The Village Україна ділиться добіркою YouTube-каналів, які можуть навчити готувати і допоможуть дізнатися більше про світову кухню.

FOOD like ART

мова: українська

Український кулінарний відеоблог Ольги Лящук. Канал поділили на тематичні розділи: сніданки, десерти, основні страви тощо. Окрім того, є окремий розділ про правильне приготування різновидів тіста. Влоги створені у техніці stop-motion та оформлені каліграфією.

Свинина на кістці з персиками у кленовому сиропі

Eater

мова: англійська

У випусках влогу від популярного видання Eater можна побувати на кухнях мішленівських ресторанів, побачити найдорожчий у світі стейк і з’ясувати, що таке дамплінги від Дональда Трампа. Короткі ролики допомагають дізнатися більше про світ їжі.

Найдорожчий стейк у світі

Gordon Ramsay

мова: англійська

Канал знаменитого британського шеф-кухаря Гордона Рамзі, більш відомого за телевізійним шоу «Пекельна кухня». Тут можна знайти майстер-класи від іменитого шефа та різноманітні лайфхаки.

Три найкращих рецепти панкейків від Гордона Рамзі

Brothers Green Eats

мова: англійська

Два брати показують, як легко готувати страви, не маючи дорогих гаджетів та інгредієнтів. Вони пропонують випуски, присвячені тому, що можна приготувати за певну ціну. Наприклад: що приготувати, маючи три долари в кишені.

Що приготувати за ціну піци Domino’s

SORTEDfood

мова: англійська

Гумористичне кулінарне шоу, яке ведуть п’ятеро друзів: шеф-кухарі Джеф і Бен та кухарі-аматори Баррі, Майк і Джеймі. Вони влаштовують батли, у яких готують одну й ту саму страву, а потім дізнаються в експертів, у кого вийшло найкраще. Окрім того, на каналі є й інші ролики. Наприклад, про п’ять кухонних гаджетів, які ніколи вам не знадобляться, або як власноруч зробити ніж. Також готують тематичні випуски з іншими відеоблогерами.

П’ять кухонних гаджетів, які нікому не треба

Tastemade

мова: англійська

Ведучі каналу подорожують світом і досліджують найкращі ресторани та кафе. Ще на каналі багато швидких і простих рецептів їжі та коктейлів.

Гастроподорож до Марокко

Donal Skehan

мова: англійська

Відеоканал ірландського телеведучого та кухаря Донала Скхена. Тут є окремий розділ One Pan для тих, хто не любить мити посуд, де Донал розповідає, як приготувати страви, використовуючи всього одну посудину. Особливо ведучий полюбляє випічку, тому на каналі є безліч відеоуроків, присвячених солодощам. Наприклад, як приготувати торт зі стаутом або декілька різновидів десерту «Павлова». Крім того, він ділиться лайфхаками із фуд-фотографії.

One Pan сінгапурська локшина

Hilah Cooking

мова: англійська

Кухарка з Техасу Хайла Джонсон розповідає про швидкі та недорогі страви, а також ділиться ідеями, чим нагодувати велику родину за вечерею або чим поснідати. На каналі є рецепти з мексиканської, американської та європейської кухні.

Домашні чурос

Peaceful Cuisine

мова: японська, англійські субтитри

Влог японського кухаря Рьоя Такашіма. Його метою є пропагування вегетаріанського способу життя і різноманіття страв, які можна приготувати без використання м’яса. На каналі можна знайти як звичні європейцям страви, так і азійські. Є окремий плейлист про різні рецепти морозива.

Веганське морозиво з чорним кунжутом

ByronTalbott

мова: англійська

Уроки з приготування страв, які зазвичай додають на дошку в Pinterest. Тут можна знайти кекси в чашках, кавунове морозиво, лава-кейки і рожеві макарони. Усі рецепти, хоч і здаються складними, насправді досить прості. Також автор каналу коментує, яким має бути смак страви і яким ні.

Креп-кейк з матчі

SimpleCookingChannel

мова: англійська

Девіз каналу: «Складні страви – просто». Тут можна знайти три- і п’ятихвилинні ролики з рецептами нібито складних страв, які насправді готуються дуже легко. Наприклад: кавунового сорбету, батончиків KitKat чи домашньої жувальної гумки.

Тропічні попсікли

honeykki

мова: корейська, англійські субтитри

Влогерка з Південної Кореї ділиться рецептами корейських страв, смачних десертів та страв із фільмів.

Курча, смажене по-корейськи

Tasty

мова: англійська

Ендрю та Марк на своєму каналі розповідають, що готувати новачкам, порівнюють, яким саме способом краще приготувати стейк, яке морозиво обрати – домашнє чи магазинне – й діляться добірками рецептів. Крім того, тут є відео про те, як люди реагують на приготовлені страви.

Дешевий стейк проти дорогого

Alex French Guy Cooking

мови: французька, англійська

Девіз Алекса: «Дешево, весело і просто». Тут можна дізнатися про всі техніки приготування омлету, тостів, хліба та зламати стереотип про французький гумор і кухню. Також є лайфхаки, як порізати 25 томатів чері за п’ять хвилин, використовувати контейнер із льодом як су-від чи яким чином можна змінити дизайн ножа.

Рецепт французького бургера

Carina Stewart

мова: англійська

Кулінарний влог шеф-кухарки Каріни Стюарт спеціалізується на рецептах десертів, які зазвичай купують у кондитерських. Також тут можна дізнатися, як приготувати низькокалорійні та вегетаріанські страви.

Як приготувати макарони

Обкладинка: Kevin McCutcheon / Unsplash