The Village Україна підбиває підсумки березня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Ресторани


Тель-Авів у Києві в Adelle

Формат: ресторан кухні сучасного Тель-Авіва

Де: вулиця Велика Васильківська, 29

Коли: 18:00-23:00 (у тестовому режимі)

Facebook

Adelle – це новий заклад «Ресторанів Гусовських», у якому пропонують кухню сучасного Тель-Авіва. Концепцію Adelle розробляли разом з ізраїльським шеф-кухарем Олексієм Краковським. У двоповерховому закладі біля площі Льва Толстого подають автентичні ізраїльські страви: зокрема, фалафель, хумус і запечений сир халумі. Також в Adelle є власне виробництво напоїв, включно з безалкогольними версіями класичних коктейлів. Спочатку заклад працював у вечірньому режимі (з 18:00 до 23:00), а з 29 березня – з 12:00 до 23:00.

«Ресторан хорошої їжі» Good Girl

Формат: ресторан

Де: вулиця Мечникова, 7

Коли: 08:00-23:00 (будні), 09:00-23:00 (вихідні)

Facebook

Good Girl – це новий заклад співзасновниці Milk Bar i Dogs & Tails Анни Козаченко. Good Girl називають «рестораном хорошої їжі». «Ми віримо в красиву, смачну та корисну їжу, а також якісні продукти, приготовані так, щоб зберегти їхні найкорисніші якості», – розповідають у закладі. Меню розділили на дві категорії: обід і вечеря. До 16:30 тут пропонують сніданки та страви денного меню, а після 17:00 запрошують на вечері за келихом вина. За проект відповідав архітектор Денис Беленко (Milk Bar, Mimosa Brooklyn Pizza, «Стейкхаус»).

Українська кухня без борщу в «100 років тому вперед»

Формат: ресторан української кухні

Де: вулиця Володимирська, 4

Коли: 10:00-00:00

Facebook

«100 років тому вперед» – це ресторан української кухні від співзасновниці «Нової пошти» Інни Поперешнюк, за кухню в якому відповідає шеф-кухар і телеведучий Євген Клопотенко. «Ми поєднали українські рецепти і сучасні техніки для того, щоб створити нові традиції української кухні», – каже Клопотенко. Борщ і сало у ресторані подають тільки на вимогу іноземних гостей, натомість пропонують переосмислені традиційні рецепти з різних регіонів України на зразок галушок із м’ясом і вишнею, суфле з козячої бринзи та смаженого картопляного пюре зі щавлем. За архітектурний проект закладу в колишньому приміщенні ресторану «Втрачена кухня» відповідала команда Balbek Bureau.

Одеса на Набережній у ресторані «Цаца»

Формат: ресторан одеської кухні

Де: вулиця Набережно-Хрещатицька, 25

Коли: 12:00-00:00

Facebook

«Цаца» – це ресторан одеської кухні, який запустили замість закладу Samogon Fish Bar на вулиці Набережно-Хрещатицькій. «Це старовинна невисока будівля на набережній Дніпра. Де ж іще жити одеситці, як не біля води?» – розповідають у ресторані. Зокрема, в меню цаца, мезе і «биточки з тюлечки». Окрім того, у закладі є дитяча кімната.

Цілодобовий Cesar на БЖ

Формат: ресторан нової американської кухні

Де: вулиця Велика Житомирська, 26

Коли: 8:00 – 23:00

Facebook

Cesar – це новий простір від засновника Pho.Kiev Дениса Мельниченка на вулиці Великій Житомирській. У закладі кажуть, що працюють з новою американською та мексиканською кухнями. Серед особливостей формату – робота в цілодобовому режимі та шість видів салату «Цезар» у меню. Окрім того, пропонують буріто, боули, паштети, сендвічі, закуски та десерти.

Панорама на Поділ у Kama

Формат: ресторан паназійської кухні

Де: Riviera Hotel, вулиця Сагайдачного, 15

Коли: 07:00-00:00

Facebook

Kama – це ресторан паназійської кухні, який відкрили в оновленому готелі Riviera на Сагайдачного. У меню страви паназійської кухні в авторському виконанні, як-от місо-суп чи десерт моті. Особливістю ресторану є лангустини: їх готують на пару, запікають у хоспері, подають у вигляді тартару. Ще одна особливість закладу – панорама на Поділ із сьомого поверху готелю.

Турецький рибний ресторан Fish Dash

Формат: ресторан турецької кухні

Де: вулиця Коновальця, 15/2

Коли: 11:00-01:00

Facebook

Fish Dash – це ресторан турецької кухні зі ставкою на рибу. «Це рибний ресторан із живою музикою і турецьким колоритом», – кажуть у закладі. За кухню відповідає шеф-кухар зі Стамбула Іхсан Карадемір, рибу та морепродукти він готує на вуглях. Мережа ресторанів Dash Group (Cafe Dash, Kebab Dash) відкрила заклад на колишній локації ресторану Ayva. До літа планують відкрити терасу на даху ресторану.

Смажена курка в ресторані «КоКря»

Формат: магазин-ресторан

Де: вулиця Гарматна, 26/2

Коли: 10:00-22:00

Facebook

«КоКря» – це магазин-ресторан на Шулявці, який спеціалізується на стравах із запеченою птицею. Тут можна замовити запечену курку, качку, а також піцу, бургери, паніні, перші страви та напої. Серед іншого пропонують піцу з половиною курки. Також доступні вегетаріанські страви. Їжу можна замовити із собою; крім того, працює доставка.

Кафе


Цілодобовий хаб Vegano Boom Store

Формат: веганський хаб

Де: вулиця Хмельницького, 16-22

Коли: цілодобово

Facebook

Vegan Boom Store – це цілодобовий веганський хаб, що об’єднує фудкорт, супермаркет і подієвий майданчик. «Ми хотіли об’єднати в одному проекті все, що треба для життя – місце, де можна поїсти, маркет, де можна щось купити, а також простір для розвитку, спорту і розваг», – коментує виконавчий директор Рудольф Краєвський. Серед іншого в комплексі є кафе «Vegano Hooligano: Паста, піца, суші, рис», веганський фастфуд «Нікого не їм», детокс-бар Bliss Bar, а також супермаркет веганських продуктів і магазин товарів zero waste.

Боули за 139 гривень від Діми Борисова у Philadelphia

Формат: моноформат суші

Де: вулиця Шота Руставелі, 10

Коли: 10:00-23:00

Facebook

Philadelphia – це перший за майже рік новий проект «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Це кафе із суші та боулами на Шота Руставелі, у якому всі страви коштують по 139 гривень. Серед іншого пропонують боул із тигровими креветками та соусом світ-чилі, а також роли «Філадельфія» з лососем та соусом манго-унагі. У закладі планують запустити власний сервіс доставки.

Серферське кафе Surf Cafe FreeGen на Басейній

Формат: серферське кафе

Де: вулиця Басейна, 12

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Surf Cafe FreeGen – це оновлення закладу Tiki Surf Cafe на вулиці Басейній. «Це місце, яке створили серфери, кайтсерфери, вейкбордисти і сноубордисти. Наші хлопці об’їздили всі океани планети і принесли з кожної країни крапельку атмосфери та звичаїв», – розповідають у закладі. Акцент тут роблять на мексиканську та європейську кухні. Наприклад, салат «Цезар з птахом», бульйон з перепелиними яйцями і бургер із січеною яловичиною.

Локшина і безлімітні напої в Noodle Doodle на «Олімпійській»

Формат: локшина-бар

Де: вулиця Велика Васильківська, 66

Коли: 10:00-22:00

Instagram

Noodle Doodle – це мережа локшина-барів, яка має точки на Бессарабському ринку та в кількох торговельно-розважальних центрах. «Noodle Doodle – локшина-бар великого міста. Усе просто, смачно і дуже швидко», – розповідають у мережі. Особливостями Noodle Doodle є автоматизація замовлення страв, а також безлімітні напої.

