The Village Україна розповідає про заклади, які встигли відкрити в Києві за березень (до початку жорсткого карантину).

Раніше ми висвітлювали анонси відкриттів сезону в Києві, а також відкриття лютого та закриття зими.

  • Ресторани та кафе

«Реберня на Арсенальній», «П’яна вишня» та «Львівська майстерня шоколаду»

Де: вулиця Мазепи, 1

Коли: 12:00–00:00

INSTAGRAM

«Реберня на Арсенальній» – другий заклад формату від львівського «Холдингу емоцій !FEST» у Києві. Фірмові реберця пропонують у закладі на понад тисячу квадратних метрів, у відреставрованій будівлі Микільської брами на Арсенальній площі. Також у просторі працюють демократичний бар «П’яна вишня» та кафе-крамниця «Львівська майстерня шоколаду».

«Стумарі»

Де: вулиця Євгена Коновальця, 15/3

Коли: 11:00–23:00

FACEBOOK

«Стумарі» – кафе з грузинською кухнею на Печерську. У меню – хінкалі, хачапурі та харчо. Раніше в приміщенні працював ресторан кримськотатарської кухні Injir.

Pinzatto

Де: вулиця Архітектора Городецького, 4

Коли: 10:00–22:00

INSTAGRAM

Pinzatto – пінцерія поблизу майдану Незалежності, яку відкрили в колишньому приміщенні Smorrebrod. У меню – декілька видів пінци, а також страви італійської кухні.

  • Кав’ярні

«Bimbo: кава & more»

Де: вулиця Пушкінська, 5

Коли: 08:00–23:00 (будні), 08:30–23:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Bimbo – заклад із кавою та крафтовим пивом, другу локацію в Києві відкрили на Пушкінській. У кафе дві зали, кухня зі сніданками протягом усього дня та власне виробництво кондитерських виробів. Перша кав’ярня Bimbo працює біля палацу «Україна».

The Naked Bar

Де: вулиця Рейтарська, 21

Коли: 09:00–23:00

INSTAGRAM

The Naked Bar – заклад у галереї The Naked Room на Рейтарській. У березні його перезапустили після того, як у лютому проєкт залишила гастроспільнота Foodies. Тепер за нього відповідає команда The Naked Bar, подають каву, чай і вино, а ще гречаний кус-кус і баскський чизкейк.

108 Food & Yoga

Де: вулиця Велика Житомирська, 21

Коли: 08:00–22:00

INSTAGRAM

108 Food & Yoga – заклад на Великій Житомирській, що поєднує формати йога-студії та кафе. Двоповерховий простір працює неподалік від перетину з вулицею Гончара. Подають сніданки, десерти, каву, чай і вино.

Katimo Cafe

Де: вулиця Рейтарська, 19-A

Коли: 11:00–20:00

FACEBOOK

Katimo Cafe – кафе в шоурумі українського бренда одягу Katimo на Рейтарській. У меню – кавові напої, сандвічі та кекси. Улітку планують відкрити сезонний майданчик на терасі з виходом на внутрішнє подвір’я.

Wonders Espresso Bar

Де: вулиця Авіаконструктора Антонова, 35

Коли: 08:00–21:00

INSTAGRAM

Wonders Espresso Bar – кав’ярня біля Севастопольської площі на Солом’янці. «У цьому районі Києва, скажімо, не так добре розвинена культура споживання цього напою. У певному сенсі в нас просвітницька місія, але в дружньому форматі й без нав’язування», – кажуть у закладі. Окрім напоїв, пропонують круасани й торти.

Ca Va Cafe

Де: ЖК «Ліпінка», вулиця Сергія Данченка, 26-А

Коли: 09:00–20:00

INSTAGRAM

Ca Va Cafe – кав’ярня в житловому комплексі «Ліпінка» на Виноградарі. Готують кавові напої, за які відповідає Андрій Чуковський (Whitebeard Blackbird). Також пропонують круасани й солодощі.

  • Бари

Jagerplatz

Де: вулиця Спаська, 1/2

Коли: 18:00–00:00 (із четверга по суботу)

INSTAGRAM

Jagerplatz – коктейльний бар на розі Спаської та Костянтинівської на Контрактовій площі. Запрошують на авторські коктейлі та діджей-сети. Наразі працюють у тестовому режимі з четверга по суботу.

Port Al

Де: вулиця Антоновича, 37/13

Коли: 10:00–00:00

INSTAGRAM

Port Al – гастробар у колишньому приміщенні коктейльного бару Gimlet на «Олімпійській». У меню – роли, том-ям та удон. Також пропонують коктейлі й вино.

  • А також

Bread For

Де: вулиця Шота Руставелі, 4

Коли: 09:00–21:00

INSTAGRAM

Bread For – стритфуд-точка з сандвічами, супами та кавою на Шота Руставелі. Відкрили формат власники Blur Coffee й Octo Tower. Планують розвивати доставку по центру Києва.

«БоХліб»

Де: вулиця Георгія Кірпи, 3

Коли: 08:00–22:00

INSTAGRAM

«БоХліб» – заклад із хлібом і випічкою поблизу Південного вокзалу. Окрім звичайного хліба, продають, наприклад, багет із льоном і морквою та гарбузове паве.

обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна