Другий місяць загальнонаціонального карантину триває в Україні. Понад місяць українські заклади не можуть приймати гостей. Ресторатори вже називають карантин «найбільшою кризою в історії українського ресторанного ринку». Частково ресторани й кафе переорієнтувалися на доставку – так підтримують роботу частини команди.

Редакція The Village Україна запустила щоденну рубрику «Доставка дня», у якій регулярно розповідає про заклади з доставкою. Ми підбивали перші підсумки формату, зібравши 25 ідей для замовлення їжі з доставкою. Окремо ми розповідали про тренд на доставку «конструкторів їжі».

Foodies

Гастроспільнота Foodies організовує гастрономічні вечері, консультує заклади та керує The Naked Bar, а тепер доставляє фермерські продукти та організовує маркети для невеликих виробників. «У нас є доставка і маркети фермерських продуктів, які працють двічі на тиждень – у середу та суботу», – розповідають засновниці Яна Жадан і Христина Скрипка. Наприклад, пропонують овочі від кооперативів «Родинний Добробут», «Морква Фарм» і Real Asparagus. У суботу, крім зелені, овочів і бакалеї додають квіти від mutabor_mutabor. На доставку можна скласти свою коробку з продуктів від фермерів і крафтових виробників або замовити Naked Box – готову підбірку з овочами, фруктами, хлібом і веганськими цукерками. 


Як замовити: Через Google-форму.

Eat Easy

Eat Easy називають свій формат «першим сервісом доставки здорової їжі в Україні». Компанія пропонує раціони для щоденного споживання, розроблені дієтологами, а також розвиває мережу кафе в форматі to go: точки Eat Easy працюють на Шота Руставелі та в ТЦ Good Life на Печерську.


Як замовити: На сайті. Сервіс пропонує власну безконтактну доставку. Мінімальна вартість замовлення – 450 гривень.

Yaro

Yaro – це виробник «корисної здорової їжі». «Ми знаємо, що корисне має бути смачним. Віримо, що здоровий спосіб життя повинен приносити задоволення», – кажуть у компанії. Наприклад, пропонують замовити страви на зразок веганських версій салатів «Цезар» та «Олів’є», а також млинці й локшину. Також пропонують бакалію, десерти без вмісту цукру та цукерки.


Як замовити: На сайті. Мінімальна сума замовлення – 300 гривень. У разі замовлення продуктів на суму менше ніж 1000 гривень доставка Києвом коштує 70 гривень. Доставка в інші міста оплачується за тарифами «Нової пошти» – незалежно від суми замовлення. «Замовлення, прийняті до 15:00, доставляються на наступний день із 07:00 до 12:00», – пояснюють в Yaro.

Dip Me

Сервіс Dip Me доставляє «сети з різноманітних закусок, зібраних у красиву композицію і готових до вживання відразу після доставки». Пропонують, наприклад, діпи з песто, курячим паштетом і цибулевим конфітюром, а також «Гастрономічний набір продуктів» завважки 2100 грамів, «М’ясний мінісет» і «Сирний мінісет».


Як замовити: На сайті. Доставка працює з 11:00 до 21:00.

Pokeman

Pokeman – це сервіс доставки, що спеціалізується на поке. «Японці, які живуть на Гаваях, почали готувати страви з місцевих продуктів. Так і з’явився салат, де головним інгредієнтом була сира риба. Ми надали цьому сучасної форми, урізноманітнили все це різними видами риби, м’яса й тофу і додали секретний інгредієнт – наші фірмові соуси», – розповідають у Pokeman. Наприклад, пропонують поке з тунцем-гриль, кімчі та веганське поке, а також сети поке і суші.


Як замовити: На сайті, в Telegram-боті, за номером 098 111 16 16, а також у сервісах Uber Eats, Glovo, Raketa та Menu.ua. Доставка районами центру Києва, Печерську та районами Позняки-Харківський-Осокорки – безкоштовна. В інші райони доставляють за 50 гривень, а у Святошинський і Троєщинський – 100 гривень. Якщо замовлення від 700 гривень, доставка в усі райони безкоштовна.