The Village Україна підбиває підсумки сезону та розповідає про заклади, які почали (та невдовзі розпочнуть) працювати у Львові.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Ресторани і кафе


Fellner & Helmer

відкриття: жовтень

де: вулиця Листопадового Чину, 6

коли: 10:00-22:00

Facebook

Ресторація австро-угорської кухні отримала назву на честь архітекторів Фердинанда Фельнера та Германа Гельмера. Саме вони спроектували Будинок учених, в якому й розташований ресторан. Меню закладу поділили на дві частини: австро-угорську, зі шніцелем, рулькою та штруделем, та безіменну, зі стейками, варениками і пастою.

NOA

відкриття: вересень

де: ТРЦ Victoria Gardens, вулиця Кульпарківська, 226-А

коли: 10:00-22:00

Facebook

У ТРЦ Victoria Gardens відкрили ресторан азійської кухні NOA. Головні позиції в меню: рамен, вок та суші. Окрім них, подають пельмені-гьодза, кілька видів салатів і рис тяхан. Страви готують на відкритій кухні та доставляють у межах Львова й на околиці.

«Горіховий дім»

відкриття: жовтень

де: проспект Шевченка, 9 (вхід з вулиці Нижанківського)

коли: 09:00-22:00

Facebook

«Горіховий дім» – це заклад соціального підприємництва, прибуток якого передають на допомогу жінкам, що опинилися в скрутному становищі. Окрім кейтерингу, пекарні та кафетеріїв у корпусах УКУ, тепер працює і кафе у центрі Львова – на проспекті Шевченка (вхід із вулиці Нижанківського). У меню салати та сендвічі й, звісно ж, «добре» благодійне печиво.

«Франкова кузня»

відкриття: грудень

де: площа Катедральна, 3

коли: 08:00-02:00

Facebook

Ресторан, як це зрозуміло з назви, присвятили Іванові Франку. Відповідно, тут подають страви української кухні. Однак у меню є сюрпризи, як-от піца – це пояснюють тим, що Франко подорожував Італією і дуже любив цю страву. Створювати концепцію закладу допомагав літературознавець і директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Богдан Тихолоз.

Risotteria

відкриття: грудень

де: вулиця Федорова, 29

коли: 10:00-22:00

Facebook

Нове місце від власників Dreamer’s Place, який нещодавно зачинили. У Rissoteria відійшли від повністю вегетаріанського меню, але зберегли базові принципи: сезонність і лаконічність. Тут подають вісім видів ризото, п’ять видів пасти, а також салати, супи та десерти. Доповнювати страви радять вином.

JIN

відкриття: грудень

де: вулиця Фурманська, 7

коли: 11:00-23:00

Facebook

Власники описують JIN як «новий формат гастрономічно-коктейльного спілкування у стилі Ramen&Bar». Подають тут рамен і коктейлі та деякі інші страви азійської кухні. У закладі регулярно проводять вечірки.

«Піцерія «Білий лось»

відкриття: листопад

де: вулиця Лесі Українки, 1

коли: 09:00-23:00

Facebook

Нова піцерія неподалік проспекту Свободи. Тут подають сніданки, супи і, звісно ж, піцу. Окрім звичних «Маргарити» та «Капрічози», в меню можна знайти піцу з назвою «Альфа Лось». До піци пропонують пиво, вино та безалкогольні напої.

L’amour de trois

відкриття: грудень

де: вулиця Староєврейська, 25/27

коли: графік роботи уточнюють

Facebook

Це результат масштабного оновлення ресторану Vintage Nouveau. В інтер’єрі вирішили відтворити квартиру середньостатистичного режисера – є бар, вітальня, спальня, кухня та справжня ванна. Зокрема, у ванні є місце для сидіння для трьох осіб. У меню зробили акцент на млинці, але можна замовити і сніданки, супи та боули. До них – вино і коктейлі, зокрема на основі джину та кальвадосу. Тестове відкриття заплановане на 24-25 грудня.

