Кількість відкриттів закладів у Києві за листопад – найменша з часу відновлення роботи закладів після першого локдауну. Звісно, йдеться не про абсолютну кількість нових закладів, а лише ті ресторани, бари і кав'ярні, які становлять інтерес для аудиторії The Village Україна і які ми висвітлили за місяць. Але загалом листопад був місяцем непевності і невизначеності: до обмежень роботи в «помаранчевій» зоні додали «карантин вихідного дня», а тепер і загрозу повного локдауну за прикладом весни. Низка рестораторів відклала відкриття закладів до кращих часів, запускали протягом місяця або проєкти, які перебували в розробці впродовж кількох років (Samna), або масштабування популярних мереж (Idealist Coffee, «Хлібний»), або адаптовані формати на зразок піци. Також ми розповідаємо, які заклади закрили чи перезапустили за сезон у Києві.

  • Ресторани та кафе

Samna

Де: вулиця Мазепи, 6

Коли: 18:00–22:00 (тестовий режим)

INSTAGRAM

Samna – ресторан сучасної близькосхідної кухні на вулиці Мазепи біля Арсенальної площі. Це перший ресторан у Києві ізраїльського шеф-кухаря Меїра Адоні, який раніше запустив заклади в Тель-Авіві, Берліні, Нью-Йорку та Барселоні. У меню – фірмові страви Адоні на зразок карпачо з баклажана, «єрусалимського бейгла» та «марокканських пончиків».

Pinzaza

Де: Kyiv Food Market, вулиця Московська, 8

Коли: 11:00–22:00

INSTAGRAM

Pinzaza – це новий формат з пінцою й пастою від рестораторів Анни Козаченко (Milk Bar) і Михайла Серебріна та Дмитра Колбасюка (Monica Pinza Pasta Bar), що почав роботу в межах Kyiv Food Market. У меню – вісім видів пінци за рецептом родини римських пекарів і піцайоло ді Марко, сім видів пасти та равіолі, а також італійські закуски до вина.

Simona Ristorante

Де: вулиця Січових Стрільців, 11

Коли: 10:00–22:00

INSTAGRAM

Simona Ristorante – ресторан італійської кухні від власників «Пиріжкова Тітка Клара» й Mira Cafe. Двоповерховий заклад відкрили біля Львівської площі на колишній локації кафе «Маша Кейк». У меню – неаполітанська піца й паста.

Naushi

Де: вулиця Сковороди, 7

Коли: 10:00–22:00

INSTAGRAM

Naushi – раменна на Подолі. У закладі на розі вулиць Григорія Сковороди та Волоської пропонують кілька видів рамену, японські пельмені гьодза та «смажений чай».

Sky Garden

Де: вулиця Заньковецької, 5/2

Коли: 08:00–22:00

FACEBOOK

Sky Garden – заклад із вегетаріанськими стравами на вулиці Станіславського. Раніше в цьому приміщенні працювали Make My Cake Cafe та Mozaika.

«Альпака»

Де: вулиця Жилянська, 43-Б/31

Коли: 08:30–21:00

INSTAGRAM

«Альпака» – заклад на вулиці Жилянській із кавою та стравами з Італії, Азії «й інших країн, куди зараз не можна поїхати». Наприклад, у меню – фо бо, паста та батер-чикен. Також пропонують кавові напої.

Rezept

Де: вулиця Липська, 16

Коли: 08:00–22:00

INSTAGRAM

Rezept – ресторан і бар на Липках. У коктейльній карті роблять акцент на український крафтовий напій Kiyali: на ньому готують 16 коктейлів.

Trust

Де: вулиця Липківського, 16-Г

Коли: 10:00–22:00

INSTAGRAM

Trust – ресторан на вулиці Липківського на Солом’янці. У двоповерховому закладі пропонують страви з артподачею та коктейлі.

  • Бари

Virgin Izakaya Bar

Де: вулиця Московська, 2

Коли: 12:00–22:00

INSTAGRAM

Virgin Izakaya Bar – новий ресторан компанії Bulldozer Group (Queen Kyiv, Eshak, «Рыба-Пила») у приміщенні заводу «Арсенал». Формат визначають як ізакая – японський повсякденний заклад із алкогольними напоями та закусками. Також у меню – суші та страви паназійської кухні.

Torisho Izakaya

Де: вулиця Шота Руставелі, 12

Коли: 13:00–15:00, 18:00–21:00

INSTAGRAM

Torisho Izakaya Sushi Bar – новий формат від власників Menya Musashi та 3B Cafe. У закладі у підвальному приміщенні Torisho на Шота Руставелі пропонують роли, карааге та закуски до саке й рисового пива.

AMPM Bar

Де: вулиця Хорива, 23

Коли: 14:00–22:00)

INSTAGRAM

AMPM Bar – це заклад на вулиці Хорива, біля Контрактової площі, із коктейлями та кальяном.

  • Кав’ярні

Idealist Coffee

Де: вулиця Ярославів Вал, 15

Коли: 07:30–22:00

INSTAGRAM

Idealist Coffee – мережа кав’ярень, заснована колишнім керівником WOG Сергієм Корецьким. Флагманський заклад мережі відкрили на вулиці Ярославів Вал, на першому поверсі відреставрованого «будинку з фотографіями». У закладі готують кавові напої, а також пропонують повноцінне меню з основними стравами, сніданками протягом усього дня та закусками.

«Хлібний»

Де: Контрактова площа, 2/1

Коли: 07:30–22:00

INSTAGRAM

«Хлібний» – мережа кафе-пекарень рестораторів Дмитра Заходякіна й Аліни Косічкіної. Восьмий заклад у Києві почав роботу в Подільському універмазі, на Контрактовій площі. У меню – випічка власного виробництва, сніданки та кава.

Tres Coffee & Food Bar

Де: вулиця Лисенка, 4

Коли: 08:00–21:00 (будні), 10:00–20:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Tres Coffee & Food Bar – перезапуск закладу Tres Branche від власників ресторану французької кухні Tres Francais. Тепер формат визначають як кав’ярню третьої хвилі, до кави від обсмажувальника ONE LOVE coffee пропонують випічку та бранчі.

Cactus Espresso Bar

Де: вулиця Підвисоцького, 3-А

Коли: 08:00–21:00 (будні), 09:00–21:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Cactus Espresso Bar – мережа київських кав’ярень. Новий заклад відкрили біля станції метро «Дружби народів» на вулиці Підвисоцького. У меню – кава та десерти.

Casual Coffee

Де: магазин Food Factor, вулиця Велика Житомирська, 23

Коли: 09:00–20:00 (будні), 10:00–21:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Casual Coffee – кав’ярня на Великій Житомирській. Формат визначають як «перша кав’ярня в Києві з конопляною кавою». Фірмовий напій – кава з додаванням технічної коноплі.

  • Мережеві заклади