Гавайські поке у Poke Bowl на Оболоні

Формат: моноформат боулів

Де: Оболонський проспект, 26

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Poke Bowl – це моноформат поке-боулів на Оболонському проспекті. У закладі пропонують не лише гавайські поке, а й боули, які можна наповнити самому. В основі страви – рис або локшина, до них можна додавати омлет, овочі, м’ясо, сир, морепродукти та рибу.

Бари, паби і гастробари


Перший кіберспортивний бар України NaVi Bar

Формат: кіберспортивний бар

Де: ТЦ «Метроград», Бессарабська площа, -2 поверх

Коли: 12:00-23:00 (з понеділка по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця, субота)

Facebook

NaVi Bar – це перший український кіберспортивний бар під брендом вітчизняної команди Natus Vincere. Заклад у ТЦ «Метроград» на Хрещатику називають «простором, що поєднує класичний американський спорт-бар та майданчик для перегляду кіберспортивних змагань». «Це фан-бар команди Natus Vincere, тобто місце для геймерів і кіберспортсменів, де можна буде цікаво провести час із друзями та швидко поїсти», – розповідають у NaVi Bar. За кухню фан-бару відповідає команда Food vs Marketing, також відома за закладами Noodle vs Marketing, Banh Mi vs Marketing i Window 1. Зверніть увагу, що наразі заклад не працює у неділю.

Борщ у буряку в гастробарі «Бабка й Сапка»

Формат: гастробар

Де: вулиця Велика Васильківська, 44

Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (з п’ятниці по суботу)

Facebook

«Бабка й Сапка» – це гастробар біля площі Льва Толстого зі «стравами української кухні в новій подачі та інтерпретації». «Гарно годуємо, багато наливаємо, весело гуляємо», – кажуть у закладі. Особливістю гастробару є коптильня на дровах. Серед іншого тут пропонують борщ, запечений у буряку та «не-котлету по-київськи».

Пельмені по 29 гривень у Foodoo на «Осокорках»

Формат: пивний ресторан

Де: вулиця Княжий Затон, 21

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Foodoo – це пивний ресторан на Осокорках від мережі «This Is Пивбар». У Foodoo роблять акцент на демократичність формату. «Чому в нас [у залі скульптура космонавта]? Бо люди кажуть про нас типу: «Чому у вас такі низькі ціни? Ви що, з космосу?» – розповідають у закладі. Наприклад, порція пельменів коштує 29 гривень, а піца – 89 гривень. За приміщення відповідала команда Balbek Bureau.

Американський паб Chicagos на Подолі

Формат: паб і кафе

Де: вулиця Межигірська, 20

Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (з п’ятниці по суботу)

Facebook

Chicagos – це заклад з американською кухнею у форматі пабу та кафе на вулиці Межигірській на Подолі. У меню традиційний американський фастфуд: бургери та ход-доги, а також фрай-бокси. Окрім того, тут подають американські десерти.

Фо і коктейлі в Zmist на «Кловській»

Формат: бар

Де: вулиця Леоніда Первомайського, 7

Коли: 12:00-00:00

Facebook

Zmist – це другий бар з авторськими коктейлями та паназійською кухнею у Києві, розташований на Печерську біля станції метро «Кловська». У меню – традиційні страви азійської кухні та авторські страви від шефа. Наприклад, пропонують фо та бірманський салат із креветками.

