The Village Україна розповідає про заклади Львова, які почали працювати взимку.

App Food

відкриття: грудень

де: проспект Свободи, 1/3

коли: 09:00-23:00

Facebook

Заклад, у якому не працюють офіціанти та касири, а зробити замовлення можна через мобільний додаток. Їжу та напої обіцяють видавати не пізніше, як за чотири хвилини. Якщо ж минуло більше часу, гість отримає промокод для наступного замовлення. Тут подають, наприклад, запечені багети, шашлик, креветки, супи, картоплю фрі та морозиво. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Black Honey

відкриття: грудень

де: вулиця Шота Руставелі, 12

коли: 08:00-20:00 (будні), 09:00-20:00 (вихідні)

Facebook

Четвертий заклад мережі Black Honey відкрили на вулиці Шота Руставелі. Тут дотримуються загальної концепції бренду та подають кавові напої на основі еспресо й альтернативу, а також солодощі до них. Уже традиційно використовують каву власного обсмажування. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Marevo Craft&Organic

відкриття: грудень

де: вулиця Вірменська, 5

коли: 08:30-22:00 (будні), 10:30-22:00 (вихідні)

Facebook

Засновники називають Marevo Craft&Organic місцем, у якому «найкращі локальні, крафтові та органічні продукти поєднуються з італійською майстерністю». Основу меню складає піца, яку поділили на два види: Classico та Galicia. Також подають варіації на тему класичних італійських закусок, пасту, п’ять основних страв і десерти. Є в меню і хліб власної випічки. До страв пропонують каву із зерен свіжого обсмажування, крафтове пиво, коктейлі, міцний алкоголь, а ще вино. З 10:00 до 17:00 у закладі діє меню сніданків.

1708pizza

відкриття: грудень

де: вулиця Федьковича, 60-А

коли: 10:00-00:00

Facebook

Новий заклад, де подають неаполітанську піцу у форматі one person pizza. Цифра у назві – це рік, коли вигадали ніж для піци. Для тіста тут використовують борошно з м’яких сортів пшениці та витримують його протягом доби. Власне піцу, відповідно до неаполітанських традицій, формують вручну. Крім неї, подають салати, супи та закуски. Також у закладі діє меню сніданків до страв з якого безкоштовно подають безлімітну фільтр-каву.

«Анчоусна»

відкриття: січень

де: вулиця Корнякта, 1

коли: 09:00-23:00

Facebook

Другий у країні моноформат «Анчоусна» від мережі «Черноморка» відкрили на вулиці Корнякта, що неподалік Оперного театру. Перший такий заклад працює у Києві. Тут роблять акцент на дрібну рибу власного вилову. Також у меню закуски, бургери, супи, а ще різні види оселедців. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«Перша ліпша»

відкриття: січень

де: вулиця Шпитальна, 11

коли: 09:00-21:00

Facebook

Третя точка з шаурмою від власника Delicateka, «Корки та крихти» та ресторації «Ґвара» Констянтина Форкера. Тут, як і у попередніх «Перших ліпших», можна придбати шаурму з куркою, овочами та соусом у двох розмірах. Страву доставляють по місту. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Papi

відкриття: січень

де: вулиця Валова, 19/1

коли: 08:00-21:00

Facebook

Нове місце від власників львівського винного бару Port Wine Bar. Спеціалізація кафе – сніданки та ланчі. Їх можна замовити впродовж усього дня. У меню солодкі та солоні панкейки, омлети, комплексні сніданки та круасани. З напоїв – кава, чай, локальні вина, сидр та питний мед, а також міцний алкоголь. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«Кілішкова»

відкриття: січень

де: площа Ринок, 16

коли: 10:00-03:00

Facebook

Новий заклад на площі Ринок, який позиціонують як «демократичний міський бар». Тут пропонують наливки, настоянки, п’ять видів пуншу, а також гранатовий глінтвейн. Крім того, можна замовити медові та трав’яні шоти, а вранці скуштувати каву з коньяком. Закуски подають сетами: рибне масло, форшмак, фермерське сало та профітролі з паштетом. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«Альтернативна кава»

