Фестиваль вуличної їжі Ulichnaya Eda відбудеться 5–6 червня – уперше після тривалої перерви через пандемію коронавірусу. The Village Україна поспілкувалася із засновником заходу Романом Тугашевим і розповідає, що команда готує на новий сезон.

Ulichnaya Eda

Коли: субота, 5 червня, 11:00–23:00; неділя, 6 червня, 11:00–23:00

Де: Арт-завод Платформа,
вулиця Біломорська, 1

Скільки – 150 грн

Квитки

«Перерва в півтора року – це дуже багато для фестивалю. Ми ще не йшли на паузу на настільки довгий час. Але зараз знайшли можливість почати новий сезон, поки є змога проводити заходи просто неба та поки це дозволяють карантинні обмеження», – розповідає Роман Тугашев про повернення Ulichnaya Eda.

Засновник фестивалю каже, що за цей час команда вирішила переглянути формат і повернутися в ньому до того, з чого починали Ulichnaya Eda. «Ми переосмислили певні речі та вирішили піти до джерел – до того, що ми робили у 2013–2014 роках. Наша головна мета не змінилася – показати, що вулична їжа смачна та різноманітна», – каже Тугашев.

Додає, що головним у цьому є взаємодія фестивалю з гастроентузіастами: від заснування Ulichnaya Eda надає платформу для бізнесів, які починають працювати у сфері гостинності. «Ми завжди були про нове підприємництво, про розвиток малого й середнього бізнесу. Не побоюся сказати, що ми є найбільш потужною платформою для розвитку в ресторанному бізнесі. Є багато прикладів наших резидентів, які пройшли шлях від корнера на фестивалі до відкриття окремих закладів. У такі непрості для сфери часи хочеться відкрити цю можливість для нових людей», – каже Тугашев.

Ще одна особливість нової Ulichnaya Eda – повна відмова від готівки. «Нова реальність диктує правила, які ми вправно інтегруємо в інвенти. Зокрема, фестиваль у форматі cashless: можна платити своєю картою, а можна відкрити її за хвилину на інфостенді та покласти готівку. Партнери фестивалю MasterCard та ПриватБанк попіклуються про це», – пояснюють організатори.

Що їсти

Новий сезон Ulichnaya Eda відкриють із близько 60 корнерами з їжею: «Хочеться зробити найбільший ресторан країни на два дні: щоб були максимально різні страви та концепції, щоб кожен міг знайти щось для себе».

Серед нових пропозицій на основному фудкорті – Torisho з куркою в японському стилі, Pita Kyiv із фірмовою пітою, Chin Chin з азійськими стравами, Blanke City Bistro з бургерами із буйволиним м’ясом із власної ферми, Mamacita з індонезійськими стравами «Каррівурст» із берлінським стритфудом і ProCheese зі швейцарським раклетом.

Chefs’ Corner

Chefs’ Corner – новий для Ulichnaya Eda формат, у якому залучають шеф-кухарів київських закладів. У 2015 році в подібному форматі команда Ulichnaya Eda організовувала фестиваль «Городской Праздник Еды», але тоді акцент робили на ресторани, а зараз – на шефів. «Ми запропонували крутим київським шефам приготувати на фестивалі свої фірмові позиції. Це будуть і нові формати, і спеціалітети», – каже Тугашев.

Серед учасників Chefs’ Corner – бренд-шеф First Line Group Володимир Ташаєв (Eastman, «Жизнь замечательных людей», «Любимый дядя»), співзасновники Pie Spot Pizza Ілля Сьомін та Ольга Гринчук, шеф-кухар Spelaya Kanareyka та Mahjong Ян Нгуєн, а також амбасадор української кухні та співзасновник формату Itzel Юрій Ковриженко, засновник Gelarty Массімо Джеларті та керівники крафтової пивоварні 2085 Brewery Валерій Созановський і Назар Дребот.

Бари

Також запускають нові бари: бар італійського крафтового джину Malfy, який віднедавна доступний в Україні, та джин-бар Beefeater. Також працюватимуть окремі бари: Jameson, Becherovka та винний бар.

Маркет

На традиційному маркеті Ulichnaya Eda буде близько 50 учасників: на «ШмотМаркеті» можна буде знайти речі, а на Flower Market – квіти.

Крім цього, на Ulichnaya Eda відбудеться благодійний маркет вінтажних речей від благодійного фонду «Светр»: можна буде придбати одяг і взуття, книжки, аксесуари та свічки. «Даруючи речам друге життя, ви допомагаєте дорослим онкопацієнтам, адже дохід від благодійного маркету направимо на ліки та супровід лікування», – кажуть організатори.

Також на території можна буде знайти маркет вінілових платівок, арткорнер і б’юті-зони.

Хедлайнерка

Головний виступ на відкриття сезону Ulichnaya Eda – діджей-сет Alyona Alyona. «Це буде сет і легкий лайв на кілька пісень», – каже Роман Тугашев.

Музична «Зелена» сцена буде працювати з 14:20 в суботу та в неділю – з 15:20. У лайнапі: Міша Май, Mazepa, «Хороший, Плохой, Злой», adm:t, Anikta Avakian, In White, Kyiv Live Duo, Yogurt DJ та Varti.