Nebo

відкриття: листопад

де: вулиця Староєврейська, 29

коли: 10:00-22:00

Facebook

Маленьке кафе за бірюзовими дверима на вулиці Староєврейській. Тут подають каву, чай, какао та кілька видів десертів. У закладі кілька столиків, але каву можна взяти з собою. Також в кафе є можливість придбати авторський посуд, в якому подають каву.

«Дзя-мдзя»

відкриття: листопад

де: вулиця Винниченка, 10

коли: 10:00-21:00

Facebook

Це маленьке кафе, де готують пельмені з п’ятьма варіантами начинки. Окрім звичної яловичини, це може бути, наприклад, шинка та моцарела. З 12:00 до 15:00 пропонують замовити комплексний обід, до якого увійдуть пельмені на вибір і «зупа дня». Окрім того, в кафе можна випити каву, чай, спробувати солодощі, два види наливок і три види лікерів.

Daily Dose Of mmm

відкриття: грудень

де: вулиця Героїв УПА, 73

коли: 09:00-23:00 (з понеділка по четвер), 09:00-02:00 (з п’ятниці по неділю)

Facebook

Новий гастропаб від шефа Євгена Сушка, який працює над проектами Citadel Inn та SHOco. Головні продукти закладу – піца та пастрамі. Чимало уваги приділили коктейльній карті. Наразі заклад працює в тестовому режимі, а 21 грудня відбудеться офіційне відкриття.

Scusi Suzi

відкриття: грудень

де: вулиця Івана Федорова, 12

коли: графік роботи уточнюють

Facebook

Scusi Suzi – перша в Україні піадинерія. Її відкрив київський ресторатор Максим Храмов. Головна позиція меню – італійський пшеничний коржик піадина з різноманітними начинками. Заклад працюватиме у форматі кафе та speak easy, де проводитимуть вечірки. Відкриття заплановане до кінця грудня.

«Дуже висока кухня»

відкриття: грудень

де: площа Ринок, 14

коли: 16:00-01:00

Facebook

«Дуже висока кухня» – це ресторан від холдингу емоцій !FEST, у якому працюватимуть лише шеф-кухарі і технічний персонал без офіціантів. Меню в закладі не буде, замовлення потрібно робити безпосередньо кухарю, який допоможе визначити, чого саме і скільки хоче гість. Заклад відкриють 22 грудня.

Стритфуд


«Білий налив»

відкриття: жовтень, листопад

де: вулиця Академіка Гнатюка; 4, вулиця Вірменська, 13;

коли: 10:00-23:00

Facebook

Восени у Львові з’явилися аж два «Білих наливи» від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Перший розпочав роботу в жовтні на вулиці Академіка Гнатюка, а другий з’явився на Вірменській у листопаді. Заклади мають той самий формат, що й у Києві, Луцьку та Харкові, і пропонують устриці, хот-доги та сидр за єдиною ціною – 29 гривень. Це франшиза, за її умовами у Львові з’явиться ще три аналогічні точки.

«Супкультура»

відкриття: жовтень

де: вулиця Староєврейська, 31

коли: 11:30-21:30

Facebook

Друга точка «Супкультури» у Львові розташована на вулиці Староєврейській. У меню вже звичні супи в їстівних чашках і кава. Для нового місця власники придбали нові пічку та тістоміс, тож склянки там випікають тонші, але вдвічі швидше.

«Чотири чебуреки. Prosecco Bar»

відкриття: листопад

де: вулиця Староєврейська, 16

коли: 10:00-23:00

Facebook

В описі закладу зазначають, що це «чебуречна третьої хвилі». Тут пропонують незвичне поєднання чебуреків та бочкового просеко. Також подають янтики, салати, супи й закуски. Окремі фішки – кольорові чебуреки (наприклад, з трояндовим варенням) і знижка на пиво, айран чи бульйон до кожного чебурека щопонеділка.

