The Village Україна підбиває підсумки сезону, розповідаючи про заклади, які припинили роботу в місті за осінь.

Раніше ми розповідали про ресторани, кафе і бари, які закрили навесні, взимку та влітку. Також ми писали про головні відкриття листопада і найкращі заклади року за версією ресторанної премії «Сіль».

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Ресторани й кафе


One Planet

Формат: веганське кафе

Де: вулиця Мала Житомирська, 15

One Planet – один із перших веганських закладів в Україні. Його відкрили на Воздвиженці у 2016 році, 2017-го кафе переїхало на Малу Житомирську. Припинив заклад роботу наприкінці серпня. «Наша місія виконана. [...] Із самого початку ми ставили завдання продемонструвати, наскільки смачна, корисна та різноманітна веганська їжа. І схоже, нам разом це вдалося. Веганські заклади з’являються, мов гриби після дощу», – пояснив рішення засновник Павло Вишебаба.

Salo Bar

Формат: ресторан української кухні

Де: Arena City, вулиця Басейна, 1-3/2

Salo Bar – це ресторан української кухні від міжнародного холдингу російського ресторатора Олександра Орлова Bulldozer Group. Заклад відкрили у березні в одному приміщенні з бургерною I’m Burger біля Бессарабського ринку. У меню пропонували традиційні українські страви: борщ, вареники та деруни. Ресторан закрили на початку вересня, на його місці вже почав роботу фішбар «Рыба Пила» – другий заклад у Києві після локації поблизу палацу «Україна».

Qirim

Формат: ресторан кримськотатарської кухні

Де: провулок Шевченка, 1

Qirim – це ресторан кримськотатарської кухні, який з 2006 року працював на провулку Шевченка біля Майдану. Заклад використовував автентичні рецепти та лише халяльні продукти. Ресторан припинив роботу у жовтні, бізнес виставили на продаж.

Charlatan Cafe

Формат: міське кафе

Де: вулиця Шота Руставелі, 12

Charlatan Cafe – це заклад від засновників бару «Алхімік», розташований на першому поверсі тієї ж будівлі. Формат визначали як «міське кафе», яке доповнювало роботу бару. У жовтні на цій локації запустили новий заклад власників – Gol’da Pita-Bar зі стравами близькосхідної кухні та коктейлями.

Il Riccio

Формат: ресторан італійської кухні

Де: Контрактова площа, 8

Il Riccio – це італійський ресторан поблизу Контрактової площі, особливостями якого було понад 200 посадкових місць і внутрішній дворик. Ресторан відкрили у липні 2018-го, наприкінці жовтня у закладі оголосили про тимчасове припинення роботи та майбутній перезапуск у новому форматі.

Benjamin’s

Формат: ресторан середземноморської кухні

Де: бульвар Лесі Українки, 30-В

Benjamin’s – це ресторан середземноморської кухні на бульварі Лесі Українки. Заклад на колишній локації The Seafood Bar від співзасновника «Сушия» та Star Burger Геннадія Медведєва відкрили в лютому 2018 року. Місце на Печерську припинило роботу, на локації відкрили ресторан грецької кухні Kritikos.

Hum:Hum

Формат: моноформат хумусу

Де: вулиця Межигірська, 13/34

Hum:Hum – це кафе з монопродуктом хумусу на Подолі. 2 грудня заклад перезапустили з новим меню і шефом. «Ми стаємо більш упевненими, більш зухвалими. У нас новий шеф із крутим досвідом в Україні та за кордоном. Також ми відходимо від повністю вегетаріанських страв, невід’ємною частиною нашого меню стає лосось. І нарешті – копчений хумус уперше на світовій арені!» – коментують перезапуск у закладі.

«Любовь-Морковь»

Формат: міське кафе

Де: вулиця Сагайдачного, 23/8

«Любовь-Морковь» у 2013 році відкривали на вулиці Верхній Вал як заклад із бельгійськими вафлями. Після переїзду на вулицю Сагайдачного у 2015-му в кафе зробили ставку на сезонні продукти та страви від шеф-кухарки Стелли Клименко. У жовтні «Любовь-Морковь» переїхала на Русанівку, а власники також анонсують відкриття ще одного місця в центрі Києва.

Sorbonne Restaurant

Формат: ресторан середземноморської кухні

Де: «НСК Олімпійський», вулиця Велика Васильківська, 55

Sorbonne – це ресторан середземноморської кухні на території НСК «Олімпійський» від засновника Vodka Grill Олега Шейнкера. Заклад почав роботу у червні 2018 року. У вересні 2019-го на його місці відкрили ресторан східної кухні Lavash.

Pacific Oysters & Wine

Формат: ресторан

Де: Інститутська, 19-Ж

Pacific Oysters & Wine – це ресторан з устрицями та вином на вулиці Інститутській на Липках. Заклад відкрили у квітні 2018 року, він припинив роботу наприкінці літа. У листопаді на цій локації відкрили ресторан середземноморської та балканської кухонь Adriatic.

«Хінкальня»

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Шота Руставелі, 12

«Хінкальня» – це мережа демократичних ресторанів грузинської кухні, яка активно використовує систему франчайзингу. 30 вересня припинив роботу заклад мережі на вулиці Шота Руставелі. У компанії продовжують працювати ресторани на вулицях Нижній Вал, Хмельницького і Тургенєвська, а також у ТРЦ Skymall. Раніше в цьому приміщенні також припинив роботу бар De Bosch. Найближчим часом на локації відкриють новий формат він інших власників.

Crazy Quentin

Формат: ресторан

Де: вулиця Хмельницького, 32

Crazy Quentin – це заклад у стилі фільмів Квентіна Тарантіно на вулиці Хмельницького біля Опери. Простір на сім залів, присвячених, зокрема, фільмам «Кримінальне чтиво» та «Убити Білла», відкрили в травні 2018 року. У листопаді на його місці почав роботу мережевий грузинський ресторан Vano Ivano – з новим форматом «танцювального закладу».

Frankie Capital Cafe

Формат: ресторан

Де: Музейний провулок, 2-Б

Facebook

Frankie Capital Cafe – це ресторан на Музейному провулку біля стадіону «Динамо», який відкрили у листопаді 2018 року. У вересні заклад перезапустили у форматі спортбару з бургерами, свинячими реберцями та пивом. Окрім того, у спортбарі співпрацюють з однією з букмекерських контор.

«Варенье»

Формат: ресторан

Де: Музейний провулок, 2-Б

Кафе «Варенье» – це заклад на вулиці Петлюри неподалік Центрального вокзалу. Кафе належить Андрію Пінчуку, засновникові демократичних мереж «Пиріжкова Тітка Клара» та Mira Cafe. На місці «Варенье» вже почав роботу новий формат від власника, піцерія Pincello.

Кав’ярні, пекарні та кондитерські


Cookietone

Формат: пекарня

Де: вулиця Франка, 25/40

Сайт

Cookietone – це «концептуальна пекарня», яка працювала на вулиці Франка та на території ЖК «Новопечерські Липки». Заклад на розі Франка та Хмельницького у вересні одна зі співвласниць перезапустила з новою концепцією Butter Green – сніданки протягом усього дня.

Lion Cafe

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Житомирська, 34

Lion Cafe – це кафе від мережі кав’ярень Lion Coffee на Великій Житомирській. Заклад з меню, а також кавовою і коктейльною картою почав роботу в березні, закрили його в вересні.

Lion Coffee

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Білоруська, 2

Lion Coffee – це перша кав’ярня однойменної мережі, яка працювала у магазині квітів біля станції метро «Лук’янівська». Заклад почав роботу 2014 року, за цей час двоє його барист, Ренат Маматказін і Павло Спіцин, стали чемпіонами України. Кав’ярня відновила роботу неподалік, на вулиці Іллєнка.

Minimalism

Формат: кафе

Де: вулиця Лютеранська, 10-А

Minimalism – це кав’ярня на вулиці Лютеранській неподалік від Хрещатика. У закладі на другому поверсі будинку пропонували кавові напої, а також десерти. Відкрили заклад наприкінці квітня, припинив він роботу восени.

Kohana Kava

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Саксаганського, 37; вулиця Гончара, 4

Kohana Kava – це мережа кав’ярень, співзаснована колишнім баристою ONE LOVE coffee Дмитром Овчаренком. На початку листопада компанія закрила заклади у шоурумі 482 Store на Саксаганського та в книгарні «Палатка» на Гончара. На локації на Саксаганського вже почала роботу інша кав’ярня Krem. У мережі продовжують працювати кав’ярні в коворкінгах Chasopys – на вулиці Льва Толстого та в інноваційному парку UNIT City.

CoffeeShot 81

Формат: кав’ярня і бар

Де: вулиця Січових Стрільців, 81

CoffeeShot 81 – це заклад на Лук’янівці, який поєднував формати кав’ярні та бару. Місце відкрили у квітні 2018 року, у жовтні на цій локації почав роботу другий заклад мережі «Пян-Се Бар».

Raccoon Coffee

Формат: кафе

Де: вулиця Рейтарська, 17

Raccoon Coffee – це кав’ярня на Рейтарській поряд із галереєю The Naked Room і шоурумом Katimo. Восени заклад, який певний час ділив приміщення з винним баром Malevich, переїхав у комплекс Zbirka на Подолі.

Coffee At Home

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Нижній Вал, 13

Coffee At Home – це невелика кав’ярня, яку відкрили на Подолі напроти Житнього ринку в травні. У вересні заклад на Нижньому Валу припинив роботу, але в мережі продовжують працювати кав’ярні на вулицях Вишгородській і Краснопільській. На місці Coffee At Home відкрили кав’ярню Coffee Val.

Бари та паби


Nevinniy Bar

Формат: кав’ярня і винний бар

Де: вулиця Шота Руставелі, 15

Nevinniy Bar – це заклад ресторатора Ігоря Сухомлина (Mimosa Brooklyn Pizza, Fish & Pussycat), який поєднував формати кав’ярні та винного бару. Окрім того, тут можна було скуштувати хот-доги Bistro Bistro. «Вирішив погратися з вином, поєднав його з улюбленою кавою. Така була гіпотеза... Після трьох років тестування зрозумів: гіпотеза була помилковою», – написав Сухомлин. Заклад відкрили у 2016 році, припинив він роботу у вересні. У листопаді Сухомлин із партнером Валерієм Гальперіним відкрив бістро Forever Young на Басейній.

«Желток» і «Банка» на Подолі

Формат: кафе і паб

Де: вулиця Спаська, 1/2

«Жовток» і «Банка» – це мережі дайнерів і пабів, які працювали на Контрактовій площі. Заклади у двоповерховому приміщенні на розі вулиць Спаської та Костянтинівської припинили роботу 27 серпня. У мережі «Жовток» працюють простори на вулицях Ярославів Вал і Льва Толстого, а також на Русанівській набережній.

Foodoo

Формат: паб

Де: вулиця Княжий Затон, 21

Foodoo – це демократичний формат із пивом і закусками від мережі «This Is Пивбар» на Осокорках. Заклад із дизайном від Balbek Bureau почав роботу в березні, у листопаді його перезапустили як «народний пивний паб четвертої хвилі» «Rock’n’Rольник Паб».

Стритфуд


Yellow Truck

Формат: фудтрак

Де: ТРЦ Arena City, вулиця Басейна, 2

Yellow Truck – це фудтрак рестораторів Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної, власників закладу Holy Burger і мережі «Хлебный». Yellow Truck презентували в тестовому режимі на фестивалі Atlas Weekend 2019, а протягом літа він стояв у ТРЦ Arena City. У кінці листопада заклад почав роботу на новій локації – на автозаправці на проспекті Лобановського, 115. Фудтрак працює у режимі з 09:00 до 21:00.

Window 1

Формат: стритфуд

Де: вулиця Антоновича, 48

Window 1 – це точка із сендвічами бань мі та салатами на вулиці Антоновича біля «Олімпійської», заснована компанією Food vs Marketing (Noodle vs Marketing). Шеф-кухар Женя Михайленко відкрив «вікно» у листопаді 2018-го, припинило воно роботу 15 листопада 2019-го.

Mr Butcher

Формат: стритфуд

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Mr Butcher – це цілодобова точка зі стритфудом на Бессарабському ринку. Основа формату – рісоле. Подають м’ясо від фермерів у тортильях. Припинив роботу стритфуд восени.

А також


«Умка»

Формат: глінтвейня

Де: «Всі. Свої», вулиця Хрещатик, 27

«Умка» – мережа кафе з морозивом, які працюють на вулицях Костьольній і Хорива. Окрім того, вона продавала глінтвейн у магазині українських брендів «Всі. Свої» на Хрещатику. У листопаді заклад припинив роботу, на його місці відкриють власну глінтвейню «Всі. Свої». Своєю чергою, кафе на Хорива «Умка» на сезон переформатували у глінтвейню M.U.G.  

Easy

Формат: лаунж-бар

Де: провулок Тараса Шевченка, 8-Б

Easy – це лаунж-бар на провулку Шевченка поряд із майданом Незалежності на колишній локації кав’ярні Fine. У вересні на місці кальянної відкрили винний бар Port, який раніше вже запустили в Одесі, Львові та Харкові.

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна