The Village Україна розповідає про заклади Львова, які почали працювати впродовж весни та літа 2019-го. Раніше ми виділяли відкриття зими.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Кафе та ресторани


Epic Cheeseburger Cafe

відкриття: квітень

де: вулиця Галицька, 15

коли: 09:00-23:00

Facebook

Класична американська бургерна від сім’ї закладів «Цукор». Усі бургери тут подають із котлетою просмажування medium rare і картоплею фрі. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«5-те підземелля»

відкриття: червень

де: площа Ринок, 5

коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер),  12:00-02:00 (п’ятниця-субота)

Facebook

Ресторан «переосмисленої середньовічної кухні» відкрили у підземеллі на площі Ринок. Це також локація для екскурсій та місце для інтерактивних розваг. Наприклад, можна погодувати монетою голодного дракона. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«Yellow Цукор»

відкриття: березень

де: проспект Шевченка, 5

коли: 08:00-22:00

Facebook

Третій заклад від творців «Цукру», що в провулку Крива Липа («Black Цукор») та на вулиці Староєврейській («Red Цукор»). У новому сніданковому місці не обійшлося без традиційних пінгвінів та insta-сніданків. Головна зірка меню – млинці.

Om nom nom

відкриття: червень

де: Futura Hub, вулиця Кульпарківська, 200-А

коли: 09:00-22:00

Facebook

Новий формат вже улюбленого для львів’ян кафе – за межами центру, у просторі Futura Hub. Як і в попередньому Om nom nom, тут готують веганські страви. Однак у новому форматі є простір для вечірок та ширша алкогольна карта.

«Львівські млинці»

відкриття: липень

де: вулиця Братів Рогатинців, 41

коли: 09:00-21:00 (будні), 09:00-22:00 (вихідні)

Facebook

Невелике кафе, де подають млинці за рецептами бабусі власників. Тут можна скуштувати млинці з кількома видами солоних та солодких начинок або ж додати інгредієнти на власний смак. Є кілька сніданкових та обідніх спецпропозицій, а також можливість обирати з двох варіантів розміру порції.

«Чотири чебуреки»

відкриття: серпень

де: вулиця Героїв УПА, 40

коли: 09:00-23:00

Facebook

Другу «чебуречну здорової людини» «Чотири чебуреки» розташували неподалік вокзалу. Тут, окрім чебуреків та янтиків, можна знайти чималий вибір боулів та салатів і супів, а також окремі сніданкове та обіднє меню. Усі страви можуть доставити додому чи в офіс.

Кав’ярні та кондитерські


Grand Cafe Leopolis

відкриття: квітень

де: площа Ринок, 1

коли: 08:00-23:00

Facebook

Кондитерська прямо у приміщенні львівської ратуші. Тут подають фірмові «безжально-наркотичні» тістечка, а також кілька видів сніданків, супів і салатів. Доповнювати їх радять кавою від !FEST Coffee Mission. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Black Honey

відкриття: квітень

де: вулиця Бандери, 23

коли: 08:00-22:00 (будні), 09:00-22:00 (вихідні)

Facebook

Третій заклад від творців кав’ярні Black Honey. Як і в інших двох Black Honey, тут пропонують класичні кавові напої та хенд-брю. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

SDV Coffee Shop

відкриття: липень

де: вулиця Краківська, 23

коли: 07:30-22:00

Facebook

Кава на зернах власного обсмажування та демократичні ціни – у кафе на вулиці Краківській. Усі класичні напої тут готують на подвійному еспресо. До напоїв – тости і десерти. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«Галицька, 4»

відкриття: травень

де: площа Катедральна, 5

коли: 07:30-23:00

Facebook

Новий проєкт від керівників мережі Kredens Cafe Арсена та Надії Шлапаків. Тут пропонують каву від «Палярні Чехович», а також страви від шеф-кухарки Софії Герус. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«Крем&Джем»

відкриття: травень

де: проспект Червоної Калини, 109

коли: 10:00-21:00

Facebook

Невелика кондитерська на Сихові. Тут подають різні види солодощів: від бісквітних тортів до мусових тістечок. Доповнити десерт можна кавою або чаєм. Також приймають попередні замовлення на торти та тістечка до свят.

«Альтернативна кава»

відкриття: липень

де: площа Коліївщини, 1

коли: 07:30-22:00

Facebook

Цього року артпростір «Щось цікаве» змінив звичну локацію та переїхав на площу Коліївщини. У липні до них «підселилися» колеги з «Альтернативної кави», тож гості простору отримали можливість не лише придбати яскраву річ, а й відпочити з чашкою какао або капучино.

Стритфуди


«Перша ліпша»

відкриття: серпень

де: площа Соборна, 2-А

коли: 10:00-00:00

Facebook

«Перша ліпша» – це моноформат від власника Delicateka, «Корки й крихти» та ресторації «Ґвара» Костянтина Форкера. Тут пропонують два види шаурми з куркою у двох розмірах – «Перша» і «Ліпша». Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«Кебабця»

відкриття: червень

де: вулиця Дорошенка, 41-43

коли: 10:00-21:00

«Кебабця» – стритфуд, який відкрили у МАФі неподалік географічного факультету університету Івана Франка. Тут подають великі та маленькі кебаби, кебаб-бокси та картоплю фрі з соусом. Запивати страви пропонують газованими або негазованими солодкими напоями.

«Янтик кримський»

відкриття: липень

де: вулиця Костюшка, 20

коли: 12:00-19:00

Facebook

Заклад, де подають традиційну кримськотатарську страву янтик. Також пропонують його «пастуший» різновид – «Чобан-янтик». Пропонують два види начинок, а саме яловичину або фету. Доповнити випічку можна айраном або кавою.

Пивні ресторани та кнайпи


«Сковорода»

відкриття: серпень

де: вулиця Тадеуша Костюшка, 6

коли: 11:00-23:00

Facebook

Головна фішка закладу, названого на честь філософа Григорія Сковороди – обідні сковорідки. Їх подають з м’ясом і у вегетаріанському варіанті. Також можна скуштувати вечірню сковорідку для компанії з двох, чотирьох або шести осіб. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Craft&Kumpel

відкриття: червень; вересень

де: вулиця Кульпарківська, 200; площа Ринок, 18

коли: 11:00-00:00

Facebook

У червні розпочав роботу перший Craft&Kumpel у комплексі Futura Hub, а 28 вересня відкриють другий – на площі Ринок. Заклад називають «пивним ательє», а доповнювати напій пропонують закусками-авантурками. Детальніше про нове місце – у новині The Village Україна.

Re:Bro

відкриття: вересень

де: вулиця Героїв УПА, 73

коли: 12:00-00:00

Facebook

Заклад описують, як «пивний ресторан здорового харчування». Основа меню – ребра, однак тут подають також закуски, боули та салати, а ще хачапурі. Над інтер’єром працював львівський художник і дизайнер Влодко Костирко, а його головною деталлю стала скульптура плавчині, яку знайшли на заводі «Кінескоп» під час ремонту.

Винні бари


Zwin

відкриття: червень

де: вулиця Кульпарківська, 200-А

коли: 13:00-23:00

Facebook

Винний бар у Futura Hub. Тут проводять гастрономічні вечері та дегустації, а страви обирали за принципами фудпейрінгу. Тож у меню можна знайти закуски до будь-якого з виду вина.

L’Affinage Cheese & Wine

відкриття: липень

де: вулиця Братів Рогатинців, 39

коли: 11:00-22:00

Facebook

У липні невелика кафе-крамничка переїхала зі звичної локації в провулку Крива Липа на вулицю Братів Рогатинців. Оновлений заклад отримав значно більше простору, страви на основі локальних сирів та вина залишилися незмінними.

«Пара Джанов і портвейн»

відкриття: серпень

де: вулиця Лесі Українки, 12

коли: 10:00-23:00

Facebook

Винний бар від засновника «Тарона», «Кентавра» та «Шампанерії Х&Х» Вардкеса Арзуманяна. Тут подають женгалов хац – традиційну вірменську паляницю з начинкою з 15 видів трав. Пропонують страву в кількох варіантах: із бастурмою та гранатом. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Aperitivo

відкриття: вересень

де: вулиця Федорова, 12

коли: 11:00-23:00

Facebook

Бар, де подають традиційні італійські сендвічі п’ядіни та смажені пиріжки панцероті. Окрім них, у меню кілька видів закусок, серед яких равлики по-тосканськи, а також асортимент вин й аперитивів.

Азійська кухня


«Вабі Сабі»

відкриття: березень

де: вулиця Січових Стрільців, 10

коли: 11:00-23:00 (з понеділка по четвер), 11:00-00:00 (п’ятниця), 12:00-00:00 (субота), 12:00-23:00 (неділя)

Facebook

Азійська кухня на щодень – так описують формат закладу власники. Тут подають роли, локшину та рис з додатками, том-ям і фо-бо. У закладі є дитяча кімната. Детальніше про нове місце – у новині The Village Україна.

NOA

відкриття: березень, квітень

де: вулиця Староєврейська, 4; вулиця Гетьмана Мазепи, 1-Б

коли: 10:00-00:00 (вул. Староєврейська); 10:00-22:00 (вул. Мазепи)

Facebook

Навесні у Львові відкрили два нові заклади з азійською їжею від творців ресторану NOA, що у ТРЦ Victoria Gardens. У березні почав роботу NOA в центрі на Староєврейській, а у квітні – в ТРЦ «Спартак», що на вулиці Мазепи. Меню закладів майже ідентичне: рамени, страви з воку та суші.

Moyogi

відкриття: квітень

де: вулиця Лесі Українки, 21

коли: 10:00-00:00

Facebook

Другий суші-бар Moyogi відкрили на вулиці Лесі Українки у квітні. Окрім суші, тут подають роли та сети з них. Також тут можна скуштувати том-ям, том кха, місо та рамен. У закладах регулярно діють спецпропозиції на страви з доставкою.

Італійська кухня


Celentano Ristorante

відкриття: травень

де: площа Генерала Григоренка, 5

коли: 08:00-22:00 (понеділок-четвер), 08:00-00:00 (п’ятниця-неділя)

Facebook

Ще один заклад мережі Celentano Ristorante – цього разу двоповерховий. Меню незмінне: піца та італійські делікатеси. На першому поверсі закладу також розташували крамничку та винний бар. Особливість закладу – дві дитячі кімнати, одна з яких інтерактивна.

«Бонджорно, Сихів»

відкриття: квітень

де: проспект Червоної Калини, 64

коли: 11:00-23:00

Facebook

Заклад із класичною італійською кухнею на Сихові. У меню піца, паста, традиційні італійські закуски та супи. Є дитяче та сезонне меню. У карті напоїв класичні коктейлі, а також кілька настоянок.

Atelier 19

відкриття: липень

де: вулиця Староєврейська, 19

коли: 11:00-23:00 (неділя-четвер); 11:00-00:00 (п’ятниця-субота)

Facebook

В Atelier 19 пропонують піцу з флорентійської печі на італійському борошні. Однак начинка для піци авторська, подекуди з локальними інгредієнтами. Також подають супи, пасту, антипасті та десерти. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.