Kyiv Food Market починає роботу біля станції метро «Арсенальна». Це понад два десятки закладів у колишньому павільйоні заводу «Арсенал» на Печерську. Комплекс почне роботу у середу, 25 вересня. The Village Україна побував на ринку до відкриття і показує, який він має вигляд.

Фото: Андрій Баштовий

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Kyiv Food Market – новий формат закладу для міста, що поєднує більше двох десятків закладів в колишньому приміщенні заводу «Арсенал» напроти станції метро «Арсенальна». Це спільний проєкт засновника «Міського ринку їжі» в Одесі Алекса Купера та власника мережі ресторанів La Famiglia (Vino e Cucina, Vero Vero, Catch, Bigoli) Михайла Бейліна.

«Ми працюємо з La Famiglia як із рівноцінним партнером. Нам було б складно заходити на київський ринок без місцевої експертизи, – розповідає The Village Україна Алекс Купер. – Я вважаю, що La Famiglia є найбільш системною ресторанною компанією на ринку». Засновник закладів Cooper’s Burgers і «Молодость» додає, що в цьому проєкті партнери-співзасновники підсилюють один одного: «Чогось ми вчимося у них, чогось вони вчаться у нас. Це така колаборація, коли дві компанії беруть найкраще одна в одної».

 Kyiv Food Market

Де: м. Київ, вулиця Московська, 8

Коли: 11:00-23:00 (будні), 11:00-02:00 (вихідні)

Facebook

Окрім закладів «Людей Купера» та La Famiglia, у Kyiv Food Market взяли участь проєкти «Ресторанів Гусовських» (Adelle, Liberty by Napule), Анни Козаченко (Milk Bar, Good Girl) і Тараса та Оксани Сердюків (BAO, NAM). Резиденти адаптували меню своїх флагманських закладів під формат ринку, обравши різні концепції – від італійської до паназійської кухні. «У кожного своя експертиза, тому вони не конкурують між собою», – кажуть у Kyiv Food Market.

 Одеський «Міський ринок їжі» – це проєкт гастроентузіастів. У Kyiv Food Market трохи інша ідея: ми хотіли зібрати найкращі ресторани міста. Власне, за нашою концепцією, найкращі заклади міста повинні були відкрити бістро зі своїми найкращими продуктами в одному місці.

На Kyiv Food Market можна: випити ранкову каву; з апетитом (і ноутбуком) пообідати – у понеділок боулом, а в п’ятницю величезним бургером; тусуватися з друзями зі дзвоном келихів, поки діти тусуються з піцою; вечеряти з друзями з іншої країни – тому що Kyiv Food Market покаже, яким крутим і гастрономічним може бути твій Київ.

Алекс Купер

засновник «Міського ринку їжі» та компанії «Люди Купера» (Cooper’s Burgers, «Молодость», Givi To Me)

За проєкт реконструкції будівлі відповідала команда архітектора Слави Балбека Balbek Bureau. «Це вже дев’ятий наш проєкт зі Славою. Звичайно, це був виклик – коли ми прийшли в це приміщення, тут були голі стіни і дірки у стелі», – розповідає Купер. Простір на 2 000 квадратних метрів із похилою стелею облаштували, розділивши його на два поверхи. Зону на невеликому третьому ярусі під круглим вікном на фасаді виділили для діджей-сетів.

Усього в Kyiv Food Market близько 550 посадкових місць, до офіційного запуску в просторі доставлять додаткові столи. У команді закладу кажуть, що посадкові місця не прив’язують до окремих закладів: наприклад, гість може замовити їжу на першому поверсі, але знайти місце на другому.

Алекс Купер та Михайло Бейлін

Окрема зона на другому рівні – простір із тестовою назвою Studio Kitchen. Це зала з відкритою кухнею, виділена поп-ап ресторанам. «Передусім це місце для шефів. Плануємо щонайменше раз на місяць відкривати поп-апи. Наприклад, Ектор Хіменес-Браво на кілька днів відкриє тут ресторан сичуанської кухні. Будемо привозити шефів з інших країн, які запускатимуть нові незвичні формати – не тільки для Kyiv Food Market, а й для Києва», – розповідає Купер.

Простір збирає друзів на тестове відкриття у вівторок, 24 вересня. Офіційне відкриття запланували на 25 вересня. У Kyiv Food Market додають, що хочуть забезпечити першим гостям якомога кращий сервіс, тому можуть обмежувати простір на вхід – до 500 людей одночасно. Також буде можливість замовити їжу з собою.

Заклади


Milk Bar

Перше, що бачать гості Kyiv Food Market при вході – це вітрина Milk Bar у тамбурі комплексу. «Давно хотів зробити таку вітрину», – каже шеф-кухар Олександр Катаєв. За склом десерти, на яких спеціалізується Milk Bar: наприклад, чизкейки, вупі-пай і торти. Звертає шеф увагу й на морозиво власного виробництва: 60 гривень за кульку. Придбати десерти Milk Bar можна прямо з фасаду Kyiv Food Market – для цього облаштували вікно.

З меню:

Брауні – 99 грн

Десерт «Три молока» – 69 грн

Kyiv Triffle – 125 грн

Вафлі Banana Split – 179 грн

Мілкшейк «Попкорн фадж» – 99 грн

З меню:

Еспресо – 40 грн

Капучино – 50 грн

Лате – 50 грн

Матча – 75 грн

Еспресо-тонік – 65 грн

Rhythm

Rhythm – це нова кав’ярня Алекса Купера. Пілотний заклад запустили на Kyiv Food Market, але Купер каже, що будуть масштабувати мережу в Києві та Одесі. У кав’ярні пропонують класичні кавові напої та хенд-брю, а також чай, матча, і лимонад.

Good Girl

Ще один проєкт засновниці Milk Bar Анни Козаченко – Good Girl. В адаптованому меню закладу на Мечникова – холодні та гарячі страви, а також салати і тости. Також готують фірмові смузі та соки свіжого віджиму.

З меню:

Тост «Супер аво» – 180 грн

Тост із лососем та авокадо – 300 грн

Лобстер з авокадо – 349 грн

Зелений салат – 189 грн

Смузі After Gym – 135 грн

Сік Iron Man – 115 грн

З меню:

Запечений батат із моцарелою і томатом – 158 грн

Бургер Green Garden – 125 грн

Креп із тапіокою, шоколадом і ягодами – 125 грн

Лаймовий тарт із коко-кремом – 145 грн

Кіноа-сендвіч з авокадо та бататом – 192 грн

Green Chef

Green Chef – це проєкт Яни Стрельцової, що спеціалізується на здоровій їжі без цукру та лактози. У меню – «зелений бургер», а також «корисні десерти».

Senpai Sushi

Senpai Sushi – це новий проєкт La Famiglia, що спеціалізується на японській кухні. Акцент у меню роблять на суші в американському стилі. Також пропонують «Суші у вогні з крабом».

З меню:

Суші у вогні з крабом – 185 грн

Авокадо-рол з ікрою щуки – 265 грн

Рол «Філадельфія» з лососем – 295 грн

Рол із тунцем, креветкою і лососем – 385 грн

Овочевий рол – 185 грн

З меню:

Том-ям – 115/210 грн

Том Кха Гай – 195 грн

Жовтий карі з куркою – 175 грн

Червоний карі з креветками – 215 грн

Тайське карамельне курча – 255 грн

Пад-тай з куркою та креветками – 215 грн

Sabai

Sabai – ще один новий формат La Famiglia, який спеціалізується на тайській кухні. У меню том-ям, вок, карі і пад-тай. Скляну локшину пропонують з куркою, креветкою, свининою та яловичиною.

Varvar

Varvar – це українська крафтова пивоварня, заснована Василем Микулиним. Точка на Kyiv Food Market – третя для виробника в Києві після теп-руму Lisopylka та Varvar Bar на Саксаганського. «Для нас крафтова історія – це винятково Varvar. Ми визнаємо його як беззаперечного лідера на ринку. Тому тут міг бути тільки Василь Микулин», – розповідає Алекс Купер. В асортименті класичні позиції Varvar – Golden Ale та Milk Stour. Також пропонують низку експериментальних видів пива.

З меню:

ESbeter – 50 грн

Golden Ale – 60 грн

Blanche De Blanche – 60 грн

Splash – 60 грн

Ipanema – 60 грн

З меню:

Pornstar Martini – 89 грн

Negroni – 90 грн

Dry Martini – 90 грн

Old Fashioned – 119 грн

Margarita – 139 грн

Origins

Бар Kyiv Food Market розділений на два формати і два поверхи: на першому рівні пропонують коктейлі, а на другому – вино. Заклад на першому поверсі має назву Origins. «Ми хотіли зробити акцент на коктейлі, які найкраще поєднувалися б із пропозиціями ресторанів на ринку», – розповідає шеф-бармен Євген Динисюк. Окрім коктейлів, подають міцний алкоголь, пиво та лимонади.

Wine Birds

На другому рівні Kyiv Food Market працює винний бар. «Це експертиза La Famiglia, ми довірили цей бар партнерам. Адже ні в кого в Україні немає стількох відзнак Wine Spectator, як у La Famiglia», – коментує Алекс Купер. Окрім червоного, білого та ігристого, пропонують вермути.

З меню:

Pornstar Martini – 89 грн

Negroni – 90 грн

Dry Martini – 90 грн

Old Fashioned – 119 грн

Margarita – 139 грн

З меню:

Тако з куркою – 95 грн

Тако з рибою –  105

Бурито з яловичиною – 180 грн

Кесаділья зі свининою – 125 грн

Начос із гуакамоле – 155 грн

Santos Tacos

Santos Tacos – це новий формат Алекса Купера з мексиканською кухнею. Пропонують такос, начос і бурито. Тако – з куркою та яловичиною, а також рибою та креветками.

Cooper Burgers

Cooper Burgers – це перший заклад Алекса Купера в Одесі, тепер бургери моноформату можна буде скуштувати й у Києві. У меню – десять видів бургерів (115-229 грн), а також хот-доги (149 грн) і салати (149-169 грн). Наприклад, пропонують новий бургер «Місія нездійсненна» (229 грн) з двома котлетами з телятини.

З меню:

Класичний бургер – 149 грн

Cooper Burger – 179 грн

Бургер «Тарантіно» – 189 грн

Хот-дог із сирним соусом, чедером і руколою – 149 грн

Салат «Гай Юлій Цезар» – 149 грн

З меню:

«Багряний борщ із телятиною» – 98 грн

Деруни з лісовими грибами – 116 грн

«Поліські вареники з кров’янкою» – 86 грн

Котлета по-київськи – 132 грн

Морc із журавлини – 35 грн

Malva

Malva – це адаптований формат ресторану української кухні «Хуторець на Дніпрі» від La Famiglia. У меню, до прикладу, два види борщу, вареники і деруни, а також котлета по-київськи.

Bali Bowl

Bali Bowl – це точка від Bali Bowl Cafe на площі Льва Толстого, яка раніше також була представлена на фудкорті «Бухта». У меню – протеїнові та фруктові боули по 119 гривень.

З меню:

Асаї-боул – 119 грн

Тоф-боули – 119 грн

Сейтан-боул – 119 грн

Чорний боул – 119 грн

З меню:

Фалафель у піті – 115 грн

Хумус – 135 грн

Сет мезе – 95 грн

Шніцель – 165 грн

Лабне – 125 грн

Adelle

Представлений на фудкорті й ресторан кухні сучасного Тель-Авіва Adelle від «Ресторанів Гусовських». Виділяє меню на Kyiv Food Market швидкий формат подачі: приміром, фалафель, кебаб, шварма та запечена цвітна капуста.

NAM

NAM – це ресторан в’єтнамської кухні на розі Саксаганського та Великої Васильківської від шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво і співзасновників мережі Mafia Тараса та Оксани Сердюків. У меню на Kyiv Food Market – фо та неми.

З меню:

Фреш-роли з манго – 55 грн

Сібас севіче – 127 грн

Курка по-пекінськи – 145/249 грн

Фо бо – 135 грн

З меню:

Качка у хрусткому млинці – 47 грн

Спрінг-роли BAO – 85 грн

Дімсами з креветками – 78 грн

Половина качки по-пекінськи – 525 грн

Лимонад із лемонграсом і маракуєю – 66 грн

BAO

Ще один проєкт Ектора Хіменеса-Браво – ресторан сучасної китайської кухні BAO, основна локація якого працює на Мечникова. У меню – страви сучасної китайської кухні, включно з качкою по-пекінськи.

Bigoli

Bigoli – це ресторан італійської кухні від La Famiglia на Кловському узвозі, названий на честь домашньої пасти. «Це чи не найкраща паста у Києві», – каже Алекс Купер.

З меню:

Спагеті «Качо е пепе» – 148 грн

Букатіні «Аль аматрічана» – 136 грн

Моцарела страчатела – 135 грн

З меню:

Артишоки – 110 грн

Прошуто «Сан Даніель» – 150 грн

Антіпасті Salumeria – 385 грн

Salumeria

Salumeria – це точка від La Famiglia, що спеціалізується на м’ясі та сирах, які можна використовувати як закуски до вина.

Bakehouse

Bakehouse – це пекарня у магазині goodwine. На Kyiv Food Market пропонують, наприклад, свіжий хліб, а також фірмові авокадо-тости та мигдальні круасани. Авокадо-тости за бажання можна доповнити додатковим авокадо, моцарелою і томатами або лососем. Як і у випадку з Milk Bar, у Bakehouse працюватиме вікно на фасаді.

З меню:

Авокадо-тост – 140 грн

Круасан із маскарпоне – 95 грн

Cheesy Melt – 185 грн

З меню:

Вітелло тонато – 150 грн

Мітболи в томатному соусі – 180 грн

Пастрамі-сендвіч – 270 грн

Філе-міньйон – 310 грн

Свинячі ребра барбекю – 210 грн

Beef

Beef – це м’ясний ресторан на розі Шота Руставелі та Рогнідинської. На Kyiv Food Market пропонують стейки на американському та українському м’ясі, а також м’ясні сендвічі та страви барбекю.

Liberty by Napule

Ще один заклад «Ресторанів Гусовських» – це комбінований формат ресторанів Liberty Diner і Napule. За традиційну неаполітанську піцу в обох закладах відповідає італійський фахівець Джузеппе Іролло, його ж запросили поставити піцу й тут. Як і в двох інших закладах, тут використовують неаполітанську піч для піци від Стефано Феррари. Поки в меню сім видів піци, незабаром асортимент доповнять.

З меню:

Marinara – 98 грн

Quattro Formaggi – 195 грн

Diavola – 165 грн

Calzone – 196 грн

З меню:

Устриця Fine Claire Marenne №2 – 39 грн

Устриця рожева Tarbouriech – 145 грн

Martini Prosecco DOC – 80 грн за келих

Franciacorta Contadi Castaldi – 250 грн за келих

Oysters & Sparkling

Oysters & Sparkling – ще один бар La Famiglia, що спеціалізується на ігристому та устрицях. Устриці пропонують від 39 гривень, а ігристе та каву – від 80 гривень.

Seven Seas

Ще один новий формат La Famiglia – точка з морепродуктами на другому рівні Kyiv Food Market. 

З меню:

Лобстер – 443 грн

Севіче з сібаса з соусом юзу, каперсами та перцем чилі – 127 грн

Поке з тунцем – 153 грн