The Village Україна підбиває підсумки року, розповідаючи про ресторани та кафе, які закрили в Києві за сезон. Раніше ми розповідали про 80 головних закриттів 2019 року.

Ресторани й кафе


Mimosa Brooklyn Pizza

Формат: ресторан італійсько-американської кухні

Де: вулиця Басейна, 1/2

Facebook

Mimosa Brooklyn Pizza – ресторан італійсько-американської кухні у стилі закладів Брукліна, заснований рестораторами Ігорем Сухомлином і Валерієм Гальперіним. Заклад назвали найкращим відкриттям 2017 року за версією ресторанної премії «Сіль». Увечері 12 грудня 2019 року в закладі на Бессарабці сталася пожежа через проблему з проводкою. Нині Mimosa готується до відновлення роботи, запланували відкриття на квітень.

Cafe Charlotte

Формат: кафе французької кухні

Де: вулиця Тургенєвська, 55

Facebook

Cafe Charlotte – кафе французької кухні на вулиці Тургенєвській. У січні заклад перезапустили з новою концепцією та керівними партнерами. Тепер за Cafe Charlotte відповідають Олег Ніколаєв («Белый кит», Make My Cake, Mozaika) та Ігор Кириков («Пироги та друзі»). «Це заклад на кожен день. Зранку – кава з собою та випічка. Наприкінці дня – вечеря, вино та коктейлі», – каже Ніколаєв.

VarenykyNow

Формат: кафе з українською кухнею

Де: вулиця Велика Васильківська, 14

Facebook

VarenykyNow – це спроба «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» вивести українську кухню в сегмент smart casual. Заклад відкрили в червні, на початку грудня на локації почав роботу інший формат Дмитра Борисова «Білий налив». «VarenykyNow пропрацювали сезон і нагодували кілька десятків тисяч гостей, але є відчуття, що на цій локації ще краще спрацює наш флагманський і зрозумілий формат – устриці, сидр, хот-доги та неон. Площа Льва Толстого – ідеальне місце для таких закладів», – пояснює рішення Борисов. Додає, що концепт VarenykyNow планують розвивати переважно на фудкортах.

Klukva & Brukva

Формат: ресторан

Де: вулиця Антоновича, 16

Facebook

Klukva & Brukva – ресторан із переосмисленням української кухні на Антоновича. Наприкінці грудня заклад пропрацював останній день. За словами засновниці Валерії Пархоменко, для формату знайшли нове приміщення поряд із Пейзажною алеєю. У нової Klukva & Brukva буде оновлена назва та меню.

JOMO

Формат: бургерна

Де: вулиця Велика Васильківська, 74

Facebook

JOMO – заклад із бургерами і бататом фрі напроти НСК «Олімпійський». Бургерну відкрили в січні 2019 року, вона припинила роботу за рік. За інформацією The Village Україна, новий формат у приміщенні готується запустити компанія «Ресторани Гусовських» (Liberty Diner, Pantagruel, Napule).

Lavo

Формат: кафе

Де: вулиця Гоголівська, 11/39

Facebook

Lavo – кафе на Гоголівській, особливостями якого була ставка на healthy food і відмову від пластику. «Ми відмовляємось від пластику, використовуючи лише папір, скло та упаковку з кукурудзяного крохмалю», – розповідали в закладі. Кафе відкрили в липні, припинило воно роботу в грудні.

MaiSatai

Формат: кафе

Де: вулиця Воздвиженська, 51-А

MaiSatai – заклад із паназійською кухнею та коктейлями неподалік Андріївського узвозу на Воздвиженці. «Ми зачиняємо двері, щоб добряче попрацювати над новою крутою ідеєю, причепурити інтер’єр і запросити вас до нового ресторану», – анонсували закриття наприкінці року. У лютому в приміщенні відкрили заклад «Їстина» – зі ставкою на comfort food.

Simple

Формат: ресторан

Де: вулиця Саксаганського, 102

Facebook

Simple – ресторан на вулиці Саксаганського, що спеціалізувався на healthy food і вегетаріанських позиціях. На початку грудня заклад перезапустили як Grandfish – зі стравами японської та європейської кухонь.

Celentano

Формат: ресторан

Де: вулиця Велика Васильківська, 63

Celentano – це мережевий ресторан італійської кухні. У січні на місці закладу біля НСК «Олімпійський» відкрили грузинський ресторан «Ой, мамо! Це було в Тбілісі», також у приміщенні почав роботу прихований бар Charles Baker Speakeasy Bar.

