The Village Україна підбиває підсумки грудня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

Ресторани та кафе


Fishkultura

Формат: сіфуд-ресторан

Де: вулиця Мечникова, 16

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Fishkultura – це новий рибний ресторан Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, Fish & Pussycat і Forever Young). «Fishkultura – це як Mimosa, але з рибою», – розповідає автор проєкту з дизайн-студії Belenko Денис Беленко (Milk Bar, Good Girl, Wine Love). Почав роботу заклад на колишній локації ресторану Ibsen напроти goodwine.

Razzle Dazzle

Формат: ресторан і театр

Де: Паркова дорога, 2

Коли: 12:00-02:00 (з неділі по четвер), 12:00-06:00 (з п’ятниці по суботу)

Facebook

Razzle Dazzle – це заклад від власників лаунж-бару To Be на Парковій дорозі, що поєднує формати ресторану і театру. За проєкт відповідав архітектор Олег Волосовський і команда Loft Buro (Tin Tin, CHI, «Остання барикада»).

Torisho

Формат: фастфуд

Де: вулиця Шота Руставелі, 12

Коли: 10:00-23:00

Facebook

Torisho – японська мережа закладів, спеціалізацією якої є приготування страв у техніці karaage, м’ясо у фритюрі з авторським соусом. Україна стала п’ятою країною світу, де працює франчайз – після Таїланду, Тайваню, Філіппін і Малайзії. За розвиток мережі у країні відповідає компанія, яка вивела на ринок інший японський франчайз, раменні Menya Musashi. Перший заклад мережі відкрили у колишньому приміщенні «Хінкальні» на Шота Руставелі.

Ink Restaurant

Формат: ресторан середземноморської кухні

Де: вулиця Пилипа Орлика, 6

Коли: 08:00-22:00

Facebook

Ink Restaurant – це ресторан середземноморської кухні на вулиці Пилипа Орлика в Липках. У меню річкова та чорноморська риба, а також устриці.

«Камбуз»

Формат: «морський ресторан»

Де: вулиця Липківського, 45

Коли: 10:00-23:00

Facebook

«Камбуз» – це рибний ресторан на Солом’янці. «У нашому ресторані ви зможете насолодитися стравами з якісних та свіжих морепродуктів, незалежно від того, зустрічаєтесь ви з партнерами по бізнесу, відпочиваєте з сім’єю чи зайшли на ланч», – кажуть у закладі. У меню роли, суші та інші страви з морепродуктами.

Naglec

Формат: ресторан і бар

Де: вулиця Саксаганського, 145

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Naglec – це ресторан і бар біля площі Перемоги. На барі пропонують понад 25 коктейлів від 149 до 249 гривень, у меню – страви на зразок «Конини з грушею de Cassis» і «Качки парфе у портвейні».

Mushlya Cafe

Формат: кафе

Де: Русанівський бульвар, 1

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Mushlya Cafe – це перший заклад «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» на Русанівці і лівому березі. Перший заклад формату запустили на «Олімпійській»: він поєднує демократичний підхід сіфуд-бару Mushlya Bar із ресторанною подачею.

We:Vinyl

Формат: кав’ярня і бар

Де: вулиця Саксаганського, 27-Г

Коли: 10:00-23:00 (з понеділка по четвер), 10:00-00:15 (п’ятниця та субота), 10:00-23:45 (неділя)

Facebook

We:Vinyl – це кав’ярня і бар на Саксаганського. «Це заклад європейського формату, коли під вінілові платівки обідня кава переростає у вечірній коктейль», – описують місце власники.

Extravert City Cafe

Формат: кафе

Де: вулиця Ярославів Вал, 30/18

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Extravert – це міське кафе на колишній локації закладів Tartine на Ярославовому Валу. «Extravert City Cafe − це місце про спілкування без кордонів, італійську кухню в авторському прочитанні та людей, відкритих світу», − кажуть у закладі. Пропонують піцу, пасту та коктейлі.

Grandfish

Формат: ресторан

Де: вулиця Саксаганського, 102

Коли: 08:00-21:00

Facebook

Grandfish – це заклад на колишній локації Simple на Саксаганського. Основу меню складають рибні страви, роли та салати. Також є десерти, класичні сніданки та веганські позиції.

Philadelphia

Формат: кафе

Де: ТРЦ Lavina Mall, вулиця Берковецька, 6-Д

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Philadelphia – це формат «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» з боулами та ролами. Перший заклад мережі відкрили на Шота Руставелі, а в грудні формат почав роботу у ТРЦ Lavina Mall.

Бари


FULL Bar

Формат: коктейльний бар

Де: вулиця Мечникова, 3

Коли: 18:00-03:00 (четвер, п’ятниця і субота)

Facebook

FULL Bar – це коктейльний бар під рестораном Barvy на Мечникова. Відповідає за проєкт Назар Макаров, бар-менеджер Barvy і найкращий бармен України 2018 року за версією конкурсу World Class. У барній карті Макаров експериментує з форматами коктейлів і подачами: наприклад, пропонує прозорі коктейлі та Negroni у форматі Martini.

Whisper Bar

Формат: коктейльний бар

Де: вулиця Велика Житомирська, 26

Коли: 18:00-00:00 (з понеділка по четвер), 18:00-03:00 (п’ятниця-субота)

Instagram

Whisper Bar – це коктейльний бар на Великій Житомирській напроти «Косатки». «Whisper Bar – класичний коктейль-бар, з історією та іронією. Це місце для людей, які цінують спокій, які хочуть відпочити від метушні ХХІ століття», – кажуть у барі. Окрім коктейлів, пропонують також сидр власного виробництва.

Кав’ярні і пекарні


Takava Coffee-Buffet

Формат: кав’ярня

Де: River Mall, Дніпровська набережна, 12

Коли: 10:00-22:00 (будні), 10:00-23:00 (вихідні)

Facebook

Takava Coffee-Buffet – це мережа кав’ярень, яка після локацій на «Олімпійській» і Бессарабці відкрила третій заклад у ТРЦ River Mall на лівому березі. У кавовій карті звичні позиції на спешелті-зерні власного обсмажування. До напоїв – десерти. За кав’ярню відповідає бронзовий призер цьогорічного чемпіонату України серед барист Дмитро Леник.

«Хлебный»

Формат: кафе-пекарня

Де: вулиця Хрещатик, 15

Коли: 07:30-23:00

Instagram

«Хлебный» – це мережа кафе-пекарень від Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної (Holy Burger). Найбільший заклад мережі відкрили в Пасажі біля Хрещатика – на колишній локації кафе «Волконский».

Coffee & Dreams

Формат: кафе

Де: вулиця Січових Стрільців, 11

Коли: 08:00-23:00

Facebook

Coffee & Dreams – це кав’ярня на вулиці Січових Стрільців біля Львівської площі. Раніше на цій локації працювало кафе «Португеза». В асортименті – кава, десерти і вино.

«Книгарня-кав’ярня Старого Лева»

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Сковороди, 6

Коли: 08:00-21:00 (будні), 10:00-22:00 (вихідні)

Facebook

«Книгарня-кав’ярня Старого Лева» – це мережа кав’ярень від «Видавництва Старого Лева». Третій заклад у Києві з кавою та книгами відкрили на вулиці Сковороди на Подолі.

Coffee Gun

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Жилянська, 45

Коли: 08:00-20:00 (будні), 10:00-20:00 (вихідні)

Facebook

Coffee Gun – це кав’ярня на Жилянській від засновника Black & White на Солом’янці.

А також


«Білий налив»

Де: вулиця Велика Васильківська, 14; Оболонський проспект, 26

Коли: 10:00-23:00

Facebook

«Білий налив» – це мережа демократичних закладів «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» із сидром і хот-догами по 29 гривень. 14-й заклад формату відкрили на площі Льва Толстого – на колишній локації VarenykyNow, а 15-й – на Оболоні.

Balagan

Де: Dream Town, Оболонський проспект, 1-Б

Коли: 11:00-22:00

Facebook

Balagan – це стритфуд у першій черзі ТРЦ Dream Town. У меню фалафель, шаурма та хумус.

Обкладинка: Марго Дідіченко для The Village Україна, Torisho