The Village Україна підбиває підсумки червня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Ресторани і кафе


Шаурма по 39 грн від Діми Борисова у «БПШ»

Формат: smart casual

Де: вулиця Велика Васильківська, 21

Коли: 10:00-23:00

Facebook

«БПШ» – це новий демократичний формат від ресторатора Дмитра Борисова з шаурмою по 39 гривень. У «БПШ» кажуть, що хочуть вивести вуличну їжу на зразок біляшів із підземних переходів у формат повноцінних закладів. Водночас зберегти цінники, актуальні для цієї категорії. Біляші продають по 29 гривень, а пончики – по 19 гривень. Розташували заклад на колишній локації WOG Cafe на площі Льва Толстого

Сімейний ресторан «Причал» на Дніпрі

Формат: сімейний ресторан

Де: Наводницький парк, Набережне шосе, 11

Коли: 12:00-23:30

Facebook

«Причал» – це сімейний ресторан від Tarantino Family на березі Дніпра у Наводницькому парку. «Це ресторан біля води, у якому на вас чекає атмосфера гостинного дому, де хочеться затриматися трохи довше, здійснивши невелику втечу від рутини», – кажуть у закладі. У «Причалі» додають, що у меню зробили акцент на рибу та морепродукти, а також страви на відкритому вогні.

Веганський ресторан «Фенхель» на Володимирській

Формат: веганський ресторан

Де: вулиця Володимирська, 14

Коли: 10:00-23:30

Facebook

«Фенхель» – це веганський ресторан на вулиці Володимирській. У закладі можна замовити сніданки, боули, салати, основні страви та десерти. Наприклад, пропонують зелений борщ із тофу та кошерний боул.

Сім видів котлети по-київськи у Rebra & Kotlety на Оболоні

Формат: гастробар

Де: проспект Героїв Сталінграда, 4, корпус 9

Коли: 12:00-23:00 (з неділі по четвер), 12:00-01:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Rebra & Kotlety – це другий заклад під брендом після гастробару на Подолі, який відкрили на Оболоні. У закладі кажуть, що дотримуються теми Києва в меню та інтер’єрі. Основна позиція – котлета по-київськи, яку подають у семи варіаціях.

Вечірній формат Spelaya Kanareyka на Палаці спорту

Формат: ресторан

Де: вулиця Саксаганського, 15

Коли: з 19:00 (будні), з 17:00 (вихідні)

Facebook

Spelaya Kanareyka – це заклад біля Палацу спорту на вулиці Саксаганського. Поки ресторан працює у тестовому режимі та вечірньому форматі – з 19:00 у будні і з 17:00 у вихідні. Повноцінне меню поки формують, але в меню першої вечері закладу «Дачна окрошка» (59 грн), «Рагу і м’ясо» (105 грн) і салат із помідорів із козячим сиром (69 грн). 

Хінкальня Miminoshi на Печерську

Формат: хінкальня

Де: вулиця Задніпровського, 13

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Miminoshi – це ресторан грузинської та вірменської кухні на Печерську. У закладі подають хінкалі та десять видів хачапурі. Також можна замовити мангал BBQ – шашлик зі свинини, курячого філе, сьомги, каре з баранини та люля-кебаб.

Кафе Secret Garden на Поштовій площі

Формат: кафе

Де: Riviera House, вулиця Сагайдачного, 15

Коли: 11:00-23:00

Instagram

Secret Garden – це кафе при готелі Riviera House на Поштовій площі. Відповідає за заклад мережа кондитерських Sweet Book. Secret Garden спеціалізується на сніданках і бранчах та пропонує великий вибір каш і страв з яєць. Скуштувати страви можна на літньому майданчику.

Переїзд ресторану «Файна Фамілія» на Палац спорту

Формат: ресторан середземноморської кухні

Де: вулиця Еспланадна, 30

Коли: 09:00-23:00 (з понеділка по суботу), 11:00-23:00 (неділя)

Facebook

«Файна Фамілія» – це мережевий ресторан середземноморської кухні. У червні заклад мережі припинив роботу на вулиці Великій Васильківській між станціями метро «Олімпійська» та «Площа Льва Толстого». На новій локації його відкрили неподалік, на Еспланадній біля «Палацу спорту». У меню – традиційні страви із середземноморського регіону, а також паста.

Фо і том-ям у Khu-Yum біля палацу «Україна»

Формат: ресторан паназійської кухні

Де: вулиця Велика Васильківська, 106

Коли: 12:00-21:00

Facebook

Khu-Yum Asian Cuisine & Cocktails – це заклад від засновників стритфуд-точки Khu-Yum, відомої за фестивалями вуличної їжі Ulichnaya Eda. Заклад почав роботу в тестовому режимі у березні, але протягом цього часу, за словами керівника, стритфуд адаптували до ресторанного формату. У червні його перезапустили, повністю довіривши кухню кухарям з Азії. У меню – фо, пад-тай і том-ям.

Monet Restaurant & Wine Boutique на Вишгородській

Формат: ресторан

Де: вулиця Вишгородська, 45

Коли: 12:00-23:00

Facebook

Monet Restaurant & Wine Boutique – це ресторан з європейською кухнею і вином у ЖК «Паркове місто» на вулиці Вишгородській. У меню – бограч, гаспачо і карбонара.

Holy Avocado Cafe у ЖК «Комфорт Таун»

Формат: кафе

Де: ЖК «Комфорт-Таун», проспект Соборності, 17

Коли: 07:00-21:00

Facebook

Holy Avocado Cafe – це нове кафе у ЖК «Комфорт-Таун». У закладі можна придбати веганські десерти, бургери, салати та «швидку здорову їжу». Також подають сніданки. Кафе працює з 07:00.

Renaissance у приватному секторі на Печерську

Формат: ресторан

Де: вулиця Новоселицька, 10

Коли: 08:00-02:00

Facebook

Renaissance – це ресторан із середземноморською кухнею у комплексі Renaissance Residence на Печерську. У меню – «Цезар», буябез і сніданки.

Кав’ярні


Кав’ярня третьої хвилі Idealist в аеропорту

Формат: кав’ярня

Де: аеропорт «Київ», термінал А

Коли: 09:00-20:30

Instagram

Idealist – це кав’ярня третьої хвилі в оновленому терміналі А аеропорту «Жуляни». «Ми хочемо показати яскравий приклад досягнення професійної кавової спільноти у місцях, де передусім опиняються гості країни», – розповідає Женя Горбань («Чашка Coffee School», Yellow Place), консультант проєкту. У кавовій карті – класичні та альтернативні кавові напої. У майбутньому заклад почне працювати цілодобово.

Sly Fox Espresso Bar на «Олімпійській»

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Васильківська, 82

Коли: 10:00-21:00

Facebook

Sly Fox Espresso Bar – це кафе з кавою та повноцінним меню на вулиці Великій Васильківській поблизу станції метро «Олімпійська». У кафе подають супи, салати, та бургери. Також можна замовити сніданки. Заклад позиціонують як pet-friendly – тут раді гостям із домашніми улюбленцями.

Kафе-кондитерська «Маша Кейк» на Деміївській

Формат: кафе-кондитерська

Де: ЖК Park Avenue, вулиця Деміївська, 31

Коли: 08:00-22:00

Facebook

«Маша Кейк» – це мережа кондитерських і кафе, яка тепер є і в ЖК Park Avenue на вулиці Деміївській. У третьому закладі мережі пропонують домашню випічку, десерти й повноцінне меню кухні та бару. Крім того, у «Маша Кейк» печуть торти на замовлення і влаштовують дегустації. Раніше у житловому комплексі почали роботу грузинський ресторан Tbiliso та кафе Fame.

Кава і сніданки у Ku.Ku Coffee & Eat на Михайлівській

Формат: кафе

Де: вулиця Михайлівська, 18

Коли: 09:00-21:00

Facebook

Ku.Ku Coffee & Eat – це кафе з кавою та стравами від виробників десертів «Сестер Бабенцових» на Михайлівській. Пропонують, наприклад, сирний боул з авокадо і круасан з тунцем. З напоїв, окрім класики, «фрапе по-грецьки».

Кава і десерти в Original Cafe на Гончара

Формат: кафе

Де: вулиця Гончара, 8

Коли: 09:00-20:00 (з понеділка по п’ятницю), 10:00-20:00 (субота-неділя)

Instagram

Original Cafe – це кафе, що спеціалізується на десертах власного виробництва. Наприклад, брауні та вафельний торт. Приміщення для закладу знайшли на вулиці Гончара між Великою Житомирською та Рейтарською.

Кафе «Простір кави» біля іподрому

Формат: кафе

Де: вулиця Маршала Конєва, 10/1

Коли: 08:00-21:00 (будні), 10:00-22:00 (вихідні)

Instagram

«Простір кави» – це кафе з кавою, десертами та морозивом власного виробництва, яке відкрили біля станції метро «Іподром». Це повноцінний заклад від власників, які раніше працювали у кіоску в парку «Теремки». Морозиво тут готують власноруч на фермерському молоці.

