The Village Україна розповідає про десять закладів, які готуються відкрити в Києві після локдауну та до кінця зими.

 Pie Spot

Формат: піцерія та пекарня

Коли: січень – лютий

Де: VE Space, вулиця Хмельницького, 16-22

Instagram

Pie Spot – піцерія, яку відкрили в оновленому Tin Tin біля Велотреку. Формат із нью-йоркським слайсом, сицилійським пирогом і неаполітанською піцою під час карантину запустили шеф-кухар Ілля Сьомін (Tin Tin) і ресторатор Влад Максимов (Loggerhead). Другий заклад формату готуються відкрити в комплексі VE Space в будівлі Київпроєкту на Хмельницького. Окрім піци, у Pie Spot біля «Театральної» буде пекарня: продаватимуть, наприклад, круасани та іншу випічку.

 Ramen vs Marketing

Формат: раменна

Коли: кінець січня

Де: Оболонський проспект, 26

Instagram

Food vs Marketing запустили першу популярну раменну в Києві на Печерську, тоді відкрили моноформат сендвічів бань мі, а за 2020 рік додали нові Ramen vs Marketing на Подолі, Шулявці та ринку «Столичний». П’яту раменну до кінця січня планують запустити на Оболоні, заклад працюватиме у ЖК Obolon Residence біля станції метро «Мінська».

Детальніше про історію Food vs Marketing ми розповідали тут.

 Politehnikum на Шулявці

Формат: бістро і бар

Коли: 26 січня

Де: проспект Перемоги, 45

Instagram

Politehnikum – заклад біля станції метро «Шулявська», що поєднує формати бістро й коктейльного бару. Запускають його власники ресторану Follower на площі Льва Толстого. Розповідають, що цільовою аудиторією сприймають покоління Z з огляду на розташування в студентському районі. На першому поверсі будинку-пам'ятки архітектури працюватиме бістро зі стравами американської, італійської та японської кухонь, а на другому «космічний» бар з коктейлями від Олексія Костенюка (Diageo Bar Academy). 

 «БПШ» на Подолі та ще кілька нових закладів Дмитра Борисова

Візуалізація «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова»

Формат: smart casual

Коли: 27 січня

Де: вулиця Нижній Вал, 37/20

Instagram

«Сім’я ресторанів Дмитра Борисова» відкриє перший заклад формату «Біляш, пончик, шаурма» на Подолі 27 січня. Працюватиме на перетині вулиць Нижній Вал і Межигірської, у колишньому приміщенні Line M та Cancale. Серед нових пропозицій формату – вегетаріанська шаурма з бататом і шаурма з тигровими креветками й авокадо.

Також у середині лютого команда Борисова готує запуск «Білого наливу» та Philadelphia Roll & Bowl у Вишневому. Окрім того, на 2021 рік планують запуск кількох фудхолів Gastrofamily Food Market у спальних районах, зокрема на Оболоні.

 Virtual Food Hall

Візуалізації Virtual Food Hall

Формат: фудхол

Коли: кінець лютого – березень

Де: вулиці Лариси Руденко, 9-А

Instagram

Virtual Food Hall – заклад від сервісу доставки Raketa, який поєднуватиме формати фудхолу та обслуговування доставки на лівому березі. Концепцію вперше описали в матеріалі The Village Україна. Відкриття на вулиці Лариси Руденко біля станції метро «Позняки» готують на кінець зими – початок весни.

 Kisa Bar

Формат: бар

Коли: кінець лютого

Де: вулиця Пушкінська, 12-А

Instagram

Гасло нового закладу біля «Театральної» – «Make Pushkinska Great Again». За проєкт відповідає команда Богдана Шолоха, який запускав Parasolka, Regenschirm і «Бальтазар». Відкрити формат планують до кінця лютого. 

 «Дзяо-бар»

Формат: кафе

Коли: лютий

Де: ТЦ Silver Breeze, проспект Тичини, 1-В

Instagram

«Дзяо-бар» – це заклад зі стравами Азії від Silpo Resto. Пропонують, зокрема, фірмові пельмені та рамен, за які відповідає бренд-шеф ресторанних проєктів Fozzy Group Марко Черветті. Новий заклад мережі почне роботу в «Сільпо» у ТЦ Silver Breeze на Березняках.

 Pita Kyiv

Формат: стритфуд

Коли: січень

Де: вулиця Cагайдачного, 31

Instagram

Pita Kyiv – мережа закладів із середземноморською вуличною їжею. Перший заклад відкрили біля площі Льва Толстого, другий – на Бессарабському ринку. У грудні Pita Kyiv на Бессарабці припинила роботу, заклад переїде на вулицю Сагайдачного. Формат відкриють після локдауну в колишньому приміщенні піцерії Solo Pizza між Поштовою й Контрактовою площами.

 Shibuya

Формат: суші-кіоск

Коли: 25 січня

Де: вулиця Нижній Вал, 23

Instagram

Shibuya – це новий проєкт мережі Klara Group («Пиріжкова Тітка Клара», Mira Cafe, Simona Ristorante). Формат на вулиці Нижній Вал неподалік Контрактової площі позиціюють як суші-кіоск: пропонуватимуть роли за демократичними цінами. «Shibuya – це заклад японської кухні, що переносить нас на вулиці модного та молодіжного району Сібоуя в Токіо, де завжди людно, гамірно та смачно», – описують формат у мережі.

Обкладинка: Pie Spot