The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за квітень і локдаун, який тривав із кінця березня.

  • Ресторани та кафе

Bombay New Palace

Де: бульвар Лесі Українки, 34

Коли: 11:00–23:00

INSTAGRAM

Bombay New Palace – ресторан індійської кухні, який працює в Києві з 2001 року. Цьогоріч він припинив роботу на бульварі Дружби Народів, нове приміщення для нього знайшли на бульварі Лесі Українки. У меню, як і раніше, акцент на страви з Індії, також пропонують індійсько-китайське меню.

«Барсук»

Де: Бессарабська площа, 7

Коли: 09:00–23:00

INSTAGRAM

«Барсук» – перший ресторан Дмитра Борисова. Після гастропабу на Печерську формат також відкрили на Солом’янці й Осокорках. Ще один заклад почав роботу на Бессарабці, у колишньому приміщенні закладів «Бессарабія» та «Любчик». Пропонують страви в межах підходу comfort food.

Fish Fetish

Де: вулиця Московська, 2

Коли: 12:00–00:00 (будні), 10:00–00:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Fish Fetish – ресторан від компанії Bulldozer Group (Eshak, Queen, Virgin Izakaya Bar) у колишньому приміщенні заводу «Арсенал» поряд із Kyiv Food Market. У меню – страви з рибою та морепродуктами, а також рибні сніданки. Ще один Fish Fetish планують відкрити в ТЦ Retroville на проспекті Правди.

«Їстетика»

Де: ЖК «Французький квартал 2», вулиця Предславинська, 57

Коли: 09:00–21:00

INSTAGRAM

«Їстетика» – заклад у ЖК «Французький квартал 2» на «Либідській», позиціонують формат як «їдальню нового типу».

«Наживо»

Де: вулиця Костянтинівська, 34

Коли: 11:00–23:00

INSTAGRAM

«Наживо» – мережа стейкхаусів, яку у 2020 році назвали найкращим м’ясним рестораном України за версією премії «Сіль». Другий заклад після локації на лівому березі відкрили на Подолі. У ресторані на Костянтинівській готують стейки, бургери й інші страви від шеф-кухаря Олексія Повторейка.

Saxagansky

Де: вулиця Саксаганського, 83

Коли: 11:00–22:00

INSTAGRAM

Saxagansky – ресторан у колишньому приміщенні закладів Zapah Soli та «Вино Град» на вулиці Саксаганського. Пропонують сніданки, обіди та вечері, а також солодощі з власної кондитерської.

French Tacos

Де: вулиця Саксаганського, 42

INSTAGRAM

French Tacos – заклад на розі вулиць Саксаганського та Володимирської, який спеціалізується на французьких тако. Страву подають у коржику, який готують із м’ясом і сиром на грилі, разом із картоплею фрі. Також у меню – бургери, вафлі та млинці.

«Турка XL»

Де: ЖК «Зарічний», вулиця Зарічна, 1–Б

Коли: 08:00–20:00 (будні), 09:00–21:00 (вихідні)

INSTAGRAM

«Турка XL» – мережа кав’ярень із закладами на Гончара, Саксаганського та Русанівці. Перший ресторан мережі почав роботу в межах житлового комплексу «Зарічний». Окрім кави, готують позиції основного меню від бренд-шефа Юрія Приємського (Odessa, Spicy NoSpicy).

Tel Aviv Sandwich

Де: вулиця Басейна, 9

Коли: 09:00–22:00

INSTAGRAM

Tel Aviv Sandwich – заклад із сандвічами на Басейній. Розповідають, що готують тости за ізраїльським рецептом, також пропонують інші страви в стритфуд-форматі.

Van der Pizza

Де:
с. Петропавлівська Борщагівка, вулиця Святошинська, 1

Коли: 11:00–22:00

INSTAGRAM

Van der Pizza – піцерія в Петропавлівській Борщагівці. Пропонують 18 видів піци в неаполітанському стилі, готують у дров’яній печі.

  • Кав’ярні та пекарні

«Хлібний»

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Коли: 07:30–23:00

INSTAGRAM

«Хлібний» – мережа кафе-пекарень від рестораторів Дмитра Заходякіна й Аліни Косічкіної («Редкая птица», Holy Burger). На фасаді Бессарабського ринку відкрили перший заклад мережі у форматі grab & go з 20 посадковими місцями, але здебільшого розрахований на самовивіз. Найближчим часом також відкриють новий «Хлібний» напроти Arena City.

«Тут буде»

Де: БЦ Grand, вулиця Велика Васильківська, 98

Коли: 08:00–20:00 (тестовий режим), 07:30–20:00 (після виходу з тестового режиму)

INSTAGRAM

«Тут буде» – кафе напроти костелу Святого Миколая, поблизу «Олімпійської». Пропонують кавові напої, основні страви на зразок пасти та десерти. Планують розвиток мережі та відкриття нових закладів.

Rule

Де: ЖК Bristol, проспект Лобановського, 144

Коли: 07:45–20:00 (будні), 09:00–20:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Rule – київський обсмажувальник кави й мережа кав’ярень. Другий заклад після пілотного проєкту на Теремках відкрили на проспекті Лобановського біля «Деміївської». Як й у випадку з першою кав’ярнею, працюють на першому поверсі житлового комплексу. Окрім класичних кавових напоїв і напоїв із брю-бару, пропонують десерти й сніданки від виробництва Pop Pop.

«Крем Кафе»

Де: ЖК «Комфорт Таун», вулиця Юрія Липи, 6

INSTAGRAM

«Крем Кафе» – одеське кафе, що спеціалізується на тістечках шу. Перший заклад у Києві відкрили на території житлового комплексу «Комфорт Таун» на лівому березі. У меню – десерти, сніданки протягом усього дня та кавові напої. Наразі працюють у тестовому режимі.

Sweeter

Де: провулок Гуцала, 4

Коли: 07:30–21:00 (будні), 09:00–22:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Sweeter – харківська мережа кав’ярень, яка торік відкрила перший заклад у Києві, на Бессарабському ринку. У лютому кав’ярню закрили, але перезапустили її нещодавно на Печерську. У меню – класичні кавові напої, фільтр і коктейлі.

Cotton Coffee

Де: Повітрофлотський проспект, 52

Коли: 08:00–21:00

INSTAGRAM

Cotton Coffee – кав’ярня на Повітрофлотському проспекті, неподалік від Севастопольської площі на Солом’янці. Готують кавові напої, до них – солодощі від локальних кондитерських. Ще один заклад Cotton Coffee раніше запустили на «Житомирській».

Oh! Coffee

Де: вулиця Дмитрівська, 69

Коли: 09:00–20:00

INSTAGRAM

Oh! Coffee – кавовий корнер на вулиці Дмитрівській, на Лук’янівці. У меню – кава, чай і сезонні напої. Це другий заклад Oh! Coffee в Києві, перший запустили на КПІ.

Innominate Coffee

Де: проспект Перемоги, 43

Коли: 08:30–20:30 (будні), 10:00–20:30 (вихідні)

INSTAGRAM

Innominate Coffee – кав’ярня на проспекті Перемоги, біля «Шулявської». Пропонують кавові напої та десерти від «Сестер Бабенцових».

  • Бари

M69

Де: вулиця Володимирська, 69

Коли: 14:00 – до останнього гостя (вівторок-п’ятниця); 16:00 – до останнього гостя (субота);

INSTAGRAM

M69 – коктейльний бар поблизу парк Шевченка на вулиці Володимирській. Пропонують авторські коктейлі від бар-менеджера Якова Полеводи (S34), серед яких напої, витримані на парфумованих чаях французького нішевого бренду State of Mind.

«Чашка та пляшка»

Де: вулиця Хорива, 25

INSTAGRAM

«Чашка та пляшка» – заклад на Подолі, що поєднує формати бару й кав’ярні. У приміщенні на вулиці Хорива, поблизу Контрактової площі, готують кавові напої та настоянки власного виробництва. Наразі заклад працює в тестовому режимі.

  • А також

Корнери Mimosa й «Чайка» на Kyiv Food Market

Де: Kyiv Food Market, вулиця Московська, 8

Коли: 11:00–23:00 (з неділі по четвер), 11:00–00:00 (п’ятниця та субота)

Instagram

Kyiv Food Market відновив роботу після локдауну 1 травня, новими резидентами фудхолу стали Mimosa Brooklyn Pizza та «Чайка». Ресторани Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна замінили в комплексі формати Napule та Adelle від «Ресторанів Гусовських».

«Бухта Food Station»

Де: Річковий вокзал, Поштова площа

Коли: 10:00–22:00 (корнери Dogz & Burgerz і «БПШ» працюють цілодобово)

Instagram

«Бухта Food Station» – фудзона на Поштовій площі від засновника Ulichnaya Eda Романа Тугашева. Новий сезон відкрили 1 травня, серед нових резидентів – Blur Coffee, Blanke City Bistro та «Чізаска», а також точка з берлінським стритфудом карівурст.

Gastrofamily Market

Де: вулиця Стеценка, 21

Коли: 10:00–22:00 (корнери Dogz & Burgerz і «БПШ» працюють цілодобово)

Сайт

Gastrofamily Market – фудхол із кількома форматами від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Торік відкрили перший GFM на Бессарабці, масштабувати його продовжили в співпраці з мережею АЗК WOG: пілотий проєкт запустили на вулиці Стеценка, на Берківцях. Усередині – «Білий налив», «БПШ» з біляшами, пончиками та шаурмою, Dogz & Burgerz із хот-догами та бургерами, Mushlya з морепродуктами й ролами, Pinzarella з неаполітанською й римською піцою.

«Гудфуд вдома»

Де: вулиця Костянтина Данькевича, 14

Коли: 10:00–22:00

Facebook

«Гудфуд вдома» – новий формат від сервісу корпоративного харчування Gudfood із магазином із готовими стравами та напівфабрикатами. Перший заклад формату відкрили торік біля Майдану, другий у квітні почав роботу на Троєщині.

Обкладинка: «Крем Кафе»