Американський стартап Beyond Meat виготовляє продукти з «рослинного м'яса». У листопаді 2019 року він вийшов на український ринок. The Village Україна наводить повний та актуальний список закладів і магазинів у Києві, де можна купити Beyond Meat.

Що таке Beyond Meat?

Beyond Meat – це компанія, яка виготовляє рослинні аналоги м’ясної продукції, включно з бургерними котлетами та ковбасками. Виробник стверджує, що на смак ці продукти важко відрізнити від м’яса. «Рослинне м’ясо» позиціонують як екологічніше та менш шкідливе для здоров’я людини. У кожній котлеті Beyond Burger – 20 грамів протеїну та близько 20 грамів жиру. Це показники, близькі до властивостей котлети з яловичини, – кажуть у компанії.

Beyond Meat заснували у 2009 році, десять років по тому акції компанії вивели на біржу. Наразі її ринкову капіталізацію оцінюють у 12 мільярдів доларів. Серед інвесторів Beyond Meat – співзасновник Microsoft Білл Ґейтс, лауреат «Оскара» Леонардо Ді Капріо та колишній виконавчий директор McDonald’s Ден Томпсон.

Із чого готують Beyond Meat?

Для приготування Beyond Burger використовують гороховий білок, крохмаль, кокосову олію та буряковий сік, що додає котлеті схожого на м’ясо кольору. У новій версії котлет для бургерів також додають рис і квасолю.

«Ми сприймаємо м’ясо не за походженням, а з точки зору білків, жирів і вуглеводів, а також мінералів і вітамінів. Усі ці речовини можна знайти в царстві рослин. Чого там немає напевне, так це холестерину», – розповідає фахівчиня Beyond Meat із біофізики Ребекка Міллер в інтерв’ю NBC.

Коли Beyond Meat почали продавати в Україні?

З літа 2019 року Beyond Meat можна придбати в закладі Oxota na Ovets від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», а в листопаді в компанії з’явився дистриб’ютор в Україні.

«Нове покоління котлет Beyond Meat ще смачніше, а зовні їх від тваринного м’яса не відрізнить навіть найзапекліший скептик. Не вірите? Спробуйте в одному з ресторанів України», – розповідає український дистриб’ютор Beyond Meat, компанія West Mills.

Мапа з локаціями Beyond Meat

Заклади з Beyond Meat у Києві:

– «Жизнь замечательных людей»;

– мережа «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова» (Dogz & Burgerz, Oxota na Ovets, Vatra);

– мережа Star Burger;

– The Burger;

– The Burger Mexico;

– Mr.Grill Hotdogs & Burgers;

– «Alltrueeast»;

– Hedonist;

Orang + Utan;

– «Нікого не їм»;

– Queen;

Normal Art Restaurant;

– Avalon;

Bassano Ristorante;

– Mocco;

Burgers & Fries (ТРЦ Gulliver);

– Ketchup Room;

– Happy Grill Bar;

– IZONE Cafe;

– Bon Cafe;

– «Монтекки и Капулетти».

Харків: Jord, «Гдебургер».
Одеса: Omega Three.
Львів: Om Nom Nom.

У «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» додають, що найближчим часом Beyond Meat також можна буде скуштувати в закладах Crab’s Burger і «Канапка».

Роздрібні мережі, які продають Beyond Meat:

– «Еко-Лавка»;

– Vegetus;

– «Вега-маркет»;

– «Еко-світ»;

– Maosfood.

Обкладинка: Beyond Meat
Фото: Beyond Meat, «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова»