Де їсти в кожному з районів Києва? The Village Україна продовжує серію гідів районами з лівобережних Позняків. Раніше ми розповідали про Русанівку та вулицю Велику Житомирську.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

«Чорноморка»

Формат: рибний магазин і ресторан

Де: вулиця Княжий Затон, 16-Д

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Чорноморка» – це мережа гастрокрамниць і ресторанів від одного з найбільших постачальників чорноморської риби. У 2018 році її розширили, зокрема, на Лук’янівку, Поділ та Осокорки. Сьома за ліком «Чорноморка» розташована на Княжому Затоні. Як і в інших закладах мережі, замовлення тут можна оформити з доставкою.

«Тарелка»

Формат: кафе

Де: вулиця Гришка, 9 (вхід із проспекту Григоренка)

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Тарелку» називають «гастрономічним кафе», розташований заклад на вулиці Михайла Гришка. За кухню тут відповідає шеф-кухар і співвласник Денис Комаренко. Серед особливостей закладу – власна пекарня, тераса та ігрова кімната для дітей.

Argentina Grill

Формат: ресторан

Де: вулиця Ахматової, 22

Коли: 08:00-01:00

Facebook

Argentina Grill – мережа закладів аргентинської кухні в Україні. У 2017 році ресторанна премія «Сіль» назвала харківський Argentina Grill переможцем у номінації «Найкращий м’ясний ресторан року». Після ресторанів у Харкові та на Оболоні власники відкрили нове місце на Позняках у грудні 2017-го. Як і попередні заклади, це ресторан аргентинської кухні, що спеціалізується на м’ясі. Серед особливостей – дитяча кімната.

«Сыто-Пьяно»

Формат: ресторан

Де: Дніпровська набережна, 19-А

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Сыто-Пьяно» – заклад на Дніпровській набережній, автором ідеї якого є співвласник бару Loggerhead і в’єтнамського ресторану Tin Tin Владислав Максимов. Формат простору визначають як «гастрономічний ресторан». У меню, крім традиційних пропозицій, перуанські та японські роли, локшина і страви, приготовані методом сувид. А ще в «Сыто-Пьяно» є пропозиції бізнес-ланчів.

«М’ясторія»

Формат: ресторан

Де: вулиця Ахматової, 22

Коли: 08:00-01:00

Facebook

«М’ясторія» – це мережа м’ясних ресторанів і магазинів, представлена також у ЦУМі, на Оболоні й Теремках. Ресторан на Позняках – перший заклад мережі. «Тут пропонують як купити сире м’ясо, стейки вологої і сухої витримки чи м’ясні заготовки власного виробництва, так і поласувати вже приготованими на грилі смаколиками», – кажуть у «М’ясторії».

Flamber

Формат: ресторан

Де: вулиця Срібнокільська, 12

Коли: 12:00-23:00

Facebook

Flamber – це ресторан на вулиці Срібнокільській, який отримав назву від методу приготування страв за допомогою природного вогню та алкоголю. «У нас прекрасне місце для ділових перемовин, зустрічей із друзями, романтичних побачень і сімейних трапез», – кажуть у закладі. Серед особливостей – повноцінне дитяче меню та дитяча кімната, а також проведення заходів на кшталт святкування дня народження чи корпоративу.

Prosciutteria Wine and Deli

Формат: прошутерія

Де: вулиця Драгоманова, 2-А

Коли: 14:00-22:00 (будні), 11:00-23:00 (вихідні)

Facebook

Prosciutteria Wine and Deli називають «першою українською прошутерією з локальними делікатесами». Це спільний проект резидентів фестивалю Ulichnaya Eda – Ham.Lo Project та Ulitka Bar, який раніше розпочав роботу на Бессарабському ринку. У меню м’ясні дошки, м’ясні та сирні сети, а також равлики та устриці.

«Кухмейстер»

Формат: сімейний ресторан

Де: вулиця Єлизавети Чавдар, 36

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Кухмейстер» – триповерховий сімейний ресторан на вулиці Єлизавети Чавдар, між станціями метро «Осокорки» і «Позняки», який може розмістити до 450 людей. За легендою закладу, його відкрив кухар у третьому поколінні. Концепцію кухні тут описують як «переосмислення найвідоміших рецептів роду, здійснене з тенденціями сьогодення».

«Вилла Ривьера»

Формат: ресторан

Де: Дніпровська набережна, 14-Д

Коли: 12:00-00:00

Facebook

«Вилла Ривьера» – сімейний ресторан на Дніпровській набережній біля станції метро «Осокорки» від мережі Tarantino Family. «Це затишна гавань гастрономічної бездоганності», – кажуть у просторі. У меню, крім звичних позицій, страви із сиром з власної сироварні, устриці та суші. Також тут випікають піцу за неаполітанським рецептом.

Very Well Cafe

Формат: кафе

Де: Дніпровська набережна, 26-Ж

Коли: 11:00-00:00

Facebook

Very Well Cafe – мережа демократичних сімейних кафе. Окрім закладу на Дніпровській набережній біля станції метро «Осокорки», мережа працює на Хрещатику та біля станцій метро «Шулявська» та «Берестейська». Тут кажуть, що пропонують чесну їжу за чесні ціни. У денний час у закладах подають бізнес-ланчі.

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна, 1 – «Чорноморка», 2 – «Тарелка», 3 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 4 – «Сыто-Пьяно», 5 – «М'ясторія», 6 – Flamber, 7 – Prosciutteria Wine and Deli, 8 – «Кухмейстер», 9 – «Вилла Ривьера, 10 – Very Well Cafe