The Village Україна підбиває підсумки березня і розповідає про заклади, які не почали працювати в Києві.

Заклади, які встигли почати роботу

 Zweig

Zweig це бар-бістро у колишній будівлі заводу «Арсенал». Концепцію, меню та барну карту вписали в історію про австрійського письменника Стефана Цвейґа. За дизайн проєкту відповідала команда архітектора Слави Балбека Balbeu Bureau. На початку березня заклад почав роботу в режимі закритих вечер за запрошеннями, офіційне відкриття планували на 20 березня. Та відновить роботу бар-бістро після закінчення карантину: «Переносимо відкриття на день, коли всім і все буде можна».

Формат: бар-бістро

Де: вулиця Московська, 8

INSTAGRAM

 Bro Market і «Чашка»

Bro Market – це фудхол рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, Fish & Pussycat, Fishkultura), розташований на колишній локації кав’ярні «Чашка» напроти Бессарабського ринку. Фудхол поєднує кілька форматів: це оновлена кав’ярня «Чашка», Slice із піцою, яку продають шматками, Sush із суші та «Люся» з паназійськими стравами. Відкриття закладів у тестовому режимі відбулося 13 березня, але зараз вони продовжують роботу тільки на take-away і доставку в сервісах Uber Eats, Glovo та Raketa. Доставляють замовлення з 12:00 до 21:00.

Формат: фудхол

Де: вулиця Велика Васильківська, 1/3-2

Facebook

 Veterano Pizza

Veterano Pizza – це піцерія від ветеранів АТО. Другу піцерію в Києві після закладу на Софіївській відкрили на Позняках. На час карантину заклад припинив приймати гостей і відмовився від опції take away, але продовжує роботу на доставку.

Формат: піцерія

Де: вулиця Михайла Драгоманова, 2

Facebook

 «Помазанка»

«Помазанка» – це ресторан української кухні на Печерську, розташували його на місці закладів «Печерська брама» та Prego Cafe. У меню роблять акцент на традиційні українські страви та помазанки – на зразок сала та хумусу. Заклад припинив роботу на час карантину.

Формат: піцерія

Де: бульвар Дружби Народів, 27

Facebook

 «Кафе»

«Кафе» – це кафе на першому поверсі житлового будинку на вулиці Мечникова напроти goodwine, вхід з подвір’я. У кафе готують класичні кавові напої та фільтр-каву, за налаштування кухні відповідали виробники десертів «Сестри Бабенцови». У перші дні карантину заклад працював на видачу замовлень із собою через вікно, але врешті припинив роботу до кінця карантину. «Нам дуже не хочеться прощатися, та нас гріє думка, що ми зустрінемось з вами знову вже у квітні», – кажуть у «Кафе».

Формат: кафе

Де: вулиця Мечникова, 22-А

Facebook

 Dyvo

Dyvo – це веганське кафе біля Софійської площі. Заклад позиціонує себе як «гастрономічний вега-портал»: тут пропонують веганські страви, а також штучне м’ясо Beyond Meat. «Друзі, тимчасово зупиняємо роботу. Готуємо для вас щось мегасуперкруте вже зовсім скоро», – кажуть у закладі.

Формат: веганське кафе

Де: вулиця Софіївська, 14

Facebook

 «В ребро»

«В ребро» – це гастропаб на колишній локації закладу «Птаха» поблизу Поштової площі на Подолі. Фірмова страва – реберця від шефа. На час карантину заклад переорієнтували на доставку.

Формат: гастропаб

Де: вулиця Ігорiвська, 5

Facebook

 Don Peppino

Don Peppino – це мережеве італійське кафе біля Контрактової площі. Пропонують піцу, пасту та інші прості італійські страви. На час карантину заклади мережі переорієнтували на доставку, кажуть у Don Peppino.

Формат: кафе з італійською кухнею

Де: вулиця Верхній Вал, 24

Facebook

 Francesco Bistro & Bar

Francesco Bistro & Bar – це оновлений заклад у форматі ресторану швидкого харчування та бару на першому поверсі готелю «Турист» на Лівобережній. Він припинив роботу на час карантину.

Формат: кафе і бар

Де: готель «Турист», вулиця Раїси Окіпної, 2

Facebook

 «Культура»

«Культура» – це кав’ярня біля Львівської площі та клубу Atlas із кавою, вином і десертами. «Щойно відкрившись, ми змушені йти на карантин», – кажуть у закладі. Зараз кав’ярня не працює, лише доставляє каву в зернах.

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Січових Стрільців, 35/1

Instagram

Заклади, які не почали працювати через карантин

 Delhi Delhi

Delhi Delhi – ресторан індійської кухні від власниці мережі «Мама Манана». Формат визначають як «карі-бар». У березні ресторан почав працювати в режимі за запрошеннями. «Мережа наших ресторанів припиняє свою роботу з 17 березня та іде на карантин у зв’язку з епідеміологічною ситуацією», – коментують у закладі.

Формат: ресторан індійської кухні

Де: вулиця Велика Васильківська, 45

Instagram

 «Черноморка» на Бойчука

Перший заклад мережі рибних ресторанів і крамниць «Черноморка» на Печерську планували відкрити 20 березня на вулиці Бойчука (Кіквідзе) біля станції метро «Дружби народів». Приміщення знайшли на території ринку «Амстердам» та оновленого скверу. Натомість заклади мережі перевели в онлайн, відкривши «онлайн-ресторан» із доставкою риби та морепродуктів.

Формат: рибний ресторан і крамниця

Де: вулиця Бойчука, 1/2

Facebook

 Idealist

Флагманський заклад мережі кав’ярень Idealist планували відкрити протягом березня в колишньому приміщенні необістро Rule біля НСК «Олімпійський». Та через карантин усі точки мережі в аеропортах Києва та Львова, а також у бізнес-центрі IQ припинили роботу. Наразі пропонують безконтактну доставку кави в зернах та розчинної кави.

Формат: кав’ярня

Де: ЖК Chicago Central House, вулиця Антоновича, 44

Facebook

 Keller Bar

Заклад Keller Bar із вечірками планують перезапустити на Подолі – з тією самою командою. «Новий Keller буде значно більшим, із зеленою літньою терасою. Концепція залишиться такою самою: зі ставкою на розвиток українських діджеїв, музикантів, а також вечірками із закордонними артистами», – розповідають у закладі, який припинив роботу в травні 2017 року. Наразі будівництво проєкту призупинили.

Формат: бар

Де: вулиця Верхній Вал, 10

Instagram

 Pita Kyiv

Pita Kyiv – це формат ізраїльського стритфуду, перший заклад відкрили у жовтні 2019-го на вулиці Пушкінській. Більшість страв подають у піті власного виробництва, наприклад фалафель і крувіт. За кухню відповідає бренд-шеф з Ізраїлю. Другий заклад планували відкрити на фасаді Бессарабського ринку наприкінці березня. Наразі запуск відклали, але Pita Kyiv працює із сервісами доставки Uber Eats та Glovo з 11:00 до 22:00.

Формат: стритфуд

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Facebook

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна