The Village Україна розповідає про 15 закладів, які готуються відкрити 2020 року.

Раніше ми розповідали про всі ресторани та кафе, які відкрили в Києві 2019 року, всі бари і кав'ярні, а також усі і головні закриття року.

 Перша піцерія «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» Pinzarella

Новий формат Дмитра Борисова

Ще до кінця 2019 року почне працювати новий формат «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». «Це новий smart casual формат, де за 59 гривень можна буде з’їсти ідеальну «Маргариту» з томатами пелаті, орегано й моцарелою, а за 99 гривень – пінсу з цілою голівкою бурати», – розповідає Дмитро Борисов про заклад на Великій Васильківській у сусідній будівлі з «Итальянская Редакция» і Takava. Додає, що для формату розробили спеціальну рецептуру ферментованого тіста: його готують з пшениці, смаженої сої та рисової семоліни з використанням інстантних дріжджів.

Окрім того, у 2020 році «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова» планує відкритий власний фудхол, адаптувати формат VarenykyNow для фудкортів і відкрити перший Mushlya Bar за межами України – у Варшаві. Також планують запустити доставку для демократичних форматів: «Білий налив», Dogz&Burgerz, «БПШ», Mushlya Cafe і Mushlya Bar.

Формат: моноформат пінси

Відкриття: кінець грудня 2019

Де: вулиця Велика Васильківська, 41

 Новий ресторан Дмитра Заходякіна на Басейній

Новий проєкт власників Holy Burger і «Хлебный»

Ресторатори Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна відкриють у 2020 році новий заклад на Басейній. За приміщення на понад 1000 квадратних метрів відповідає дизайнерка з Москви Наталія Бєлоногова, яка запускала також ресторан Sho. За кухню відповідає російський фахівець Ілля Васильєв (Grebeshki, Leveldva). «Разом із кулінарним талантом Іллі, своїм величезним бажанням і вашою підтримкою виростимо нове місце. У якому [буде] смачна їжа, наші улюблені гості і все, що чого ми з вами звикли», – анонсує співзасновниця Косічкіна.

Формат: ресторан

Відкриття: 2020

Де: вулиця Басейна, 5

 Третій Musafir у Києві

Кримськотатарська кухня біля Палацу спорту

Третій ресторан кримськотатарської кухні Musafir у Києві почне роботу на вулиці Рогнідинській. У закладі кажуть, що збережуть знайоме за ресторанами на Саксаганського і Хмельницького меню, але оновлять його кількома позиціями. Офіційне відкриття відбудеться або до кінця року, або на початку січня.

Формат: ресторан кримськотатарської кухні

Відкриття: кінець грудня 2019

Де: вулиця Рогнідинська, 4-А

 Дві нові раменні Noodle vs Marketing

На Шулявці та Столичному ринку

У 2019 році компанія Food vs Marketing відсвяткувала п’ятиріччя і хоче до цього приурочити відкриття другої раменної на Шулявці – до кінця року. У раменній Noodle vs Marketing на вулиці Гетьмана буде удвічі більше посадкових місць, ніж у першому приміщенні на Печерську (45 проти 19), можливість обслуговувати більш як тисячу людей за добу та бар із квасом та іншими безалкогольними напоями. Окрім того, третій Noodle vs Marketing готуються відкрити навесні 2020 року у МАФі на Столичному ринку.

Формат: раменна

Відкриття: 28 грудня 2019; весна 2020;

Де: вулиця Гетьмана 10/37-А; Столичний ринок, Кільцева дорога, 110-А;

 Бар-бістро Zweig на Печерську

Бар-бістро у стилі Стефана Цвайґа

Zweig – це заклад, що поєднує формат бару та бістро у приміщенні заводу «Арсенал» поряд із Kyiv Food Market. У закладі кажуть, що не присвячують його австрійському письменнику і драматургу Стефану Цвайґу, але «розділяють його цінності й дух модернізму». «Власниками проєкту є два брати і сестра: Кирило, Андрій та Лєра. Вони планують створити новий, ні на що не схожий формат бару, де гості зможуть проводити час з восьмої ранку до другої ночі, насолоджуючись не лише сніданками, коктейлями та закусками, а й дивовижним світом книг», – розповідають у закладі. За кухню відповідає шеф-кухар Олексій Дубровін (Holy Burger, Normal), а за бар – Віктор Правосудов (goodwine, «Бездельники»). Додають, що біля входу у заклад працюватиме книжковий магазин з акцентом на подарункові видання. Інтер’єр – відповідальність Balbek Bureau.

Формат: бар-бістро

Відкриття: січень 2020

Де: вулиця Московська, 8

 Винний бар власника The Burger і SHO на Арсенальній

Ресторан із близькосхідною кухнею і вином на Печерську

Новий проєкт власника мережі The (The Burger, The Burger Mexico, The Bar, SHO) – заклад із вином біля станції метро «Арсенальна» відкриють навесні. Він поєднуватиме формати ресторану близькосхідної куїні та винного бару. За кухню відповідає шеф-кухар Меїр Адоні, який має проєкти у Нью-Йорку (Nur), Берліні (Layla) і Тель-Авіві (Blue Sky, Lumina). Наразі проєкт не має визначеної назви.

