З 17 березня через карантин у Києві обмежили роботу закладів харчування і ТРЦ. Працюють лише продуктові та господарські магазини, аптеки, банки та банкомати й автозаправки. МОЗ рекомендує залишатися вдома та виходити лише за потреби. Редакція The Village Україна дізналась, де замовити продукти онлайн і скільки часу чекати на доставку.

Примітка: через велику кількість замовлень і завантаженість магазинів інформація про термін доставки актуальна на час виходу матеріалу та може змінюватися.

goodwine

Магазин goodwine під час карантину доставляє не лише вино, а й продукти. Оформити замовлення можна за допомогою месенджеру Telegram. У компанії радять користуватись саме цим каналом, адже кількість дзвінків буквально не дає вийти з режиму «абонент розмовляє».

Оскільки на сайті відсутній каталог товарів, замовлення просять оформити в одному повідомленні: список продуктів, ім’я, телефон та адреса, формв оплати (готівка або карта) та бажана дата доставки. Працівники просять надсилати замовлення одним повідомленням, адже це полегшить роботу менеджерам і пришвидшить процес обробки замовлення. Доставку здійснюють наступного дня, якщо замовлення оформлено до 16:00.

Зона доставки: Київ та околиці

Вартість доставки: 200 грн (Київ), 300 грн (за містом у межах 30 км від Києва)

Приблизний час очікування: день

Лінк

Zakaz.ua

Сервіс доставки продуктів із супермаркетів Auchan, Novus, Metro, «Фуршет» і «МегаМаркет». На сайті кожного магазину попереджають про відсутність певних товарів і можливу затримку через велике навантаження. Нині служба доставки дуже завантажена та планує запустити волонтерську програму, щоб мати змогу обслуговувати клієнтів оперативніше, розповіли The Village Україна в Zakaz.ua.

Зона доставки: Київ та околиці

Вартість доставки: від 69 грн; від 45 кілограмів – доплата за вагу;

Приблизний час очікування: 4-5 днів

Лінк

Fozzy

За останні дні попит на доставку продуктів дуже зріс, кажуть у Fozzy Group. Вільний час для доставки покупці можуть відстежувати прямо на сайті. Також у магазині є послуга Fozzy Drive, коли можна онлайн замовити продукти, оплатити їх карткою, вибрати час, заїхати до Fozzy C&C і забрати зібраний кошик. У компанії рекомендують телефонувати у службу доставку, щоб дізнаватися час очікування у реальному часі.

Зона доставки: увесь Київ та околиці

Вартість доставки: 69 грн (від 1 300 грн –безкоштовно)

Приблизний час очікування: день

Лінк

FreshMart

Fresh Mart пропонує лише товари рослинного походження. Серед асортименту сезонні та екзотичні фрукти, овочі, зелень, гриби, горіхи, сухофрукти, бакалія (крупи, спеції, олія) та натуральні солодощі. Під час оформлення замовлення до 14:00 доставку здійснюють того ж дня. Є два часових проміжки доставки: денна з 12:00 до 18:00 та вечірня з 18:00 до 22:00. На час карантину кур’єрський сервіс працює і в деяких районах передмістя Києва (детальніше про доставку в передмісті варто уточнювати в оператора).

Зона доставки: Київ та інші міста України «Новою поштою»

Вартість доставки: 69 грн (від 750 грн – безкоштовно)

Приблизний час очікування: день

Лінк

«Агроном»

Сервіс «Агроном» пропонує безкоштовну доставку овочів, фруктів, зелені, сухофруктів та екзотичних продуктів. «Щодня приїжджають поставки з фермерських угідь України та з-за кордону, що гарантує свіжість та якість кожного овоча, пучка зелені, цитрусу тощо», – розповідають в сервісі. Доставку виконують на наступний день після замовлення. 

Зона доставки: Київ, Вишгород, Софіївська та Петропавлівська Борщагівка

Вартість доставки: безкоштовно

Приблизний час очікування: день

Лінк

Takfur

В інтернет-магазині можна замовити продукти, а також товари для дому і гігієнічні засоби. У період карантину попереджають про можливі «заміни в замовленнях» на 20-40%. Замовлення приймають лише від 1 000 гривень.

Зона доставки: увесь Київ та околиці

Вартість доставки: 60 грн за доставку містом +10 гривень за кожен кілометр від Києва

Приблизний час очікування: 3 дні

Лінк

Glovo

Окрім їжі з ресторанів, кур’єри Glovo доставляють продукти з магазинів «Ашан», «Континент», «АТБ», Winetime, Varus та «Молоко від фермера». Для безпеки покупців та кур’єрів у Glovo ввели режим безконтактної доставки: якщо це можливо, кур’єри залишають замовлення біля дверей. Щоб скористатися таким режимом, варто обрати опцію оплати карткою.

Зона доставки: центр Києва, Дніпровський район, частина Дарницького району, Вишневе

Вартість доставки: 60 грн

Приблизний час очікування: день

Лінк

Kabanchik

Щоб замовити доставку на Kabanchik.ua, треба створити замовлення на сайті або в мобільному додатку. У заявці замовник має описати всі деталі доставки, залишити контактні дані та вказати адресу, куди треба привезти товар. Під час створення заявки треба вказати, де забрати чи придбати продукти (ресторан, кафе, магазин тощо), а також прикріпити список товарів.

У режимі карантину оперативність доставки залежить від того, чи має кур’єр власний транспорт. Якщо доставка термінова та об’ємна, краще зазначити, що кур’єр має бути на власному авто. Що ближче доставка, то оперативніше вона відбудеться. Час на неї можна обговорити безпосередньо з кур’єром. Якщо вас не влаштує цей термін, можна відхилити пропозицію та зачекати, доки сервіс підбере іншого кур’єра.

Зона доставки: увесь Київ

Вартість доставки: рекомендована – 100 грн залежно від категорії (залежить від складності та відстані, а також від типу кур’єрської доставки – піший кур’єр чи на авто).

Приблизний час очікування: день

Лінк

Обкладинка: Ouch.pics