Кав’ярні та кондитерські


Rule

Формат: необістро та кав’ярня

Де: вулиця Антоновича, 44

Facebook

Rule – це заклад у ЖК Chicago Central House біля «Олімпійської», що поєднував формати кав’ярні третьої хвилі та необістро. У першій половині дня тут пропонували каву власного обсмажування і сніданки, а ввечері – позиції у форматі fine dining. Заклад відкрили в листопаді, припинив він роботу в січні. У березні в приміщенні відкриє флагманський заклад мережа Idealist, представлена в аеропортах Борисполя, Жулян і Мінська, а також у бізнес-центрі IQ на Печерську.

Oasis Kyiv

Формат: кафе

Де: вулиця Січових Стрільців, 11

Oasis Kyiv – це кафе на Січових Стрільців, яке відкрили на місці закладу «Португеза» на Січових Стрільців. У грудні на локації почав роботу заклад Coffee & Dreams із кавою, вином і десертами.

Sly Fox Espresso Bar

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Васильківська, 82

Facebook

Sly Fox Espresso Bar – це кафе з кавою та кухнею біля НСК «Олімпійський». Заклад відкрили у вересні 2019 року, він припинив роботу наприкінці осені.

Cool People

Формат: кафе

Де: вулиця Шота Руставелі, 4-А

Cool People – це заклад із кавою та сендвічами на розі вулиць Шота Руставелі та Басейної. На місці кафе в лютому відкрили другу точку мережі «Пиріг-Бар».

«Андерсон»

Формат: кафе

Де: вулиця Мала Житомирська, 18

«Андерсон» – це кондитерська, яка в березні 2019 року відкрила власний заклад на вулиці Малій Житомирській біля Майдану. Наприкінці року кафе-кондитерська припинила роботу, але «Андерсон» продовжує виготовляти солодощі й торти на замовлення.

Бари та паби


Frame Bar

Формат: бар

Де: вулиця Ярославів Вал, 33-А

Facebook

Frame Bar – це перезапуск закладу «Под асфальтом пляж» на Ярославовому Валу. Бар із коктейлями за демократичними цінами та музичним майданчиком відновили у вересні, але він був змушений припинити роботу через реконструкцію приміщення поряд із Львівською площею.

«Культурный клуб»

Формат: бар

Де: вулиця Антоновича, 8

«Культурный клуб» – це заклад біля площі Льва Толстого, що поєднував формати коктейльного бару та магазину. За концепцією, авторські коктейлі в закладі називали на честь сортів марихуани. У січні на локації почав роботу заклад Diezel Star Bar, співзасновником якого став музикант Андрій Яценко (гурт Green Grey).

Loft Bar

Формат: бар

Де: вулиця Хорива, 25/12

Loft Bar – це заклад на Бессарабському ринку з коктейлями, стравами та кальянами. У лютому бар припинив роботу, приміщення готують до перезапуску в березні в новому форматі.

A1Bar

Формат: бар

Де: вулиця Хорива, 25/12

A1Bar – це заклад на колишній локації Doska Bar на Межигірській, що поєднував формати демократичного бару і простору сучасних митців. На локації відкрили мережеву бургерну під назвою «Между булок».

А також


«Супкультура»

Формат: бар

Де: вулиця Хорива, 25/12

Facebook

«Супкультура» – це мережа закладів із супами в їстівних стаканчиках. «У наших закладах подають крем-супи в хлібних їстівних горнятках. Хлібний стакан є чудовою альтернативою одноразовому посуду», – кажуть у компанії. Наприкінці року точка, що працювала за умовами франчайзу біля Золотих воріт, переїхала на нову локацію – у простір VE Space на території «Київпроекту» на вулиці Хмельницького. На місці «Супкультури» на розі вулиць Ярославів Вал і Володимирської відкрили мережеву точку з шаурмою «Биг-Бург».

Mira Cafe

Формат: «здоровий фастфуд»

Де: Бессарабська площа, 2

Facebook

Mira Cafe – це мережа демократичних закладів у форматі healthy food від засновника «Пиріжкової «Тітки Клари». На початку 2020 року мережа закрила заклад на фасаді Бессарабського ринку. На цій локації незабаром відкриють кав’ярню Sweeter.

Обкладинка: Belenko