The Village Україна розповідає, що нового відкрили в Одесі.

Торік ми розповідали про нові заклади в місті до минулого сезону.

  • Ресторани та кафе

Yourz Space Bistro

Формат: бістро

Де: вулиця Преображенська, 45

Instagram

Yourz Space Bistro – це заклад від шеф-кухаря Олександра Йоурза. Раніше бістро працювало на доставку і як попап на Молдаванці, а зараз має повноцінний заклад у подвір’ї на вулиці Преображенській. У меню – фірмові «йоурзбургери», а також страви на зразок карбонари з вугром і кремом із пармезану, спагеті із крабом і курки карі з ананасом і чедером.

«Реберня»

Формат: м’ясний ресторан

Де: вулиця Гаванна, 10/12

Instagram

«Реберня» – це м’ясний ресторан від львівського «Холдингу емоцій !FEST», який після Львова, Києва, Чернівців і Тернополя відкрили й в Одесі. Заклад розташований у центрі міста на вулиці Гаванній, але вхід до нього – з боку Дерибасівської. Пропонують традиційне коротке меню: передусім фірмові реберця на грилі.

Азійське кафе «Звездочка»

Формат: кафе з азійськими стравами

Де: вулиця Пушкінська, 31

Instagram

«Звездочка» – це новий заклад від засновників кафе «Минималист». Формат визначають як «азійське бістро з китайськими та в’єтнамськими стравами». За меню відповідає представниця В’єтнаму, яка раніше працювала в закладах NAM і «Вьетнамский Привет». Наприклад, у меню курка в кисло-солодкому соусі, фо бо та фреш-роли.

Suke

Формат: бістро

Де: вулиця Грецька, 26/28

Instagram

Suke – новий заклад від власників бару The Fitz і закладу Lou Lou. «Це японське гастрономічне бістро з духом та атмосферою сучасних європейських бістро. Надихалися Японією, фільтрували через Європу, адаптували до українських смаків», – розповідають у закладі. Кажуть, що в меню відійшли від традиційного уявлення про японську кухню, тобто не роблять акцент на роли чи суші. Також пропонують десять видів саке й коктейлі в японському стилі.

Antica Cantina

Формат: ресторан і кондитерська

Де: вулиця Грецька, 33

Instagram

Antica Cantina – заклад на вулиці Грецькій, який працює на двох поверхах історичної будівлі. На першому поверсі з весни пропонують піцу, сніданки та десерти від шеф-кондитера з Італії, а на нульовому, що почав роботу в червні, страви від шеф-кухарів Роберто Армаролі й Андрія Величка з консалтингової компанії Mise en Place Odessa.

«Чайка»

Формат: ресторан

Де: Аркадійська алея, 1

Instagram

«Чайка» – це ресторан на центральній алеї в Аркадії, який оновили в червні. За новий інтер’єр закладу відповідають дизайнери Гаррі Нурієв і Наталія Зінько, пише Vogue.ua. Також пропонують страви з нового меню від шеф-кухарів тель-авівського ресторану David ve Yossef і коктейлі від бар-менеджера Михайла Сафонюка (Slow Piggy, Pizza & Grill). Символом закладу обрали автомобіль «Чайка», який пофарбували в рожевий колір.

Ресторан латиноамериканської кухні Kokopelli

Формат: ресторан

Де: парк Горького, вулиця Космонавтів, 15–А

Instagram

Kokopelli Asado Wine Bar – заклад із латиноамериканською кухнею в парку Горького. В основі меню асадо, технологія приготування м’яса з Латинської Америки. Також пропонують гондураський морський суп, тако й кесадільї.

Літня тераса закладу «Молодость»

Формат: літній майданчик

Де: вулиця Грецька, 19

Instagram

«Молодость» – це цілодобовий ресторан Алекса Купера (Odesa Food Market, Kyiv Food Market) на вулиці Грецькій. У лютому ресторатор закрив «Тихий бар» у межах закладу, натомість відкрили нову залу й літній майданчик.

  • Бари

Flacon

Формат: бар

Де: вулиця Пушкінська, 5

Instagram

Flacon – коктейльний бар на вулиці Пушкінський поряд з Одеським національним академічним театром. Особливість формату – коктейлі, акцент у яких роблять на ароматичний профіль. Відповідає за нього як співвласник Влад Романишин, який є бренд-бартендером одеської ресторанної компанії Synergy Group (YUG, Sabaneev, Foundation Coffee Roasters).

Bella Vermuteria

Формат: бар

Де: вулиця Гоголя, 8

Instagram

Bella Vermuteria – бар на вулиці Гоголя, який відкрили в колишньому приміщенні квартири в житловому будинку. Особливість формату – власне виробництво вермутів. «Ми власноруч робимо крафтові вермути: білий, помаранчевий і червоний. У майбутньому лінійка буде доповнюватися», – кажуть у закладі. Також пропонують страви й позиції із брускета-бару.

Nipper

Формат: бар

Де: вулиця Катерининська, 32

Instagram

Nipper – бар на вулиці Катерининській. Запрошують на напої на основі еспресо, коктейлі та вінілові вечори. Також пропонують сніданки, основні страви та закуски, серед яких роблять акцент на тартар.

  • Кав’ярні

«Ветер»

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Канатна, 38; вулиця Юрія Олеші, 11;

Instagram

«Ветер» – нова кав’ярня від власників обсмажувальної компанії та закладу Foundation Coffee Roasters. Торік запустили першу кав’ярню формату на Канатній, у червні ж відкрили другий невеликий заклад поряд з офісом «Дія. Бізнес» на вулиці Юрія Олеші.

Make My Cake

Формат: кафе

Де: Міжнародний аеропорт «Одеса»

Instagram

Make My Cake – одеський виробник десертів, найбільш відомий завдяки фірмовим макаронам. Новий заклад мережі почав роботу в одеському аеропорту, тут пропонують кавові напої й асортимент солодощів власного виробництва. Також Make My Cake оновили перший заклад на Єврейській.

Feeltrd

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Семена Палія, 125-Б

Feeltrd – кав’ярня від компанії Fozzy Group, яку розвивають у межах супермаркетів «Сільпо». Перший заклад в Одесі відкрили в новому магазині у ТЦ «Хвиля». Пропонують, зокрема, класичні кавові напої та фільтр.

Обкладинка: Yourz Space Bistro