«Інтемпо»

відкриття: вересень

де: вулиця Козельницька, 1-А

коли: 09:30-22:00

Facebook

Поблизу Стрийського парку, на вулиці Козельницькій, відкрили заклад швидкого харчування «Інтемпо». У меню є комплексні обіди, основні страви, а також піца і десерти. Їжу пакують з собою та регулярно пропонують не неї знижки в окремі години. У закладі працює дитячий куточок.

Emma Bakery

відкриття: грудень

де: вулиця Галицька, 15

коли: 08:00-23:00

Facebook

Сімейна пекарня, де готують сосиски в тісті, слойки, круасани та піцу. Усе це продають через віконце to-go у центрі міста – на вулиці Галицькій. До випічки пропонують гарячі напої – каву та чай. Заклад уже працює в тестовому режимі.

Бари


12 Steps

відкриття: жовтень

де: вулиця Театральна, 24

коли: 18:00 – до останнього гостя

Facebook

12 Steps – бар, у коктейльній карті якого понад 20 класичних та авторських позицій. У закладі регулярно проводять вечори з гостьовими барменами з найкращих українських барів та гастрономічні вечері. Окрім коктейлів, є коротке меню з їжею, в основі якого паназійські страви.

Wine Not Lviv

відкриття: вересень

де: вулиця Кирила і Мефодія, 1

коли: 11:00-23:00

Facebook

У вересні крамниця вин Enoteca змінила назву та концепцію. Тепер це винний бар Wine Not. Особливість закладу – дегустації вин і міцного алкоголю та обіди вихідного дня, які готують запрошені шефи. Винарня розташована у ближньому, нетуристичному центрі, неподалік ботанічного саду Львівського національного університету.

Кав’ярні


«Чорна в квадраті»

відкриття: вересень

де: вулиця Героїв УПА, 4

коли: 08:00-20:00 (будні), 10:00-20:00 (вихідні)

Facebook

Кав’ярню відкрили дві подруги, які й працюють на кухні та за баром. Таку назву для закладу обрали тому, що обидві брюнетки. У меню – класичні еспресо, лате і капучино та десерти, зокрема тістечко «Павлова» та чизкейк.

Black Honey

відкриття: листопад

де: площа Галицька, 20

коли: 08:00-21:00

Facebook

Друга кав’ярня Black Honey розпочала роботу на площі Галицькій, що в самому центрі міста. Нова локація дещо менша, ніж перша, розташована неподалік Львівського національного університету, але інтер’єр теж мінімалістичний. Ідентичне й меню: тут подають класичні кавові напої та каву, приготовану альтернативними методами, і кілька видів десертів.

Kavateria

відкриття: листопад

де: вулиця Героїв Майдану, 10

коли: 08:00-20:00

Facebook

Кафе, що розпочало роботу неподалік Парку культури. Тут подають крем-супи та сендвічі, свіжу випічку й автентичний закарпатський козячий сир. Окрім того, можна скуштувати каву в джезві та класичні кавові напої, какао, чаї та фреші. Також у закладі щовихідних грають у настільні ігри.

Обкладинка: «Чотири чебуреки. Prosecco Bar», 1 – Fellner & Helmer, 2 – NOA, 3 – «Горіховий дім», 4 – «Франкова кузня», 5 – Risotteria, 6 – JIN, 7 – «Піцерія «Білий лось», 8 –Scuzi Suzi, 9 – L’amour de trois, 10 – Nebo, 11 – «Дзя-мдзя», 12 – Daily Dose Of mmm, 13 – «Дуже висока кухня», 14 – «Білий налив», 15 – «Супкультура», 16 – «Чотири чебуреки. Prosecco Bar», 17 – «Інтемпо», 18 – Emma Bakery, 19 – 12 Steps, 20 – Wine Not, 21 – «Чорна в квадраті», 22 – Black Honey, 23 – Kavateria