The Village Україна підбиває підсумки жовтня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Ресторани та кафе


«Молодість»

Формат: ресторан

Де: вулиця Московська, 8

Коли: цілодобово

Facebook

«Молодість» – це цілодобовий заклад від засновників Kyiv Food Market Алекса Купера та Михайла Бейліна. Засновник одеського ресторану «Молодость» Купер адаптував концепцію до Києва, зробивши ставку на просту домашню їжу та атмосферу 90-х. За проєкт відповідала команда Balbek Bureau.

China Ma

Формат: ресторан китайської кухні

Де: вулиця Кірпи, 5-Б

Коли: 11:00-23:00

Facebook

China Ma – це заклад із китайською кухнею напроти Південного вокзалу, що спеціалізується на дімсамах. Відкрили двоповерховий ресторан у сусідньому приміщенні із закладом «Мама Манана» (заклади належать одній власниці). За інтер’єр відповідала студія YOD Design (Spicy NoSpicy, BAO та Loggerhead).

Kritikos

Формат: ресторан грецької кухні

Де: бульвар Лесі Українки, 30-В

Коли: 11:00-00:00 (з неділі по четвер), 11:00-02:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Kritikos – це ресторан грецької кухні на Печерську, з яким грецька компанія вийшла на ринок України. У закладі в колишньому приміщенні The Seafood Bar і Benjamin’s пропонують автентичні страви з Греції та околиць гори Афон зокрема.

Pita Kyiv

Формат: стритфуд

Де: вулиця Пушкінська, 39

Коли: 11:00-22:00

Facebook

Pita Kyiv – це заклад з вуличною їжею Тель-Авіва на Пушкінській. Більшість страв подають у піті власного виробництва: наприклад: фалафель і крувіт. За кухню відповідав бренд-шеф із Ізраїлю.

Gol’da Pita-Bar

Формат: кафе-бар

Де: вулиця Шота Руставелі, 12

Коли: 09:00-00:00 (з неділі по середу), 09:00-02:00 (з четверга по суботу)

Facebook

Gol’da Pita-Bar – це заклад із середземноморською кухнею і коктейлями від власників бару «Алхімік». Відкрили бар на колишній локації Charlatan Cafe поряд із «Алхіміком» на Шота Руставелі. За барну карту відповідає дворазова чемпіонка України Марина Левадна.

Havana

Формат: ресторан

Де: Набережне шосе, 28

Коли: 12:00-00:00

Facebook

Havana – це ресторан на березі Дніпра з власною коптильнею, грилем і пекарнею. У меню – борщ з телятиною та чорна паста з креветками, крабом і червоною ікрою.

«Рибку з’їсти»

Формат: кафе

Де: вулиця Сагайдачного, 41

Коли: 11:00-22:00 (будні), 12:00-22:00 (вихідні)

Facebook

«Рибку з'їсти» – це заклад із ролами та боулами в сегменті smart casual на Сагайдачного. Також у закладу є доставка по Подолу. Це новий проєкт групи ресторанів Rest Emotion («Тісто, сир і тітка Белла», Naprosecco, «Ой, мамо! Це було в Тбілісі»).

«ЛяГушка по-київськи»

Формат: ресторан української та французької кухні

Де: вулиця Саксаганського, 135/13

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Формат «ЛяГушка по-київськи» описують як «шинок високої кухні» і «ресторан альтернативної історії». Концепцію побудували навколо поєднання української та французької кухонь. Деруни подають під соусом бешамель, з київських каштанів варять крем-суп, жаб’ячі лапки по-київськи готують як котлету по-київськи – у паніровці.

«Букет Cotelette»

Формат: ресторан

Де: вулиця Туполєва, 16-Е

Коли: 07:00-23:00

Facebook

«Букет Cotelette» – це ресторан на Нивках, який спеціалізується на котлетах. У меню вісім позицій авторських котлет. Наприклад, котлета з курки із сиром брі та ягідним желе і котлета із яловичини з тигровою креветкою.

«Любовь-Морковь»

Формат: ресторан

Де: Русанівська набережна, 4

Коли: 11:00-23:00 (будні)

Facebook

«Любовь-Морковь» – це ресторан зі стравами європейської кухні. У жовтні заклад на вулиці Сагайдачного переїхав на Русанівку. Окрім того, власники анонсували відкриття ще одного ресторану в центрі міста.

«ЇshFish»

Формат: ресторан

Де: Оболонський проспект, 19

Коли: 10:00-22:00

Facebook

«ЇshFish» – це ресторан з морепродуктами на Оболоні. У заклад щотижня доставляють устриці з Франції та Нідерландів, лосось із Норвегії, креветки з Атлантики, восьминогів з Марокко, а також дикий улов зі Шрі-Ланки.

Cipollino

Формат: піцерія

Де: ТРЦ InSilver, вулиця Срібнокільська, 3-В

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Cipollino – це друга піцерія мережі на Позняках, перший заклад працює на вулиці Хорива на Подолі. Ресторан почав роботу в ТРЦ InSliver: вхід з вулиці з правого кута будівлі, кажуть у Cipollino.

Pincello Pizza

Формат: піцерія

Де: вулиця Симона Петлюри, 22

Коли: 09:00-22:00

Facebook

Pincello Pizza – це піцерія від власника мереж «Пиріжкова Тітка Клара» та Mira Cafe. Відкрили заклад на колишній локації кафе «Варенье» біля вокзалу. В асортименті 17 видів піци з дров’яної печі.

Artemis Lounge Bar

Формат: ресторан і лаунж

Де: вулиця Саксаганського, 129-А

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Artemis Lounge Bar – це заклад зі стравами європейської кухні, баром і кальяном на Саксаганського.

Бари


Beatnik Bar

Формат: бар

Де: вулиця Велика Васильківська, 23

Коли: 18:00-02:00 (з неділі по четвер), 18:00-03:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

Beatnik Bar – це бар, який переїхав із Харкова до Києва. На новій локації поблизу площі Льва Толстого команда продовжила роботу завдяки співпраці зі співвласником Parovoz Speak Easy Миколою Голотіним. У барі пропонують коктейлі, знайомі за закладом у Харкові, а також нову лінійку – разом з безалкогольним коктейлем «Толерантність».

«Пян-Се Бар»

Формат: кафе-бар

Де: вулиця Січових Стрільців, 81

Коли: 08:00-23:00

Facebook

«Пян-Се Бар» – це бар зі стравами паназійської кухні та напоями. Другий заклад мережі після локації на Нижньому Валу відкрили на Лук’янівці. У барі на колишній локації кав’ярні Coffee Shot 81 пропонують рамен, локшину та комплексні позиції ланчів, а також сніданки.

«Анжела. Напої та свято»

Формат: бар

Де: вулиця Мала Житомирська, 15

Коли: 17:00-23:00

Facebook

«Анжела. Напої та свято» – це бар, який за підтримки Міті Ятіма та Андрія Пелюховського («Етер», «Малевич») відкрила журналістка Таня Овіннікова. За легендою, Анжела є власницею бару, який вона отримала у спадок від своєї мами, а та, своєю чергою – від своєї. В асортименті вино, ігристе, бренді, джин і класичні коктейлі на їхній основі.

«Міні-бар»

Формат: бар

Де: вулиця Велика Васильківська, 44

Коли: 16:00 – до останнього гостя

Facebook

«Міні-бар» – це бар, в основі концепції якого чистий алкоголь. Відкрили заклад на колишній локації гастропабу «Бабка й Сапка». У компактному меню – міцні напої та канапе.

«Культурный клуб»

Формат: бар

Де: вулиця Антоновича, 8

Коли: 11:00-23:00 (понеділок-четвер), 11:00-02:00 (п’ятниця та субота), 13:00-23:00 (неділя)

Facebook

«Культурный клуб» – це заклад із коктейлями та вечірками біля площі Льва Толстого. «Наші 16 авторських коктейлів мають назви відомих стрейнів марихуани», – кажуть у барі. Наприклад, пропонують Cherry Pie і Pineapple Express.

«Істина & Вино»

Формат: винний бар

Де: ТРЦ Ocean Plaza, вулиця Антоновича, 176

Коли: 10:00-22:00

Facebook

«Істина & Вино» – це винний бар у ТРЦ Ocean Plaza на «Либідській». Вино в барі розділили на кілька категорій: «Вино на кожен день» (65 гривень за келих), «Вино з нагоди та без» (100 гривень за келих), «Вино для гурманів» (130 гривень за келих) і «Вино для поціновувачів» (180 гривень за келих). До напоїв пропонують сети закусок.

3B Cafe

Формат: паб

Де: вулиця Маршала Тимошенка, 21

Коли: 12:00-23:00 (з понеділка по четвер), 12:00-04:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

3B Cafe – це мережевий заклад із пивом, м’ясом і спортивними трансляціями. Четверте кафе відкрили на Оболоні біля станції метро «Мінська». У меню більш як десять видів бургерів, п’ять видів стейків і 30 пивних кранів. Інші заклади мережі працюють на Шота Руставелі, Хорива, а також напроти Південного вокзалу.

Кав’ярні


Idealist

Адреса: бізнес-центр IQ, вулиця Болсуновська, 13/15

Режим роботи: 08:00-20:00

Facebook

Idealist – це мережа, яка запустила кав’ярні в аеропортах «Жуляни» та «Бориспіль», а тепер відкрила перший заклад у Києві. У кав’ярні на першому поверсі бізнес-центру IQ пропонують каву, десерти та закуски.

Paragraph Coffee

Адреса: вулиця Кудряшова, 5-А

Режим роботи: 08:00-21:00 (будні), 10:00-21:00 (вихідні)

Instagram

Paragraph Coffee – кав’ярня на Солом’янці з кавою та десертами. Співзасновником закладу є колишній бариста «Чашки» та 16.Coffee Віталій Гармаш.

Chicago 44

Адреса: Chicago Central House, вулиця Антоновича, 44

Режим роботи: 08:00-22:00

Facebook

Chicago 44 – це двоповерхова кав’ярня в житловому комплексі Chicago Central House біля «Олімпійської». У закладі пропонують класичні кавові напої, каву ручного приготування, а також десерти і страви від Green Chef. В інтер’єрі – символи США на зразок Міккі Мауса.

Ganter Coffee

Адреса: вулиця Лабораторна, 28

Режим роботи: 08:00-21:00

Instagram

Ganter Coffee – це кав’ярня неподалік від станції метро «Палац Україна». Вона розташована в одному просторі з дизайнерами Khalabuda Agency, які працюють за декоративною перегородкою в кав’ярні. Вони також відповідали за інтер’єр закладу.

Coffee Kyiv

Адреса: Malevich, вулиця Рейтарська, 17

Режим роботи: 08:30-01:00

Facebook

Coffee Kyiv – це кав’ярня, яку відкрили у приміщенні винного бару Malevich на Рейтарській. Засновники Андрій Пелюховський і Мітя Ятім запустили заклад на колишній локації Racoon Coffee.

Larks & Owls

Адреса: вулиця Прорізна, 18/1

Режим роботи: 08:00-21:00

Larks & Owls – це двоповерховий заклад біля станції метро «Золоті ворота». Тут пропонують каву та кондитерські вироби власного виробництва. «Ми відкриваємося о восьмій ранку і працюємо до дев’ятої вечора, тому орієнтуємося і на жайворонків, і на сов», – описують вибір назви у закладі.

«Моя книжкова полиця»

Адреса: Русанівська набережна, 4

Режим роботи: 09:00-21:00 (з понеділка по четвер), 09:00-21:00 (п'ятниця), 10:00-22:00 (субота), 10:00-21:00 (неділя)

Facebook

«Моя книжкова полиця» поєднує формати магазину книг і кав’ярні. «Це коли в одному затишному місці зібралися всі найкращі книги українською», – розповідають у закладі. Це третій заклад у Києві після локацій на Пушкінській і на Позняках.

Zakapelok

Адреса: вулиця Верхній Вал, 62

Режим роботи: 09:00-21:00

Facebook

Zakapelok – це заклад на Подолі, що поєднує формати кав’ярні та книгарні. «Ми орієнтувалися на створення креативного простору, максимально затишного, звідси і назва – Zakapelok», – кажуть у закладі.

Lion Coffee

Адреса: вулиця Іллєнка, 7

Режим роботи: 08:00-20:00 (будні), 09:00-19:00 (вихідні)

Facebook

Lion Coffee – київська мережа кав’ярень, співзасновником якої є найкращий бариста України 2017 року Ренат Маматказін. Перший заклад мережі відкрили 2014 року на Лук’янівці, у жовтні кав’ярня переїхала з магазину квітів біля станції метро «Лук’янівська» у МАФ поряд на вулиці Іллєнка.

Cactus Espresso Bar

Адреса: вулиця Скрипника, 5

Режим роботи: 08:00-22:00 (будні), 09:00-21:00 (вихідні)

Instagram

Cactus Espresso Bar – це кав’ярня неподалік Південного вокзалу. У другому закладі мережі на правому березі пропонують класичні кавові напої, авторські напої на зразок «Капучино по-арабськи» і «Карамельного лате».

А також


«Пиріжкова Тітка Клара»

Адреса: БЦ «Башта №5», вулиця Рибальська, 22; вулиця Смоленська, 31/33

Режим роботи: 08:30-20:00 (з понеділка по п’ятницю), 08:30-18:00 (субота), неділя – вихідний (Рибальська); 08:00-19:00 (Смоленська)

Facebook

«Пиріжкова Тітка Клара» – це мережа пиріжкових у демократичному сегменті. У жовтні компанія відкрила два заклади: у БЦ «Башта №5» поблизу станції метро «Кловська» і БЦ «Інком» біля «Шулявської». Тепер у мережі працює 20 закладів в Україні.

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна, 1 – Костянтин Гузенко для The Village Україна, 2 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 3 – Євген Карєв для The Village Україна, 4 – Pita Kyiv, 5 – Gol'da, 6 – Havana, 7 – «Рибку з'їсти», 8 – «ЛяГушка по-київськи», 9 – «Букет Cotelette», 10 – «Любовь-Морковь», 11 – «ЇshFish», 12 – Cipollino, 13 – Pincello, 14 – Artemis, 15 – Володимир Шуваєв для Barout, 16 – «Пян-Се Бар», 17 – «Анжела. Напої та свято», 18 – «Міні-бар», 19 – «Культурный клуб», 20 – «Істина та Вино», 21 – 3B Cafe, 22 – Idealist, 23 – Тарас Яковлєв для Blackfield Coffee, 24 – Chicago 44, 25 – Ganter, 26 – Coffee Kyiv, 27 – Ярослав Друзюк, 28 – «Моя книжкова полиця», 29 – Zakapelok, 30 – Lion Coffee, 31 – Cactus Espresso Bar, 32 – «Пиріжкова Тітка Клара»