відкриття: січень

де: вулиця Лесі Українки, 16

коли: 10:00-21:00

Facebook

Шоста точка мережі «Альтернативна кава» переїхала з площі Коліївщини. Вхід у заклад можна знайти на вулиці Вірменській, однак формальна адреса – вулиця Лесі Українки. Тут, як і в інших закладах мережі, подають напої на основі еспресо, альтернативу, а також чай і какао. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Канабіс-кафе «Львівські коноплі»

відкриття: січень

де: вулиця Лесі Українки, 16

коли: 10:00-22:00 (понеділок-четвер), 10:00-00:00 (п’ятниця-субота)

Facebook

Власники стверджують, що наразі це єдиний запатентований заклад у форматі канабіс-кафе в Україні. У «Львівських коноплях» можна замовити страви та напої з додаванням харчових конопель. Наприклад, подають сир, хумус, овочеве лечо з додаванням конопляної витяжки, насіння або олії. З напоїв – наливки, крафтове пиво, вино, комбуча та конопляне молоко. Продають у закладі й косметику з додаванням конопель. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«Не мамкай»

відкриття: січень

де: вулиця Староєврейська, 8

коли: 12:00-00:00 (понеділок-четвер), 12:00-02:00 (п'ятниця-неділя)

Facebook

На вулиці Староєврейській відкрили заклад, який позиціонують як «пельмень-бар». Основу меню «Не мамкай» складають пельмені з різними начинками, зокрема з фореллю, грибами, бататом та сиром. До них подають кілька видів соусів, а ще лимонади на основі сиропів власного приготування та коктейлі. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«Дідько»

відкриття: січень

де: вулиця Вірменська, 2

коли: 15:00-02:00 (понеділок-субота), 09:00-02:00 (неділя)

Facebook

Фірмовий паб від бренду крафтового пива «Дідько» відкрили на вулиці Вірменській. Заклад позиціонують як гастрономічний паб. Тут продають пиво власного виробництва, а також від українських броварів Mova, ReBrew, Ten Men, Hoppy Hog, KF, 7 Bridges і Volta. До пива пропонують закуски та основні страви.

«П’ятниця»

відкриття: січень

де: вулиця Зубрівська, 38

коли: 12:00-23:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

Новий заклад на Сихові, який описують як «пивний ресторан хорошого настрою». У ресторані площею понад 1000 квадратних метрів пропонують 40 видів пива, зокрема крафтового, а також холодні та гарячі закуски, бургери та гарячі страви. У «П’ятниці» діє дитяча кімната, а у дні футбольних матчів Ліги чемпіонів графік роботи закладу продовжують до 00:00.

Que Pasa

відкриття: січень

де: вулиця Друкарська, 12

коли: 17:00-02:00 (неділя-четвер), 17:00-03:00 (п’ятниця-субота)

Facebook

Заклад від засновників мінського бару El Pushka. Основними напоями бару власники називають текілу та мескаль, а у коктейльній карті акцент зробили на класичні коктейлі з твістами на основі латиноамериканських напоїв. Серед страв – начос, такос і севіче. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

True Burger Bar

відкриття: лютий

де: вулиця Миколи Вороного, 3

коли: 11:00-23:00 (з неділі по вівторок), 11:00-01:00 (з середи по четвер), 11:00-03:00 (з п'ятниці по суботу)

Facebook

Друга бургерна від власників київського True Burger Bar. Заклад, як і в Києві, працює разом із коктейльним баром Hendrick’s Bar. Однак у Львові бар працюватиме лише чотири дні на тиждень: у середу та четвер з 18:00 до 01:00, у п’ятницю та суботу – з 18:00 до 03:00. У True Burger подають дев’ять видів бургерів, супи, гарячі закуски, а також десерти. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Le Kafka & Kanapka Bar

відкриття: лютий

де: вулиця Сербська, 11

коли: 11:00-23:00

Facebook

Перевтілення винного бару у Vintage Boutique Hotel. В основі меню вино, кава та канапки. У закладі кажуть, що назву обрали, бо люблять втілювати метаморфози і щоб натякнути на каву, заради якої і кличуть гостей. У меню закладу сім видів канапок, еспресо та напої на його основі, а ще какао, чай, глінтвейн, вино та макаронс.

Обкладинка: «Кілішкова», True Burger Bar