The Village Україна розповідає про заклади Львова, які почали працювати восени.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Eat My Bowl

відкриття: вересень

де: площа Соборна, 2

коли: 10:00-22:00

Facebook

Монопродуктовий формат закладу зі ставкою на боули – страв, викладених у миску, з основою з рису, кускусу або булгуру. Також подають сніданкові боули, які можна обрати зі списку або скласти із запропонованих інгредієнтів. На десерт пропонують nice cream – морозиво з бананом, кеш’ю і додатками. З напоїв – кава, чай, смузі та лимонади.

«Чуррос кафе»

відкриття: вересень

де: вулиця Братів Рогатинців, 24

коли: 10:00-22:00

Facebook

Тут готують традиційний іспанський спеціалітет – чурос – обсмажене у фритюрі заварне тісто з додатками. Хоча традиційно чурос – це десерт, у закладі пропонують і солоні варіації страви. Солодкі чурос радять поєднувати з кавою та чаєм, а до солоних пропонують пиво. У закладі обіцяють оновити меню і додати пивні сети та сети тако.

Oy-Sho Casual Food & Hand Brew Coffee

відкриття: жовтень

де: вулиця Леся Курбаса, 7

коли: 09:00-22:00 (будні), з 10:00-22:00 (вихідні)

Facebook

Невелике кафе поблизу Театру імені Леся Курбаса пропонує каву, заварену ручними методами приготування, та лаконічне меню, у якому можна знайти сніданки, салати, супи та брускети. Усі страви можна спакувати із собою. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Studio 78 Coffee

відкриття: жовтень

де: вулиця Героїв УПА, 78

коли: 08:30-21:00 (понеділок-п’ятниця), 10:00-21:00 (субота-неділя)

Facebook

Кавово-гастрономічне місце від власників пекарні «Живий хліб». Тут обсмажують і готують каву і напої на її основі (зокрема, використовують кавомашину La Marzocco Leva). Також у закладі є лаконічна барна карта, подають багато випічки, сніданки, бранчі та рамен.

«Super кафе «Два зайці»

відкриття: жовтень

де: проспект Червоної Калини, 50

коли: 09:00-21:00

Facebook

Нове місце від власників онлайн-кондитерської та магазину товарів для кондитерів «Два зайці». Тут подають чизкейки, капкейки, мафіни, трайфли, а також еклери і порційні тортики. Доповнювати їх радять кавою, чаєм, какао та свіжовитисненими соками. Також працюють над створенням крамнички коміксів і сувенірів для дітей та дорослих.

«Любі друзі»

відкриття: жовтень

де: площа Соборна, 2

коли: 09:00-22:00 (понеділок-п’ятниця), 10:00-23:00 (субота-неділя)

Нове місце на площі Соборній. У меню кілька закусок і супів, основні страви, серед яких віденський шніцель, стейки з тунця та лосося і теляча вирізка під винним соусом, а також кілька салатів. На десерт пропонують морквяний торт, штрудель, брауні або львівський сирник чи морозиво або ж сорбет.

Tiger

відкриття: листопад

де: вулиця Чайковського, 16

коли: 09:00-22:00 (з неділі по четвер), 09:00-00:00 (п’ятниця-субота)

Instagram

Перший заклад мережі з’явився у Тернополі, згодом нові крапки відкрили у Києві та Черкасах і ось тепер – у Львові. Тут готують страви паназійської кухні: локшину, рис, супи та салати. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«Перша ліпша»

відкриття: листопад

де: вулиця Городоцька, 153

коли: 09:00-21:00

Facebook

Другий заклад моноформату шаурми «Перша ліпша» від Костянтина Форкера («Корки та крихи», Delicateca, «Ґвара»). Відкрили точку на Привокзальному ринку. У меню два види шаурми: за 59 та 75 гривень залежно від розміру. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

#Морериби/morefish

відкриття: грудень

де: вулиця Братів Рогатинців, 43/12

коли: 09:00-00:00

Facebook

Нове місце від засновників закладів «Цукор». Як зрозуміло з назви, у ньому вирішили зосередити увагу на рибі. Меню розділили на сніданки, стартери, роли та супи / салати / боули. Зокрема, там можна знайти «мореброди», покебоули та роли у каліфорнійському стилі.

Sino Experimental

відкриття: листопад

де: вулиця Вірменська, 31

коли: 16:00-02:00

Facebook

Заклад, заснований двома барменами, називають експериментальним коктейль-баром. Тут подають авторські коктейлі, вино та страви з акцентом на локальні інгредієнти. Також запрошують гостьових бартендерів та проводять тематичні вечірки.

Обкладинка: mariiatta