Формат: ресторан і винний бар

Відкриття: весна 2020

Де: вулиця Мазепи, 6

 «Черноморка» на Бойчука

Перша «Черноморка» на Печерську

Перший заклад мережі рибних ресторанів і крамниць «Черноморка» відкриють на вулиці Бойчука (Кіквідзе) біля станції метро «Дружби народів». Окрім того, мережа планує протягом року відкрити першу «Черноморка» на Оболоні. До кінця року компанія запустить перший заклад формату «Анчоусна» у Львові, а 23 січня – у Вінниці.

Формат: рибний ресторан і крамниця

Відкриття: березень 2020

Де: вулиця Бойчука 1/2

 Egersund Seafood у ТРЦ Lavina Mall

Четвертий заклад мережі в Києві

Новий заклад мережі ресторанів і магазинів риби та морепродуктів Egersund Seafood відкриють біля ТРЦ Lavina Mall навесні. Наразі у компанії працює три заклади в Києві: ресторан у ЦУМі, магазин-ресторан у ТРЦ Skymall і крамниця на Позняках.

Формат: рибний ресторан і магазин

Відкриття: весна 2020

Де: вулиця Берковецька, 6-Д

 Перезапуск мережі Star Burger

Новий формат мережі бургерних

Мережа бургерних Star Burger почне працювати в новому форматі, орієнтованому на спрощення замовлення та доступність. Компанія ресторатора Геннадія Медведєва («Сушия», Grill do Brasil) почне перезапускати формат із флагманського закладу на Хрещатику і врешті переведе на спрощений режим усі заклади в Києві.

Формат: бургерна

Відкриття: весна 2020

 Новий бар від команди Loggerhead

Новий формат бару без назви від Loggerhead

Команда коктейльного бару Loggerhead на Бессарабці відкриє новий формат бару на колишній локації раменної Slurp. Шеф-барменом закладу буде Андрій Нагнеєв, який пройшов шлях від барбека до партнера Loggerhead. «У цього проєкту не буде назви. Та основа концепції – крізь складне до простого. Ми пропонуємо дуже складні інгредієнти, створені за допомогою найкращого барного обладнання, у дуже простій подачі», – розповідає співзасновник Loggerhead Артем Скапенко. Додає, що особливістю закладу стане функціональна барна станція, розрахована на одного бартендера. За проєкт відповідає команда архітекторів YOD Design (Loggerhead, NAM, Spicy NoSpicy).

Формат: коктейльний бар

Відкриття: квітень 2020

Де: бульвар Шевченка, 1-Б

 «Квартал барів» Bla Bla Bar на «Олімпійській»

36 барів і 5 ресторанів

Bla Bla Bar – це хол із 36 барами і п'ятьма ресторанами в комплексі «Торонто-Київ» на «Олімпійській». Наразі у проєкті узгоджують остаточний список резидентів, але відомо, що співзасновником проєкту є власник Hoteliero та ресторанної премїі «Сіль» Андрій Скіп’ян, а менеджером із напоїв – Олексій Костенюк (S34).

Формат: «барний квартал»

Відкриття: весна 2020

Де: вулиця Велика Васильківська, 100

 Перезапуск Keller Bar на Подолі

Повернення Keller Bar на Подолі

Заклад Keller Bar із вечірками перезапустять на Подолі – з тією самою командою. «Новий Keller буде значно більшим, із зеленою літньою терасою. Концепція залишиться такою самою: зі ставкою на розвиток українських діджеїв, музикантів, а також вечірками із закордонними артистами», – розповідають у закладі, який припинив роботу в травні 2017 року.

Формат: бар

Відкриття: березень 2020

Де: вулиця Верхній Вал, 10

 «Кавова вежа» Octo

Кавовий комплекс на Кловській

Octo – це комплекс на вулиці Мечникова, що об’єднає кав’ярню, загальноосвітню інституцію і магазин. Відповідають за проєкт засновники кафе Blur Coffee, розташованого поряд. Як локацію для простору обрали шестиповерхову будівлю з вежею між Blur і Good Girl. Назву обрали через аналогію з восьминогом: «Це натяк на мультизадачність комплексу – у кожного поверху своє призначення». Окрім того, в атріумі вежі виготовлятимуть випічку за скандинавськими традиціями. «Також для шанувальників неофісної роботи ми приготуємо цілий поверх зручних місць з можливістю спокійно попрацювати – на відміну від динамічного Blur», – додає співзасновник Євген Білоусов. 

Формат: кав’ярня

Адреса: вулиця Мечникова, 5

Відкриття: весна 2020

 Екологічна кав’ярня «Ліс»

Екоформат

«Ліс» – це проєкт кав’ярні, особливістю якого є екологічний підхід. «Це буде простір із гідною кавою, добрими людьми та рослинною їжею», – розповідають у закладі. Додають, що намагатимуться мінімізувати вуглецевий слід, використовуючи продукцію локальних виробників і багаторазову тару. Відсоток від продажу будуть передавати на благоустрій міста та екоініціативи на зразок For Ocean, Coral Restoration Foundation і Save The Waves. Наразі «Ліс» шукає приміщення в Києві.

Формат: кав’ярня

Відкриття: 2020-й

Обкладинка: Zweig