The Village Україна анонсує заклади, які готують до відкриття впродовж весни в Україні.

Раніше ми висвітлювали 100+ нових закладів у регіонах і відкриття сезону в Києві, а також відкриття лютого та закриття зими.

  • Одеса

«Реберня»

Формат: м’ясний ресторан

Коли: 1 квітня

Де: вулиця Гаванна, 12/10

Instagram

Де: вулиця Басейна, 11

«Холдинг емоцій !FEST» відкрив заклади формату «Реберня» у Львові, Києві, Чернівцях і Тернополі, а тепер планує другу «Реберню» в Києві й першу – в Одесі. Один із найбільш популярних форматів ресторанів львівської компанії відкриють поблизу Дерибасівської. Заклад матиме близько 450 посадкових місць і літній майданчик. Відкриття планують на початок квітня.

Оновлена Tavernetta

Формат: ресторан італійської кухні

Коли: березень

Де: вулиця Катерининська, 45

Instagram

Tavernetta – заклад італійської кухні одеського ресторатора Савви Лібкіна, який працює вже протягом десяти років. У березні ресторан відкриють після ремонту й оновлення, за які відповідає команда Дениса Беленка («Стейкхаус», Milk Bar, Mimosa Brooklyn Pizza). Гасло ресторану: «Носимо пасту на руках». Після оновлення пропонують три різновиди меню: ранкове, денне та вечірнє. Вечірнє меню зроблять «більш вишуканим і делікатним», а до цього пропонуватимуть класичні страви італійської кухні на зразок пасти, лазаньї та ризото.

  • Харків

Ladyboy

Формат: ресторан тайської кухні

Коли: весна

Instagram

Ladyboy позиціюють як «перший в Україні заклад із тайським барбекю». «Справжні тайські смаки: гострі, інтенсивні, вірні традиціям і культурі Таїланду», – описує формат британський шеф-кухар Том Кетлі, який раніше запускав в Україні кухню одеського закладу R1 Restaurant і київського Mamacita.

Chin Chin

Формат: азійське кафе

Instagram

Chin Chin – кафе з азійськими стравами від одеської мережі G-Group (Mamma Italia, Kinza, «Гарячі перці»). У 2020 році відкрили перші три заклади в Києві (на Бессарабці, на Подолі та у ТРЦ Retroville), а також у Львові. Наразі G-Group готує запуск Chin Chin у Харкові та Дніпрі, ці заклади працюватимуть за умовами франчайзу.

  • Дніпро

«Кастрюлька утюга варит рис»

Формат: кафе з паназійською кухнею

Коли: весна

Instagram

«Кастрюлька утюга варит рис» – новий формат від власників пабів «Кеды искусствоведа». Під час першого локдауну його запустили як віртуальний ресторан із доставкою та самовивозом, а навесні відкриють заклад з азійськими стравами, з особливим акцентом на тайську кухню. Відповідає за проєкт шеф-кухар Дмитро Безрукавий («Кеды искусствоведа»). Окрім того, працюватиме коктейльний і винний бар.

Homie

Формат: кафе

Коли: березень

Де: вулиця Шевченка, 59

Instagram

Homie – кафе в центрі Дніпра, яке відкриває фермер Петро Григор’єв. Формат описують як «місце для друзів»: запрошують на сніданки з 07:00, обіди та вечірнє меню. За кухню Homie відповідають шеф-кухарі Міралі Ділбазі (goodwine) та Юрій Нікітюк (Wine Love). Розташований Homie в пам’ятці архітектури 1900 року.

  • Запоріжжя

Alice’s Bar

Формат: бар

Коли: березень

Де: бульвар Шевченка, 42

Instagram

Alice’s Bar – заклад у Запоріжжі, формат якого визначають як sausage bar: тут пропонують хот-доги та коктейлі. За проєкт відповідала команда Дениса Беленка.

  • Київська область

Bursa Cabins

Формат: заміський комплекс із рестораном

Коли: кінець травня – початок літа

Де: Обухівський район

Instagram

Bursa Cabins – заміський комплекс неподалік від Києва від команди Bursa Atelier. Готують проєкт із командою архітектора Олега Дроздова Drozdov & Partners («Театр на Подолі», Aloft Kyiv, Saga City Space). Простір на березі Дніпра об’єднуватиме 16 індивідуальних кабін, спа-центр, центр ретриту, а також ресторан і бар. Заклад будують за принципом закритого циклу виробництва, а також на основі сезонності й локальності. На території встановлять теплиці, де вирощуватимуть продукти, також планують співпрацювати з місцевими фермерами.

Референси Bursa Cabins

Mushlya

Формат: сіфуд-бар

Коли: березень

Де: м. Ірпінь, вулиця Садова, 33/35

Instagram

Mushlya – демократичний сіфуд-бар «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Перший заклад формату почне роботу в Ірпені в березні. Страви тут коштуватимуть від 39 гривень, а замовлення готуватимуть за 3-5 хвилин. Інтер’єрне рішення – стіни прикрасять мушлями справжніх устриць, яких з’їли гості інших закладів Mushlya.

  • А також

«Анчоусна»

Формат: ресторан і рибна крамниця

Коли: березень

Де: м. Чернігів, вулиця Святомиколаївська, 19; м. Івано-Франківськ, вулиця Незалежності, 8:

Instagram

«Анчоусна» – моноформат анчоусів від мережі «Черноморка». Нові заклади мережі в березні відкриють у Чернігові й Івано-Франківську. Ще один заклад згодом планують запустити у Вінниці. Інші ресторани формату вже працюють у Львові, Дніпрі, Полтаві, Запоріжжі, а також Ірпені, Вишневому та Петропавлівській Борщагівці.

Обкладинка: Mushlya