Кав’ярня і бар Lion Bar на Подолі

Формат: кав’ярня і бар

Де: БЦ Astarta, вулиця Нижній Вал, 65

Коли: 09:00-00:00 (з понеділка по четвер), 09:00-02:00 (п'ятниця і субота), 10:00-00:00 (неділя)

Facebook

Lion Bar – це новий заклад мережі Lion Coffee, що поєднує формати кав’ярні та бару. З 09:00 до 18:00 Lion Bar працюватиме у форматі кав’ярні, а після 18:00 тут подаватимуть коктейлі. Запустила його команда Lion Coffee на чолі з найкращим баристою України 2017 року Ренатом Маматказіним та Антоном Дихнічем («Чашка Espresso Bar»), а також колишній бармен Pink Freud Андрій Вальчук. У Lion Bar позиціонують себе як екологічний заклад – тут відмовилися від пластику і сортуватимуть сміття.

Бари і паби


Повернення Pink Room Speakeasy Bar на площі Льва Толстого

Формат: бар

Де: вулиця Велика Васильківська, 17-А

Коли: 14:00-01:00 (з вівторка по четвер), 14:00-04:00 (п'ятниця)

Facebook

Pink Room Speakeasy Bar – це спікізі-бар на площі Льва Толстого. Це повернення закладу, який у 2016-2017 роках працював у кінотеатрі «Київ». «Від колишнього бару, який розташовувався в приміщенні кінотеатру «Київ» і який закрили в 2017 році, залишилася назва Pink Room, шикарні велюрові меблі з дзеркальними столиками та мистецтво робити свято», – кажуть у закладі. За бар відповідає Олександр Задоя, який раніше був шеф-барменом ZVD і працював у NAM Modern Vietnamese Cuisine та Mozgi Bar.

Крафтове пиво у пабі «Кеды искусствоведа»

Формат: паб

Де: вулиця Басейна, 2

Коли: 18:00-23:59

Facebook

«Кеды искусствоведа» – це паб із крафтовим пивом та авторською кухнею, який відкрили на колишній локації Mozgi Bar на Бессарабці. Це другий проєкт власників після однойменного закладу в Дніпрі. На 24 кранах «Кеды искусствоведа» – 16 видів крафтового пива. Зокрема, в асортименті пиво від українських виробників Varvar i K&F. Найближчим часом тут запустять формат пивної біржі.

Нова локація Doska Bar

Формат: бар

Де: вулиця Прорізна, 21

Коли: 17:00-00:00 (з неділі по четвер), 17:00-04:00 (п’ятниця)

Facebook

Doska Bar – це бар, який до травня працював на вулиці Межигірській біля Контрактової площі. Після гучної вечірки-закриття бар відновив роботу на новій локації – на вулиці Прорізній біля Молодого театру. «Ми переїхали, тому що в приміщенні на Подолі стало надто тісно», – коментують у закладі. Меню та карту в новому Doska Bar зберегли такими самими.

А також


«Здоровий стритфуд» Mira Cafe на Мечникова

Формат: кафе

Де: вулиця Мечникова, 22-А

Коли: 09:00-21:00

Facebook

Mira Cafe – це мережа закладів із «здоровими стравами», який масштабується в Києві. Нове кафе мережі відкрили на Мечникова, ближче до Кловського узвозу. У закладі пропонують салати, холодні закуски, сендвічі, супи та роли. За годину до закриття на всі позиції діє знижка.

Вікно WU з азійським стритфудом

Формат: вулична їжа

Де: вулиця Сагайдачного, 41

Коли: 11:00-23:00

Instagram

WU – це вікно з азійською вуличною їжею біля «Сільпо» на Контрактовій площі. У меню – вок із куркою, свининою і тофу, в’єтнамські сендвічі бань мі, удон та смажена курка у солодкому чилі-соусі. У назві – відсилка до хіп-хоп культури та Wu-Tang Clan.

Точка з в’єтнамською кухеню «У Кхань» у барі «Окно»

Формат: вулична їжа

Де: вулиця Хмельницького, 33/34

Коли: 10:00-23:00

Facebook

«У Кхань» – це точка з вуличною їжею, яку відкрили у сезонному барі «Окно» на розі вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького. Місце назвали на честь шеф-кухаря закладу. Тут пропонують сніданки від 95 гривень, обіди від 115 гривень та закуски від 120 гривень.