Сувлакі та коктейлі в подільському барі Grek i Veter

Формат: бар

Де: вулиця Нижній Вал, 19

Коли: 12:00-23:00 (з понеділка по четвер), 12:00-03:00 (п’ятниця), 15:00-03:00 (субота)

Facebook

Grek і Veter – це бар на вулиці Нижній Вал на Подолі, який відкрили художники Герасімос Ливієратос та Олег Вітер. «Ми відкрили бар для себе, своїх друзів, друзів цих друзів і тих, хто потім стане друзями», – розповідають у закладі. Серед особливостей простору – страви грецької кухні на зразок сувлакі. Зверніть увагу, що заклад не працює в неділю.

Карпатські наливки в барі «Гори» на Подолі

Формат: бар

Де: Freak Days, вулиця Межигірська, 19

Коли: 12:00-00:00 (будні), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

«Гори» – це бар у шоурумі Freak Days на вулиці Межигірській на Подолі. «Ми подумали – може, зробити ще один вхід у шоурум і відкрити там бар?» – розповідають у закладі. Удень тут запрошують на каву чи чай, а ввечері – на карпатські наливки та інші алкогольні напої. Більшість позицій – 45 гривень. Зверніть увагу, що заклад не працює в неділю.

30 видів чаю у барі Easy

Формат: бар

Де: провулок Шевченка, 8-Б

Коли: 12:00-01:00 (з понеділка по четвер), 12:00-02:00 (з п’ятниці по неділю)

Facebook

Easy – це другий заклад мережі, представленої також на Львівській площі. Нову точку відкрили на провулку Тараса Шевченка поряд із майданом Незалежності – на колишній локації кав’ярні Fine. У меню Easy салати та закуски, алкогольні та безалкогольні напої, а також різноманітні кальяни. У закладі подають більше як 30 видів китайського чаю. Для облаштування Easy запросили художника Віталія Гідевана, відомого за кількома київськими муралами.

Стритфуд


Хот-доги по 29 гривень у «Білому наливі» на Південному вокзалі

Формат: моноформат

Де: Південний залізничний вокзал, вулиця Кірпи, 4

Коли: цілодобово

Facebook

«Білий налив» – це демократичний формат «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», особливістю якого є цінник 29 гривень на всі позиції. Перший заклад у Києві почав роботу на Хрещатику у квітні 2018 року, другий у лютому відкрили на бульварі Шевченка, а третій – на Південному вокзалі. Його особливістю є робота в цілодобовому режимі. Окрім того, «Білий налив» працює в Луцьку, Львові, Харкові та Одесі.

Картопля від діаспорянина в «Ось лось» на ЛТ

Формат: моноформат путінів

Де: вулиця Велика Васильківська, 36

Коли: 11:00-20:00

Facebook

«Ось лось» – це стритфуд із канадською смаженою картоплею, відомою як «путіни». Співзасновником точки з двома посадковими місцями біля площі Льва Толстого є канадець українського походження Антон Ващук, який кілька років тому переїхав до Києва. У компактному меню «Ось лось» – стандартний і великий розміри картоплі фрі. Додати до неї можна топінги – м’ясний і веджі.

«Пиріжкова «Тітка Клара» на «Васильківській»

Формат: буфет

Де: вулиця Васильківська, 34

Коли: 08:00-21:00

Facebook

«Пиріжкова «Тітка Клара» – це мережа буфетів із пиріжками від 11 гривень. У березні нова точка мережі розпочала роботу біля станції метро «Васильківська». Окрім того, у межах компанії працюють буфети на вулицях Жилянській, Воздвиженській, Великій Васильківській, Рогнідинській, Паньківській, на Нижньому Валу, Сагайдачного, Мечникова, Лисенка, а також на Солом’янці.

Кав’ярні, пекарні та кондитерські


Брауні від ветеранів у Veterano Brownie на Подолі

Формат: моноформат брауні

Де: вулиця Нижній Вал, 39

Коли: 09:00-21:00

Facebook

Veterano Brownie – це моноформат десерту брауні від ветерана АТО Романа Набожняка, розташований на Нижньому Валу на Подолі. У закладі надають опцію першочергового працевлаштування ветеранам і переселенцям, а також віддають частину прибутку на потреби родин українських військових, які загинули у війні на Донбасі. На понад десять видів брауні, включно з класичним і на білому шоколаді, фіксована ціна 85 гривень.

Другий Call Me Cacao! на Пушкінській

Формат: кафе

Де: вулиця Пушкінська, 11-А

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Call Me Cacao! – це моноформат какао, відомий за закладом на Нижньому Валу на Подолі. У березні власники відкрили ще одну какаоварню, поблизу станції метро «Театральна» на вулиці Пушкінській. У меню класичне какао, а також різновиди напою на натуральних інгредієнтах на зразок кокоса та лаванди. Окрім того, в меню є супи, десерти та різні гарячі напої.

Еклер з малиною і білим шоколадом у Musse Confectionery на Майдані

Формат: кондитерська

Де: вулиця Мала Житомирська, 17

Коли: 09:00-21:00 (будні), 10:00-22:00 (вихідні)

Facebook

Musse Confectionery – це місцевий виробник, який спеціалізується на еклерах. У березні бренд відкрив кафе біля майдану Незалежності на вулиці Малій Житомирській. Серед іншого тут пропонують вісім видів еклерів, зокрема зі смаками малина-білий шоколад і маракуя-малина, а також каву та інші напої.

Lion Cafe на БЖ

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Житомирська, 24

Коли: 08:00-21:00 (з понеділка по четвер), 08:00-22:00 (п’ятниця), 09:00-22:00 (вихідні)

Facebook

Lion Coffee – це мережа демократичних кав’ярень, обличчям якої є найкращий бариста України 2017 року Ренат Маматказін. Lion Cafe – це шостий заклад мережі у Києві і перший у форматі кафе. Окрім кави, у приміщенні на Великій Житомирській пропонують сніданки, закуски та коктейлі. Інші точки мережі Lion Coffee працюють біля станцій метро «Лук’янівська» і «Шулявська», а також на вулицях Володимирській і Прорізній.

Кава і бельгійські вафлі в The Cups біля палацу «Україна»

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Антоновича, 125-В

Коли: 08:00-20:00

Instagram

The Cups – це кав’ярня біля станції метро «Палац «Україна». У меню – традиційні кавові напої, зокрема еспресо, капучино та лате. Також можна замовити бельгійські вафлі. Заклад працює за принципом coffee to go, проте має кілька посадкових місць для відвідувачів.

Португальські десерти у «Паштейш» на Позняках

Формат: пекарня-кафе

Де: вулиця Руденко, 6-А

Коли: 08:00-22:00

Facebook

«Паштейш» – це пекарня на Позняках, що спеціалізується на однойменних португальських десертах із заварним кремом і фруктами. Найближчим часом меню планують розширити іншими тістечками з Португалії, до них пропонують каву та чай. Заснувала заклад журналістка «Громадського радіо» Анастасія Багаліка.

 Про головні відкриття лютого 2019 року ми розповідали тут.

Фото: Обкладинка –Марго Дідіченко для The Village Україна; 1 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 2 – Олег Авілов для The Village Україна, 3 – «100 років тому вперед», 4 – «Цаца», 5 – Cesar, 6 – Kama, 7 – Fish Dash, 8 – «КоКря», 9 – Vegan Boom Store, 10 – Philadelphia, 11 – FreeGen, 12 – Noodle Doodle, 13 – Poke Bowl, 14 – Таїсія Куденко для The Village Україна, 15 – «Бабка й Сапка», 16 – Foodoo, 17 – Chicagos, 18 – Zmist, 19 – Grek i Veter, 20 – «Гори», 21 – Easy, 22 – «Білий налив», 23 – Os Los, 24 – «Пиріжкова «Тітка Клара», 25 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 26 – Call Me Cacao!, 27 – Musse Confectionery, 28 – Lion Cafe, 29 – The Cups, 30 – «Паштейш»