !FEST».

«Whoюність»

Де: вулиця Еспланадна, 2

Коли: 12:00–00:00

INSTAGRAM

«Whoюність» – бар на вулиці Еспланадній поблизу Палацу спорту. Пропонують напої за демократичними цінами, включно з настоянками власного виробництва.

  • А також

Squad 17B Yard Cafe

Де: вулиця Терещенківська, 17–Б

Коли: 11:00–23:00

INSTAGRAM

Squad 17B Yard Cafe – кафе біля парку Тараса Шевченка, яке працює у сквоті на Терещенківській із 2015 року. У червні в закладі провели оновлення: тепер тут є повноцінна кухня, де готують страви на зразок марокканського супу й паніпурі.

«Чік-Чірік»

Де: Контрактова площа, 2/1

Коли: цілодобово

FACEBOOK

«Чік-Чірік» – цілодобовий фастфуд на вулиці Сагайдачного, який відкрили в колишньому приміщенні закладу MOMO. Авторка роботи «Портал в птичколенд» звинуватила заклад «Чік Чірік» у використанні її зображення для логотипу без отримання дозволу.

Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна