The Village Україна підбиває підсумки липня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві. Головні заклади червня ми збирали тут.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Ресторани та кафе


«Реберня на Узвозі» і «П’яна вишня»

Формат: м’ясний ресторан

Де: вулиця Андріївський узвіз, 2

Коли: 12:00-00:00

Facebook

«Реберня на Узвозі» – це новий заклад львівського «Холдингу емоцій !FEST» («Криївка», «Львівська майстерня шоколаду», «Дуже висока кухня») у Києві. У ресторану такий формат, як у «Реберні під Арсеналом»: 400 грамів реберець по 169 гривень. Відкрили триповерховий заклад на Подолі – на Андріївському узвозі. На першому поверсі також працює демократичний бар з настоянками «П’яна вишня».

VarenykyNow

Формат: smart casual

Де: вулиця Велика Васильківська, 14

Коли: 10:00-23:00

Facebook

VarenykyNow – це новий заклад Дмитра Борисова у демократичному форматі на площі Льва Толстого. Цього разу – з акцентом на українську кухню. «VarenykyNOW – це ще одна спроба зробити сучасну українську кухню більш популярною», – каже засновник «Канапи» та «Білого наливу». У меню парові та звичайні вареники, а також борщ і сало.

Villa Riviera

Формат: сімейний ресторан

Де: Дніпровська набережна, 14-Д

Коли: 11:00-00:00

Facebook

Villa Riviera – це сімейний ресторан на березі Дніпра, який відкрили після реконструкції. У меню ставка на італійську кухню, а також страви на грилі. У закладі близько 500 посадкових місць, включно з дитячою кімнатою.

«Птаха»

Формат: ресторан

Де: вулиця Ігорівська, 5

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Птаха» – це ресторан на Подолі напроти кав’ярні «Світ кави», що спеціалізується на стравах із птиці. Наприклад, у меню качка по-пекінськи та бургер зі страусом. Це спільний проєкт засновника бару Pink Freud Віталія Кириченка та ресторатора Євгена Вишневського («В Ребро»). Для закладу Кириченко розробив сет коктейлів з твістами на класику.

Duck Please

Формат: ресторан китайської кухні

Де: вулиця Володимирська, 83

Коли: 11:00-22:00

Facebook

Формат Duck Please описують як «ресторан китайської кухні з найкращою качкою по-пекінськи». У меню закладу на розі Володимирської та Саксаганського також курка по-шанхайськи і локшина.

Injir

Формат: ресторан кримськотатарської кухні

Де: вулиця Коновальця, 15/3

Коли: 10:00-23:00

Facebook

Injir – це ресторан кримськотатарської кухні на вулиці Коновальця біля станції метро «Палац «Україна». У меню традиційні страви з Криму, зокрема янтики та бурма. До цього пропонують і позиції з європейської кухні.

Urban Grill Meat & Cider

Формат: м’ясний ресторан

Де: вулиця Хорива, 25/12

Коли: цілодобово

Facebook

Urban Grill Meat & Cider – це цілодобовий заклад із грилем і сидром від власників просторів «Толстый Лев» і Crazy Jack. «Це перша масштабна сидерія Києва з грильовою лінією завдовжки понад три метри», – описують формат у закладі. Відкрили місце на колишній локації бару Regenschirm. Літній майданчик Urban Grill викликав критику спільноти Подолу, терасу вирішили демонтувати та встановити майданчик, наближений до фасаду.

«Кузня ребра та пива»

Формат: м’ясний ресторан

Де: бульвар Тараса Шевченка, 2

Коли: 12:00-00:00

Facebook

«Кузня ребра та пива» – це м’ясний ресторан, що спеціалізується на пиві, який відкрили на Бессарабці. Основна страва в меню – реберця. Готують також перепілку холодного копчення, супи та еклери. У закладі понад 200 посадкових місць.

«Хачапурі та вино»

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А; ТРЦ Arena City, вулиця Велика Васильківська, 1/3

Коли: 10:00-23:00

Instagram

«Хачапурі та вино» – це мережевий грузинський ресторан, представлений, зокрема, біля станцій метро «Майдан незалежності» та «Олімпійська». У липні відкрили два нові заклади мережі: на терасі Bel etage на Шота Руставелі та в ТРЦ Arena City. У меню – традиційні страви грузинської кухні.

«Тісто, сир і тітка Белла»

Формат: італійське кафе

Де: вулиця Хорива, 1/2-Е

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Тісто, сир і тітка Белла» – це заклад з італійською кухнею на Подолі від засновників просторів Naprosecco та «Ой, мамо! Це було в Тбілісі». Позиціонують його як «домашнє італійське кафе». У меню – піца, брускети та просеко.

Lavo

Формат: кафе

Де: вулиця Гоголівська,11/39

Коли: 09:00-21:00

Facebook

Lavo – це кафе на Гоголівській, що спеціалізується на сендвічах з авокадо. Наприклад, подають веганський авокадо-сендвіч, а також сендвіч із додаванням лосося. До страв пропонують десерти без цукру та каву.

Unblwbl

Формат: моноформат боулів

Де: ЖК «Комфорт Таун», вулиця Регенераторна, 4

Коли: 10:00-21:00

Facebook

Unblwbl – це кафе з боулами у житловому комплексі «Комфорт Таун» на лівому березі. «Сучасний боул – це повноцінний прийом здорової їжі, де одразу поєднуються свіжі овочі, білки та злаки», – кажуть у закладі. У меню солодкі та солоні боули – наприклад, із куркою та з ягодами. В Unblwbl працює безкоштовна доставка у межах ЖК.

Kvitka Cafe

Формат: кав’ярня

Де: ЖК «Місто квітів», вулиця Тираспольська, 60

Коли: 09:00-23:00

Instagram

Kvitka Cafe – це кафе у житловому комплексі «Місто квітів» на Сирці. У меню: Insta Burger, авокадо-сендвічі та кава. Також пропонують сніданки протягом цілого дня.

Бари


Like A Local’s Wine Bar

Формат: винний бар

Де: вулиця Спаська, 5

Коли: 12:00-23:00 (з неділі по четвер), 12:00-01:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Like A Local's Wine Bar – це третій заклад мережі винних барів з українськими винами та закусками на Подолі. На трьох поверхах нового місця на Хорива – понад 50 вин, оранжерея та простір для вечірок. У меню, наприклад, сети канапок та еклерів, а також хумус та устриці.

Etc.

Формат: фудбар

Де: вулиця Велика Житомирська, 26

Коли: 11:00-00:00 (з понеділка по четвер), 11:00-03:00 (п’ятниця), 13:00-03:00 (субота, неділя)

Facebook

Etc. – це новий заклад засновника Pho.Kiev Дениса Мельниченка. Удень заклад працює як кафе, а ввечері – як бар. У меню – гаспачо, бурито і гарбузовий чизкейк. Заклад розташували у відреставрованому будинку, власники залишили автентичний інтер’єр.

«Мокрі вуса»

Формат: паб

Де: бульвар Тараса Шевченка, 1

Коли: 12:00-02:00 (з неділі по четвер), 12:00-03:00 (п’ятниця, субота)

Facebook

«Мокрі вуса» – це двоповерховий заклад з пивом на Бессарабці. Засновники позиціонують це місце як «український паб». На верхньому поверсі панорамні вікна із краєвидом на бульвар Шевченка, на першому – трансляції спортивних матчів.

«Публіка»

Формат: винний бар і кав’ярня

Де: вулиця Тарасівська, 16

Коли: 09:00-20:00

Instagram

«Публіка» – це заклад з вином і кавою біля Ботанічного саду імені Фоміна на Тарасівській. «Ідеальний день починається з кави, а закінчується вином», – кажуть у кав’ярні-барі. Наразі місце працює в тестовому режимі.

Coffee & Wine

Формат: винний бар і кав’ярня

Де: вулиця Січових Стрільців, 48

Коли: 09:00-21:00

Facebook

Coffee & Wine – це комбінований формат кав’ярні та винного бару на Січових Стрільців. «Ми станемо вашим улюбленим закладом, бо експериментуємо з кавою, наливаємо вина світу, годуємо апетайзерами та дуже любимо гостей», – кажуть у закладі. У винній карті є 50 позицій.

Кав’ярні


Idealist

Формат: кав’ярня

Де: аеропорт «Бориспіль», термінал Б, зона внутрішніх рейсів

Коли: 08:00-22:00

Facebook

Idealist – це другий проєкт мережі, що розвиває сегмент якісної кави в українських аеропортах. У «Борисполі» заклад відкрили в зоні внутрішніх рейсів. У кавовій карті – класичні та альтернативні кавові напої від 40 гривень.

Rule Coffee Roasters

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Метрологічна, 44

Коли: 08:00-20:00 (будні), 10:00-18:00 (вихідні)

Instagram

Rule Coffee Roasters – це кав’ярня та обсмажувальний центр на Теремках. У закладі пропонують класичні та альтернативні кавові напої. Восени компанія планує відкрити необістро у житловому комплексі Chicago на Антоновича.

Kohana Kava

Формат: кав’ярня

Де: «Палатка», вулиця Гончара, 4

Коли: 11:00-21:00 (з неділі по четвер), 11:00-22:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Kohana Kava – це мережа кав’ярень, яка раніше працювала у ТЦ Globus. Нову точку відкрили в книгарні «Палатка» на Гончара. Окрім кави, тут пропонують морозиво та десерти.

Wave Coffee Studio

Формат: кав’ярня

Де: Вознесенський узвіз, 23-В

Коли: 09:00-20:00 (з понеділка по п’ятницю), 10:00-20:00 (з суботи по неділю)

Facebook

Wave Coffee Studio – це кав’ярня та мінігалерея на Вознесенському узвозі між Подолом та Львівською площею. У закладі пропонують класичні та авторські кавові напої на зразок Ice Pome – з льодом і гранатовим соком.

«Букіторія»

Формат: кафе-книгарня

Де: вулиця Лисенка, 1

Коли: 09:00-23:00

Facebook

«Букіторія» – це кафе і книгарня на вулиці Лисенка біля станції метро «Золоті ворота». Тут можна замовити піцу та придбати книгу від українських видавництв. Також в асортименті вино та кава.

Ital Caffe

Формат: кафе

Де: вулиця Нижній Вал, 41

Коли: 08:00-20:00 (будні), 10:00-20:00 (вихідні)

Facebook

Ital Caffe – це заклад з піцою та кавою на колишній локації Burger41 на вулиці Нижній Вал на Подолі. Також пропонують бізнес-ланчі. Це новий заклад мережі, яка до цього працювала в Черкасах.

29Coffee

Формат: кав’ярня

Де: 29Flowers, вулиця Сагайдачного, 29-А

Коли: 08:00-20:00

Instagram

29Coffee – це кав’ярня у магазині квітів 29Flowers на вулиці Сагайдачного на Подолі. Точку відкрили на місці колишньої кав’ярні EspressoHolic. У закладі пропонують класичні та альтернативні кавові напої. Тепер кав’ярня працює і у вихідні. Поряд із 29Flowers також відкрили точку з морозивом «Валь-де-Валь»

Coffee Please

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Урлівська, 1/8

Коли: 08:00-22:00

Facebook

Coffee Please – це кав’ярня біля станції метро «Осокорки» на лівому березі. У кавовій карті класика та безлімітна фільтр-кава. Також пропонують каву на рослинному молоці. Заклад позиціонують як pets-friendly.

Cactus Espresso Bar

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Бастіонна, 5

Коли: 08:00-22:00 (з понеділка до п'ятниці), 09:00-21:00 (субота, неділя)

Instagram

Cactus Espresso Bar – це кав’ярня на Печерську біля станції метро «Дружби народів». Це третій заклад мережі у Києві та перший – на правому березі. У меню є класичні та альтернативні кавові напої на зразок V60 та Aeropress.

Twins Coffee Room

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Мазепи, 18/29

Коли: 08:00-20:00 (будні), 10:00-19:00 (вихідні)

Facebook

Twins Coffee Room – це кав’ярня на Печерську біля парку Слави. Це новий заклад мережі, яку відкрили брати-близнюки – на колишній локації мережевої кав’ярні Coffee & Croisants. У кавовій карті – класика та альтернатива, також пропонують колд-брю власного виробництва.

Cake Please

Формат: кондитерська

Де: бульвар Лесі Українки, 28

Коли: 08:00-20:00

Facebook

Cake Please – це сімейна кондитерська на бульварі Лесі Українки. У меню мусові та бісквітні торти, а також макарони, чизкейки та безе. У кондитерській є фільтр-кава та кава без кофеїну.

А також


Hoss Coast

Формат: комплекс відпочинку і бар

Де: Гідропарк

Коли: 14:00-23:00 (з неділі до четверга), 14:00-04:00 (п’ятниця-субота)

Facebook

Hoss Coast – це комплекс відпочинку і бар на Гідропарку від організаторів тематичних вечірок Love Museum. «На цьому місці створюють нову історію Гідропарку, культурну атмосферу інтелігентного відпочинку», – описують заклад власники. У барній карті – класичні коктейлі та твісти на класику.

«Тітка Клара»

Формат: пиріжкова

Де: вулиця Сім’ї Прахових, 58/10

Коли: 08:30-20:00 (з понеділка по суботу)

Facebook

«Тітка Клара» – це мережа пиріжкових з позиціями від 11 гривень. Новий заклад відкрили поблизу Жилянської в бізнес-центрі «Європасаж». Зверніть увагу, що заклад не працює в неділю.

Обкладинка: VarenykyNow, 1 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 2 – VarenykyNow, 3 – Villa Riviera, 4 – «Птаха», 5 – Duck Please, 6 – Injir, 7 – Urban Grill Meat & Cider, 8 – «Кузня ребра та пива», 9 – «Хачапурі та вино», 10 – «Тісто, сир і тітка Белла», 11 – Lavo, 12 – Unblwbl, 13 – Kvitka Cafe, 14 – Like A Local’s Wine Bar, 15 – Etc., 16 – «Мокрі вуса», 17 – «Публіка», 18 – Coffee & Wine, 19 – Idealist, 20 – Ярослав Друзюк для The Village Україна, 21 – Kohana Kava, 22 – Wave Coffee Studio, 23 – Ярослав Друзюк для The Village Україна, 24 – Ital Caffe, 25 – 29Coffee, 26 – Coffee Please, 27 – Cactus Espresso Bar, 28 – Twins Coffee Room, 29 – Cake Please, 30 – Hoss Coast, 31 – «Тітка Клара»